Tikal Odesláno 20. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2022 Krásné jsou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ponorka9 Odesláno 20. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2022 Povedený kousek, dobře ty! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 20. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2022 Jen rychlé srovnání velikostí dvou prvních potápěčských chronografů sedmdesátých let (-: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 20. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2022 Vypadaji vnparadnim stavu, ten cifr a ruce uz jsou luminova? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 20. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2022 před 35 minutami, Seamaster napsal: Vypadaji vnparadnim stavu, ten cifr a ruce uz jsou luminova? Svítí tak, že ano. Prodávající neznal servisní historii, ale posunovaly se od dědy k tátovi, až je nakonec prodali, takže byly v jedné rodině dost dlouho. Jestli se ale měnili ručky nebo dělala nová lumi nevím. Jinak jsou opravdu v krásném stavu s drobnými vlásečnicemi na pouzdru a sklíčku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 20. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2022 To neni relume, to jsou servisni dily. on origo cifr je dost rare, modra se menila na rezavou a indexy rozpijely. Je to brutalni puk, taky podle me to mel malokdo jako daily a byvaji zachovaly. Uzivej! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 20. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2022 Jako všechny staré ciferníky Seamasterů diverů, kde se indexy rozpíjí, laky praskají, kolem subcifrů to “rezivělo”. Máš pravdu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 20. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2022 Jinak pěkný popis Big Blue 120m je tady https://www.calibre1040.com/cal-1040-collectors-guide-case-references/004-2/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 20. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2022 Nebo nemusíme chodit daleko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 20. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2022 Jasně, Martinovo vlákno je NEJ. S dotazy se obracím vždy na něj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 21. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2022 Gratuluji k novému přírůstku! Vypadají suprově. Můžu jen vědět referenci tahu? Je to klasika 1162/172? Vzhledem k tomu, že se zde rozvinula debata ohledně číselníků pro Big Blue, napíšu něco nového do už zmíněného vlákna. Pokud by tam chtěl kdokoliv cokoliv doplnit nebo opravit, do toho. Sám bych už dnes některé věci napsal jinak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 21. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2022 (upraveno) před 39 minutami, malda napsal: Gratuluji k novému přírůstku! Vypadají suprově. Můžu jen vědět referenci tahu? Je to klasika 1162/172? Vzhledem k tomu, že se zde rozvinula debata ohledně číselníků pro Big Blue, napíšu něco nového do už zmíněného vlákna. Pokud by tam chtěl kdokoliv cokoliv doplnit nebo opravit, do toho. Sám bych už dnes některé věci napsal jinak. Děkuji Martine. Reference tahu je klasický 1162/172. Jsem rád, že jsou z pozůstalosti a byly dlouho v jedné rodině. V těch “servisních” Omega cifrech bych se taky rád orientoval. Netuším jaké byly staré a nové servisní cifry a další díly. Jen snad luneta se přestala vyrábět a jako servisní díl se nedá sehnat, ne? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 21. října 2022 uživatelem Piplík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 21. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2022 Tak to má být, tah je taky správně Mně osobně se víc líbí na meshi a úplně nejvíc jim podle mě sedne pětiřadý tah vyráběný pro omegu v Mexiku (Joskes/Holzer). Ten se mi ale nedaří sehnat. U těch vložek lunety jsem se opakovaně dočetl, že se jako servisní díly nedělají. Přesto se ale celkem často objevují (nebo aspoň objevovaly) na ebayi. Jestli to ale byla/je nová výroba nebo staré zásoby, netuším. Každopádně nosit je na ruce je o průser. Ta luneta je tam fakt asi hlavně na to, aby chránila pouzdro před futrama. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
madmaxx Odesláno 21. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2022 Holy Moly no chvíli tu člověk není...a takový věci! Super kousek, gratuluji To jsou hodinky hodný místního předsedy vintážních potápěčů Kdepak jsi na nich byl? Těším se na další fotky a snad i někdy naživo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 22. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2022 Aky je rozmer? Zdaju sa to byt dobre macandy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
špelda66 Odesláno 22. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2022 (upraveno) 47 mm průměr včetně korunky 52 mm délka 17 mm výška 22 mm lugy 176 gramů váha zdroj: monochrome-watches.com Upraveno 22. října 2022 uživatelem špelda66 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 22. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2022 Riadne kladiva, ale su paradne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piplík Odesláno 22. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2022 (upraveno) Díky za pochvalu. Snažím se (-: Kladiva to jsou. Mám ale rád velké hodinky ze sedmdesátek, protože mají něco do sebe. Prostě se v té době dělal nějak tak lepší design pro lidi. Vše bylo tak “surové”, ostře řezané křivky, experimentální. Jak u aut, architektury, nábytku, tak i v hodinkách. Big Blue jsou na vrcholu této “nepraktičnosti”, ale s hromadou krásných detailů. pořád mě nutí sundávat je z ruky, vytahovat z kufru, abych se znovu a znovu radoval nad dokonalými detaily hodinek. Co @malda dopsal ve svém vlákně specifikaci ciferníků, se snažím fotit ciferník a hledat přes to poškrábané sklíčko vertikální pruhy na ciferníku a studovat indexy, zda mám originální verzi nebo servisní cifr (-: To je ale úplně jedno, protože i tak to jsou boží hodinky ️ Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 22. října 2022 uživatelem Piplík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 22. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2022 70te roky, a aj 60te, boli super vo vsetkom. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 22. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2022 Pavle, když se dívám na ty fotky, tak tam ten brus vidím. To, co jsem psal v druhém vlákně, jsou moudra z internetu. Podle mě je to trochu složitější. Já mám cifr s brusem a plochou lumi a skoro nesvítí. Přesto s ohledem na stav toho cifru o původnosti pochybuju. Ty máš brus, plastičtější lumi a píšeš, že svítí. A taky tvůj cifr přesně nesplňuje definici servisního dílu, jak se píše na internetu. Kdo ví, jak se díly měnily třeba před dvaceti léty. Takhle nějak to svítilo původně: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A nabídku náhradní vložky lunety jsem našel. Prodejce nepokrytě píše, že se nejedná o origo výrobek Omega, ale přesto za ten kousek plastu chce 400 EUR: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se