Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Někde jsem o tom četl článek,využijí ho potápěči kteří pracují delší dobu ve větších hloubkách a mezi prací odpočívají v přetlakové komoře ve směsi vzduchu s heliem.

Dekompresi podstupují až po několika dnech,když končí s prací.

Mezitím se do hodinek dostane helium a při dekompresi se pak musí vypustit.

Ale jestli používají typy hodinek které vesměs máme my na foru to fakt nevím.

Odesláno

Taky jsem přesvědčen o tom, že nenajdeme nikoho :-) Někdo to tu před časem označoval za nejzbytečnější komplikaci - prosím nekamenovat - mám ventil hned na 2 diverech...ale nejhlubsi ponor je většinou vana..

Odesláno

Dosti dlouho dobu jsem si myslel, ze kazde spravne potapky musi mit helium release valve. suby jej nemaji :) vcera jsem na hodinkee.com nasel jeden clanek, kde to rozebiraji--

Opinion: Too Much Hot Air About Helium Release Valves

tak me zajima, zda-li je zde nekdo na foru, kdo kdy vyuzil ten ventil??? :rolleyes:

ja ho vyuzil jednou a to kdyz jsem si zkousel hodinky v obchode :D pokud nedelas houbkovy ponory, tak to nemusis vubec resit...

Odesláno

...tak me zajima, zda-li je zde nekdo na foru, kdo kdy vyuzil ten ventil??? :rolleyes:

Bohužel, na Chronomagu se nikdo "nepřiznal", že by byl profesionálním technickým potápěčem s praktickou zkušeností se saturačním potápěním. Asi proto, že nebude mnoho našinců ze suchozemského Česka, kteří se s touto ryze oceánskou technikou měli šanci setkat.

Odesláno

Chápu Helium valve např. u Omega Planetocean wr 600m a haldy dalších, ale nechápu že např. IWC Aquatimer ho nemá a při tom je wr 2000m :oneeyed02: Je to větším know-how při výrobě potápěčských hodinek nebo už je ventil v dnešní době modernějších pouzder pouze prodejním lákadlem a módním doplňkem?

Odesláno

Bohužel, na Chronomagu se nikdo "nepřiznal", že by byl profesionálním technickým potápěčem s praktickou zkušeností se saturačním potápěním. Asi proto, že nebude mnoho našinců ze suchozemského Česka, kteří se s touto ryze oceánskou technikou měli šanci setkat.

Ja vim, ze He release valve je pro saturation diving, jen me zajimalo, zda-li existuje alespon nekdo, kdo jej pouzil k ucelu, pro ktery tam je :-)

Odesláno

Chápu Helium valve např. u Omega Planetocean wr 600m a haldy dalších, ale nechápu že např. IWC Aquatimer ho nemá a při tom je wr 2000m :oneeyed02: Je to větším know-how při výrobě potápěčských hodinek nebo už je ventil v dnešní době modernějších pouzder pouze prodejním lákadlem a módním doplňkem?

potapky bez heliaku robi Seiko pol storocia /myslim ze potapky Seiko na sebe HRV ani nikdy nemali/. Nie kazdy to proste riesil od podlahy. Dnes to pochopitelne nie je problem uz pre nikoho, ked sa chce.. Ale niekomu sa tie bradavice s potrebou pravidelnej udrzby proste viac pacia, co ja viem :)

Odesláno

.... nebo už je ventil v dnešní době modernějších pouzder pouze prodejním lákadlem a módním doplňkem?

Není to tak dávno, co jsem na podobnou filozofickou otázku odpovídal v jiném vlákně dost "zeširoka".

Chápu Helium valve např. u Omega Planetocean wr 600m a haldy dalších, ale nechápu že např. IWC Aquatimer ho nemá a při tom je wr 2000m :oneeyed02: Je to větším know-how při výrobě potápěčských hodinek ...

potapky bez heliaku robi Seiko pol storocia /myslim ze potapky Seiko na sebe HRV ani nikdy nemali/. Nie kazdy to proste riesil od podlahy. Dnes to pochopitelne nie je problem uz pre nikoho, ked sa chce.. Ale niekomu sa tie bradavice s potrebou pravidelnej udrzby proste viac pacia, co ja viem :)

"Pár" základních principů a konkrétních příkladů, jak se technicky vypořádat s pronikáním helia do pouzdra hodinek a následně vnitřním přetlakem při dekompresi jsem popisoval tady a některé supermoderní přístupy k řešení odolnosti na velké hloubky pak v tomto vlákně.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...