Willis Odesláno 2. února 2013 Nahlásit Odesláno 2. února 2013 Ahoj! Souhlas s ostatními. Za sebe můžu doporučit Chicago, žil jsem tam půl roku a dodnes vzpomínám! Dostatečně velké na to, aby bylo stále co dělat (památky, parky, muzea, akvárium, planetárium, NHL, NFL, MLB, jezero...) a přitom dostatečně malé, aby mělo atmosféru... Čechy (a Poláky, Slováky) jde potkat třeba v Klas Restaurant. Každopádně bych jel na konci léta/začátek podzimu. Přes léto je tam vedro a zimě je třeba se vyhnout... NYC stojí za to vidět, ale ne na žití. Washington DC zajímavé, ale bez atmosféry. Ostatní města mě nezaujala... Kdybys mohl, rozhodně s parťákem, půjčit auto a procestovat národní parky s občasnými zastávkami ve městech:) Rozhodně nejlepší způsob poznat USA!S léky jsem problémy nikdy neměl (recepty), preventivně je dobrý vzít i antibiotika. V Sydney jsou všichni v pohodě, spousta možností, taky bych tam dokázal žít! Austrálie mi přišla oproti USA mírně dražší. V Melbourne jsem nebyl.
flivver Odesláno 3. února 2013 Nahlásit Odesláno 3. února 2013 Ahoj, už tu zaznelo pár hlasov, doporučujúcich Áziu. Asi si sa už rozhodol pre USA, ale aj tak mi to nedá. Neviem, aký máš rozpočet. Každopádne, ja mať 2-3 mesiace času na cestu, tak neváham a prejdem si nasledovnú trasu:SingapurMalajzia Kuala LumpurThajsko Krabi (Ao Nang) alebo Phuket - pláže, tropické ostrovy Chiang Mai - hory, slony, horské kmene Bangkok - tu si urobiť cestovný uzolBarma - nikde som nestretol milších ľudí, než v Barme (Myanmar) Yangon Bagan - totálna pecka, nie som moc na historické pamiatky, ale Bagan je skvelý YangonThajsko BangkokKambodža Siem Reap (Angkor Wat)Thajsko Bangkok Praha (alebo Hong Kong, Praha) Všetky tieto miesta sú bezproblémovo dostupné cenovo prístupnými letmi, niektoré trasy aj vlakom resp. autobusom.Všade sa dá bez problémov ubytovať, ubytovanie sa dá zabookovať cez internet aj tesne pred príjazdom, kvôli variabilite programu.Angličtina nie je problém, všetko sú to turistické lokality. Všade bezproblémové výlety, snáď všetky hotely ich ponúkajú.Víza bez problémov. Áno, je tam teplo, sám ho neznášam, ale už som si zvykol. Paradoxne je tam veľmi príjemne v júni a júli, mimo turistickej sezóny. Je tam vtedy aj menej turistov a lacnejšie ubytovanie. No nič, aj tak asi pôjdeš do USA
Josef01 Odesláno 3. února 2013 Nahlásit Odesláno 3. února 2013 Neříkám že tohle, ale něco podobného si myslím je skvělá věc... http://www.esotravel.cz/dovolena/cesta-kolem-sveta/
TomCZ Odesláno 3. února 2013 Nahlásit Odesláno 3. února 2013 Snow, můj kamarád z BigApple pořád básní o Seattlu (kde pět let žil) a Vancouveru (kde se mu líbilo na cestách), takže to je můj tip
lefty Odesláno 3. února 2013 Nahlásit Odesláno 3. února 2013 Ahoj, New York - já to město miluju. Je tam každý den co dělat, a je to tak trochu stát ve státě - není to úplně typická amerika. Ale "přátelské" lidi tam tak úplně nepotkáš, každej je tam tvrdej jak žula, a je to pekelně drahý město. Navíc se musíš srovnat s tempem New Yorku - všechno se děje hrozně rychle :-) Okolí je zajímavý, ale je to prakticky jedna velká betonová plocha.Chicago - čistý svěží velkoměsto, bývá tam fakt zima. Bez auta se obejdeš fakt jenom downtown, který není největší.San Francisco - mě moc neoslovilo. Hodně lidí na něj ale nedá dopustit. V okolí je toho hodně k vidění, dá se dojet i do pouště. Moře je studený :-) a Kalifornie taky není z nejlevnějších.Takže Ti doporučím Seattle - není to velký město, zase musíš mít auto, ale je tam příjemná laid-back atmosféra, příjemní lidi a v okolí fantastická příroda. Přejedeš hory a jsi v úplně jiné krajině, udělej si výlet do Yakima Valley na víno a v Seattlu se přejez fantastickýho sushi za pár šupů. I ten výlet do Vancouveru se odtam dá zvládnout. Počasí je teda hodně "typický" - říká se, že léto je tam jeden týden, kdy zrovna neprší.Do seznamu bych ještě přidal Portland v Oregonu - je to hodně podobný Seattlu, ale je tam trochu lepší počasí. Projížďka Columbia River Valley je moc pěknej autovýlet. Grand Canyon zkus určitě zařadit, jestli budeš v Kalifornii - je to výlet, kterej stojí za to. Vyhraď si půlden na Hooverovu přehradu, jestli pojedeš přes Vegas.
Tittus Odesláno 12. března 2013 Nahlásit Odesláno 12. března 2013 Pravda je, že strávit dva nebo tři měsíce na jednom místě v USA je škoda. Když budeš mít auto, tak doporučuju projet starou Route 66 z Chicaga do Los Angeles a vrátit se severní cestou přes národní parky. R66 jsme se snažili jet po staré původní trase, vyhnuli jsme se tak všem turistům a zabloudili jsme na místa, kam se člověk normálně nepodívá. Dali jsme to za šest týdnů a dva navíc by vůbec neškodily. Nejkrásnější cesta byla od Kansasu dál, týden navíc jsme strávili v Arizoně a pár dní v L.A. A národní parky na cestě zpátky byly nádherné... Máme v plánu si to letos na podzim zopakovat. :-)
F.B. Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Cestou z/do "pospájaných štátov amerických" by nebolo od veci zastaviť sa na Islande. Je to tak špecificky úžasné miesto, že jeho návštevu Ti určite nič nenahradí. Ja sa tam práve sťahujem, takže ma tam možeš i stretnúť :-) A ak sa Ti to vmestí do programu, určite sa ozvi. F.
Gulas Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 My jsme s mladou byli rok ve Vancouveru a pak jsme pojezdili západ a středozápad USA. Vancouver je bombastickej. Moderní, čistý město s úžasnou infrastrukturou, lidi pohodoví (skoro polovina populace asiati, pak dost indů, což někdo ale nemusí), super SUSHI za bezkonkurenční ceny (vic jak $15 za obed/veceri jsem nebyl schopnej utratit a to sním docela dost), nádherná příroda za dveřma. Grouse Mt. 15 min městskou - lyžování od listopadu do května, Whistler 2h, Vancouver Island s krásnou Victorií taky za rohem. Banff pár hodin cesty. Co se sportu týče. NHL, skoro vždycky plnej barák, běhěm sezony lístek do kila bez problémů. Když jsme tam byli, tak zrovna skončili až ve finále a to, co se dělo ve městě bylo neuvěřitelný. Desetitisíce lidi v centru u velkoplošných obrazovek, měsíc trvající šílenství...Pak tam ještě mají MLS a snad i americkej fotbal, ale LA nebo NY to v tomto ohledu není. Ceny úplně v pohodě. My jsme bojkotovali supermarkety a nakupovali v Chinatown a zdálo se mi to levnější a kvalitnější než u nás. Hadry jsou rozhodně levnější ve státech. Všechno ostatní, co jsme kdy potřebovali (od bytu až po auto), jsme sehnali na craigslist. Seattle a SF jinak taky super, Oregon jsem si oblíbil ze států USA nejvíc (přístup lidí, příroda, klid..). Jednoznačně souhlasím s tím, že NP západu prostě nesmíš minout, i kdyby nevím co. Yosemite, Crater Lake, Grand Canyon, Yellowstone...Zní to jako klišé, ale opravdu to slovama nepopíšeš. Navíc jsou všechny parky jednodušše přístupný a pokud nechceš/nemůžeš lozit po kopcích, tak si všechno obejdeš pěkně po rovince, příp. využiješ veřejnou dopravu toho kterého parku. Abych to shrnul. Pokud bych si mohl vybrat, kde bych chtěl žít. Byl by to Van. Na druhou stranu ale od člověka vyžaduje poměrně dost aktivity a samotný město není nijak přehnaně velký a přeplněný památkama (nejstarší část města, Gastown, je stará asi 140 let), nejsou v něm světoznámý divadla ani galerie. Pokud ale toužíš po blízkosti přírody a tvůj zdravotní stav ti dovolí využít jeho potenciál, nemůže tě Van zklamat. Z měst, který jsem poznal, bych ale být tebou asi zvolil SF. Na hokej a basket si uděláš výlet do LA, NP jsou co bys kamenem dohodil. Je to ale zase realitvně malý město, takže toho asi nenabídne tolik co NY nebo Chigaco, nevím. No a abych to nějak uplně uzavřel. Podle mě všechno záleží na tvém zdravotním stavu. Pokud ti nebude vadit cestování, je západ USA, příp. Vancouver ta správná volba. Pokud chceš zůstat na jednom místě, pravděpodobně ti víc nabídne NY. Ať už se rozhodneš jakkoli, přeju hodně zdaru a ať si to naplno užiješ! A kdyby něco, tak napiš.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se