Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Myslím že divery z té doby neměli úplně podmíněně lunetu, ale wr nějaká by tam měla být ;-) Gratuluji k zajímavému kousku

• Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ja bych to spis videl na moc pekny sportovni vodotesny hodinky. Divers hodinky by samozrejme lunetu mit mely, vnitrni, nebo vnejsi, stejne tak udanou hodnotu WR. To bylo uz pred padesati rokama bezny:-)

Odesláno

dost podobný ´´divery´´ jsou i tyto Tissoty Seastar ;-)

post-22859-0-98160600-1528148595_thumb.jpg

a tady Alpiny ale s automatem

post-22859-0-90600900-1528148688_thumb.jpg

pravda je, že divery by už z podstaty funkce v názvu, lunetu mít měly...;-) jinak jsou to takové hodinky spíš na šplouchání.

Odesláno

No nějak tak to asi bude, respektive jak psal villain - takové sportovní vodotěsné hodinky, ale vysloveně divery ne. Jsem se holt nechal unést skrz dnešní produkci a automaticky je bral stejně, což byla chyba. Tak jako tak z nich mám radost, stav vzhledem ke stáří velice slušný a vintage mají takové své kouzlo.

Návštěvník tolja
Odesláno
  V 4. 6. 2018 v 10:20, villain83 napsal:

Ja bych to spis videl na moc pekny sportovni vodotesny hodinky. Divers hodinky by samozrejme lunetu mit mely, vnitrni, nebo vnejsi, stejne tak udanou hodnotu WR. To bylo uz pred padesati rokama bezny:-)

seastar (mořská hvězda, hvězda moří), nejsou to nakonec hodinky pro námořníky, takový ty na palubu, kterým nevadí, když na ně šplouchne a ve zdraví na chvíli přežijí i stav "muž přes palubu"?

na to fakt není wr 200 a otočná luneta potřeba

Odesláno
  V 5. 6. 2018 v 10:39, tolja napsal:

seastar (mořská hvězda, hvězda moří), nejsou to nakonec hodinky pro námořníky, takový ty na palubu, kterým nevadí, když na ně šplouchne a ve zdraví na chvíli přežijí i stav "muž přes palubu"?

na to fakt není wr 200 a otočná luneta potřeba

Bez toho tvyho prekladu anglickyho slovicka bych byl asi v koncich...Ano, ty Tissot jsou dozajista moc pekny sportovni a plne vodotesny hodinky, striktne potapecsky vsak nikoli, na tom se asi shodneme....
Odesláno
  V 5. 6. 2018 v 12:47, Tikal napsal:

S tím mým bádáním nikdo nic ?

Chvíli jsem to hledal a zatím jsem nenašel že by to specifické závitové těsnění skla bylo samostatně patentované

Odesláno
  V 6. 6. 2018 v 13:56, madmaxx napsal:

Chvíli jsem to hledal a zatím jsem nenašel že by to specifické závitové těsnění skla bylo samostatně patentované

Díky za pomoc, ležel jsem v tom tři dny a nic. Přitom se toho nevyrobilo zrovna málo...
Odesláno
  V 6. 6. 2018 v 18:29, Tikal napsal:

Díky za pomoc, ležel jsem v tom tři dny a nic. Přitom se toho nevyrobilo zrovna málo...

Chvíli jsem googlil a zatím to vypadá na jednu z verzí EPSA super compressor pouzdra s jednou korunkou, ale žádná velká zmínka o tom polygonálním kroužku kolem sklíčka, který někde na forech označují i jako ochraný prvek sklíčka...zde je pár zdrojů

https://interestingwatches.com/2017/02/03/a-review-of-super-compressor-watch-cases-from-aquatimer-to-technos/

http://www.thewatchforum.co.uk/index.php?/topic/29021-todays-arrival-vintage-droz-600m-diver/

http://scubawatch.org/EPSA_SC_FAQ.html

pak podobný ale asi mimo je tento patent Taubert s decagonálním šroubeným kroužkem skla..

http://www.vintagewatchstraps.com/taubert.php#top

post-22859-0-12129700-1528324539_thumb.jpg

Odesláno

Díky, neumím hledat...  

To šroubení tam podle Tondy, který mi je servisuje drží jen lunetu a slouží i jako ochrana skla. Přímo na sklo to v mém případě nepůsobí.

Odesláno
  V 6. 6. 2018 v 19:31, Jeronimo napsal:

Pěkně, gratuluji. Nechceš je zkusit na řemenu? Tohle je jako chodit s rovnátky na zubech. 

Zase na druhou stranu je to Luxus retro, ktere na to patri, pokud to zkousne, tak bych to tam nechal. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...