Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 144
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nedal, je to prostor s omezenym vjezdem na vjezdovy karty, takze neopravneny parkovani a jelikoz mu to nestacilo tak mi dal jeste zakaz vjezdu a vyssi bere ... Pritom vim od znamyho ze nemusel dat takovou palici, holt ma z toho procenta - Praha, mestska policie

Odesláno

To je nějaká hloupost, zákaz vjezdu byl vždycky za jeden bod, teď už to je myslím dokonce bezbodové.

Blokovka byla do 2000Kč, ve správním řízení 1500-2500.

Takže pokuta sedí, ale to bodové ohodnocení mi moc neštymuje.

Odesláno

No mozna to byl 1, uz je to par let a vzhledem k tomu ze mam konto prazdny tak jsem to nijak nezkoumal, kazdopadne ty 2 litry si pamatuju velice presne :-(

Odesláno

Tohle je teda výplod, výběr peněz je základ, ostatní je nedůležité. Doufám, že přijdou i se slevovými kartami a úředník dokonce posoudí jaké řízení je úspěšné či neúspěšné, kam jsme se to dostali.....

"Vlastníku auta, který se nevymlouvá a obratem zaplatí blokovou pokutu (maximálně 2 500 korun), úřady nepřičtou body ? jako benefit. Chceme totiž řízení zrychlit," upozorňuje Zdeněk Neusar z ministerstva dopravy.

Když úřadu napíše, že auto řídil někdo jiný, rozběhne se řízení proti onomu "oznámenému". Ovšem pozor, skončí-li z různých důvodů neúspěšně, vrátí se pokuta k majiteli auta. A ten už se jí nevyhne, navíc bude vyšší.

Odesláno (upraveno)

Jj kdyz jim na zacatku roku das depozit 10K tak ti z nej pokuty budou odecitat s 10 procentni slevou a pro tvoje dobro nebudes muset ani nic podepisovat, staci kdyz posles na ucet dalsi prachy kdyz dojdou, vse ostatni obstara hodna policie za tebe ... Vinika hledat nebudou, proste to na mesic odlozi do supliku a pak znovu obeslou majitele auta

Upraveno uživatelem Bob123
Odesláno

Taky je zvláštní, že za onen "správní delikt" se trestá jen někdy - jen když se to úředníkům hodí. Když najdou řidiče, tak najednou už je žádný správní delikt nezajímá. Najednou nevadí, že jsem nezajistil bla bla..

Odesláno

Může, viz výjimka v § 54 písm. a) zák. práce. Jelikož ale nepředpokládám, že by se zaměstnavatel (Fakultní nemocnice Brno, jestli čtu správně) rušil či přemisťoval, tak je ten příběh buď nepřesně podaný, nebo někdo udělal chybu, ani tady bych ovšem neveřil, že by na osobním v takto velkém podniku mohli podobnou botu udělat.

Máš pravdu na osobním opravdu udělali chybu. Za minulého zákona prodloužili podruhé smlouvu na dobu určitou o delší dobu než jeden rok (na dodatek ke smlouvě napsali špatné datum - takže v součtu byla doba, po kterou pracovala na dobu určitou delší, než dva roky. Takže by dle výkladu měla plynule přejít na dobu neurčitou. Bohužel moje milá neměla žaludek a náladu to řešit, takže jí FN dala výpověď. Škoda.

Odesláno

Hele, jeste k tematu osoba blizka..

Muze mi nekdo rict, v cem by tkvel problem, kdyby zkratka a dobre byl zopovednej majitel auta a tecka? Nejaky blizky, vzdaleny ci vznasejici se osoby - nas.r.at. Pujcil jsem to kamosum? Zaridim si sam, at mi to zaplatej? Nepujcil? Tak se na to bud vy.s.eru a nebo zaplatim, ale odpovednost nesu ja. V cem by byl problem?

Aby bylo jasno, tohle nemyslim osobne vuci nikomu ve vlaknu, ale ciste obecne smerem k tomu zakonu.

Odesláno

Tohle je dost voser. U obilnaku se parkuje fakt tragicky, to je pravda. A kdyz se na tom mestaci hoji, tak bych se snazil jim situaci vysvetlit a pokusit se vyjednat kompromis (domluva, mensi pokuta). Na fleku bych neplatil, ale nemam naturu na to to pak nejit zaplatit a snazit se to nechat vysumet. Ja bych to proste zaplatil, jsem tak vychovanej. Ale je fakt ujety dat za tohle parkovani zvlast v takovy situaci flastr za litr!

U Obilnáku se na to hojí víc než dost, nesmí se tam stát skoro nikde, u kolejí samozřejmě taky ne, nejsou dodrženy 3m od kolejí. A iXkrát jsem tam byl svědkem toho jak odtahovali auta s děckýma sedačkama, kočárkama apod. uvnitř, co že maminy potom běham s novorozencema v náručí a hledaj auto. Hyjeny jsou to. A když se jich zeptáte jestli jsou na sebe hrdí nebo jestli používají hlavu tak se nedočkáte ani očního kontaktu natož odpovedi.

A k tomu flastru, za odtah je celkem 2.5tis. nebo kolik a bránit se tomu moc nedá. A právě na tom Obilnáku jen odtahují, aby na tom měli co nejvíce.

Odesláno

Muze mi nekdo rict, v cem by tkvel problem, kdyby zkratka a dobre byl zopovednej majitel auta a tecka?

Problém by to nebyl. A až by se to dostatečně zaběhlo, tak bychom to mohli zavést i do ostatních oblastí lidského života. Jak skvěle by se Policii pracovalo... Nemusela by po nikom pátrat, nikoho usvědčovat, nikomu nic dokazovat. Soudci by měli Havaj. Stačilo by jen zavést registrace majetku lidí a kdykoliv by se něco přihodilo, okamžitě bychom se mohli zahojit na majiteli a trestat ho dle chuti. Někdo někoho zapíchnul? Pohoda, známe majitele nože, dáme mu pokutu sto tisíc. Někdo někoho utloukl klackem? Pokuta pro majitele lesa, nezajistil... Skoro vždy by se našel někdo, na koho bychom to mohli hodit a napařit mu tučnou pokutu. A se skutečným pachatelem ať už si to vyřídí sám.

No nebylo by to skvělé? A státní kasa by se vesele plnila... :)

Odesláno

Když úřadu napíše, že auto řídil někdo jiný, rozběhne se řízení proti onomu "oznámenému". Ovšem pozor, skončí-li z různých důvodů neúspěšně, vrátí se pokuta k majiteli auta. A ten už se jí nevyhne, navíc bude vyšší.

Jo, ale promlčecí doba porád frčí dle z. o přestupcích, né?

Odesláno

Rok je dlouhá doba, u nás běžně policie případ odloží za 3 měsice, takže za chvíli to ma provozovatel vozidla zpět.

Odesláno

Problém by to nebyl. A až by se to dostatečně zaběhlo, tak bychom to mohli zavést i do ostatních oblastí lidského života. Jak skvěle by se Policii pracovalo... Nemusela by po nikom pátrat, nikoho usvědčovat, nikomu nic dokazovat. Soudci by měli Havaj. Stačilo by jen zavést registrace majetku lidí a kdykoliv by se něco přihodilo, okamžitě bychom se mohli zahojit na majiteli a trestat ho dle chuti. Někdo někoho zapíchnul? Pohoda, známe majitele nože, dáme mu pokutu sto tisíc. Někdo někoho utloukl klackem? Pokuta pro majitele lesa, nezajistil... Skoro vždy by se našel někdo, na koho bychom to mohli hodit a napařit mu tučnou pokutu. A se skutečným pachatelem ať už si to vyřídí sám.

No nebylo by to skvělé? A státní kasa by se vesele plnila... :)

Co na to rict :). Jestli ti to prijde vsechno stejne, tak asi radsi nic :).

Nepredpokladam, ze by se cokoliv z toho stalo s tvym autem za tveho vedomi. Bud by bylo ukradeny a nebo pujceny. Za blbou rychlost, kdyz ti s tim jel kamos, bys holt nesl riziko ty a musel spolehat, ze ti to pak kamarad da. Kdyby nekoho sejmul, to je snad trosku jina pisnicka a psat tady, ze by pak bez kecu vzali tebe.. Ale no tak :)

Odesláno

Co třeba tenhle model - chata plná lidí, ty spíš a někdo jede na nákup do obchodu (apod.) a změří ho. Ty jsi spal, o ničem nevíš, podezřelých je celkem 8 ani jeden se nepřiznal......

Odesláno

Tak mam kamosi kokoty co me nechaj zaplatit flastr. 8 lidi mi na.s.ere na hlavu? Skvela parta..

Ja nerikam, ze by to byl ideal a jsou jiste situace, kdy by se to obratilo proti cloveku nepravem. Ale stejne tak me stve zneuzivani klicek.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...