Midsummerman Odesláno 2. prosince Nahlásit Odesláno 2. prosince V 13. 1. 2025 v 9:58, t.p napsal: Jaké to má číslo na dýnku a číslo strojku? Tohle šacuju na konec výroby spartaků číslo strojku okolo 10 000 blíže k 11 000 a na dýnku cca okolo 6500. Sám mám jedny z konce výroby s logem prim, K25 ale už pospartakovým pouzdrem. To o čem jsem před třinácti lety psal se týkalo "předvýrobní" série spartaků. Tady jsou další fotky a dodatečné info. Číslo na dýnku je 4695 a číslo strojku 7313. Strojek je typ K25. Pouzdro typ Spartak.
Midsummerman Odesláno 2. prosince Nahlásit Odesláno 2. prosince V 13. 1. 2025 v 10:01, t.p napsal: Sakra, nějak mi nefunguje editace. Chtěl jsem ještě doplnit, že máš celkem vzácnej cifr bez počtu kamenů pod logem. Těch taky moc nebylo. Považuji za důležité zdokumentovat ještě tyto hodinky z mé sbírky, opět se jedná o Spartak značený Prim. Číslo na dýnku 3941, číslo na strojku 6014. Strojek je typ K25 a pouzdro hodinek je typ Spartak. Domnívám se, že hodinky s tímto logem bez označení "15 rubínů" pocházejí z nulté série z roku 1957. Na žádost Ústředního svazu spotřebních družstev bylo u příležitosti podzimního Strojírenského veletrhu v Brně v roce 1957 dáno do prodeje prvních 500 ks hodinek. A to jsou ony. 1
JR_2010 Odesláno 2. prosince Nahlásit Odesláno 2. prosince No já nevím, ale když je na nich napsáno Prim, tak se asi nejedná o Spartak, i když zbytek z nich vychází. 1
Midsummerman Odesláno 2. prosince Nahlásit Odesláno 2. prosince před 8 hodinami, JR_2010 napsal: No já nevím, ale když je na nich napsáno Prim, tak se asi nejedná o Spartak, i když zbytek z nich vychází. Ať si to každý primarcheolog nazve jak chce. Pospartak to není, ten má už jiné pouzdro, jiný číselník a většinou jiný strojek typ 010. Já jsem si to pro sebe nazval Spartak značený Prim, protože 99,9 % dílů je Spartak. Tím chci dokázat, že cesta od Spartaku k Pospartaku nebyla přímá, ale klikatá. Bylo ještě několik mezičlánků, které bych popsal takto: 1. Spartak značený Prim (pouzdro typ Spartak, stroj K25, číselník pouze bílý bez označení "15 rubínů", zahloubená stupnice pro vteřinovku). 2. Pospartak první generace (pouzdro typ Spartak, stroj K25, číselník bílý, nebo černý s označením "15 rubínů", zahloubená stupnice pro vteřinovku). 3. Pospartak druhé generace (pouzdro typ Pospartak, stroj K25, číselník bílý, nebo černý s označením "15 rubínů" zahloubená i nezahloubená stupnice pro vteřinovku). 4. Pospartak třetí generace (pouzdro typ Pospartak, stroj 010, číselník bílý, nebo černý s označením "15 rubínů", zahloubená i nezahloubená stupnice pro vteřinovku ).
Midsummerman Odesláno 2. prosince Nahlásit Odesláno 2. prosince před 20 minutami, Midsummerman napsal: Ať si to každý primarcheolog nazve jak chce. Pospartak to není, ten má už jiné pouzdro, jiný číselník a většinou jiný strojek typ 010. Já jsem si to pro sebe nazval Spartak značený Prim, protože 99,9 % dílů je Spartak. Tím chci dokázat, že cesta od Spartaku k Pospartaku nebyla přímá, ale klikatá. Bylo ještě několik mezičlánků, které bych popsal takto: 1. Spartak značený Prim (pouzdro typ Spartak, stroj K25, číselník pouze bílý bez označení "15 rubínů", zahloubená stupnice pro vteřinovku). 2. Pospartak první generace (pouzdro typ Spartak, stroj K25, číselník bílý, nebo černý s označením "15 rubínů", zahloubená stupnice pro vteřinovku). 3. Pospartak druhé generace (pouzdro typ Pospartak, stroj K25, číselník bílý, nebo černý s označením "15 rubínů" zahloubená i nezahloubená stupnice pro vteřinovku). 4. Pospartak třetí generace (pouzdro typ Pospartak, stroj 010, číselník bílý, nebo černý s označením "15 rubínů", zahloubená i nezahloubená stupnice pro vteřinovku ). Podle mě teprve až Pospartak třetí generace by měl být označován jako typ 50 001 1 a 50 002 1, protože podle původního typového označení 010 001 a 010 002 byly tyto hodinky osazeny už strojkem typ 010.
Vomi Odesláno 20. prosince Nahlásit Odesláno 20. prosince To je věc názoru, pro mě jsou Pospartak hodinky po Spartacich buď uz v pouzdru Pospartak nebo i v pouzdru Spartak ,ale na ciselniku uz Prim. A Spartak jsou pro mě hodinky ,které maji na ciselniku Spartak a maji Spartak pouzdro. Ty přechodové s nápisem Prim bez rubinu nebo s rubiny ještě v pouzdru Spartak jsou pro mě uz první Prim. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se