vor Odesláno 10. října 2006 Nahlásit Odesláno 10. října 2006 Jé, já jsem se spletl, myslel jsem, že je to téma - Pochlubte se novými přírůstky.:-))
michael99 Odesláno 11. října 2006 Nahlásit Odesláno 11. října 2006 kenny napsal: Taky si dovolím poslat dva kousky do sbírky. Mám pocit, že by to byly nejvhodnější hodinky pro manžele Paroubkovi... Náhodou ty pánský nalevo jsou dobrý...jestli jsou to ony, tak na ty sem koukal asi pred dvouma rokama, protoze se mi docela líbily a je to značka Storm..Pokud se nemýlím, měly malej teploměr ....
VS Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 michael99 napsal: kenny napsal: Taky si dovolím poslat dva kousky do sbírky. Mám pocit, že by to byly nejvhodnější hodinky pro manžele Paroubkovi... Náhodou ty pánský nalevo jsou dobrý...jestli jsou to ony, tak na ty sem koukal asi pred dvouma rokama, protoze se mi docela líbily a je to značka Storm..Pokud se nemýlím, měly malej teploměr .... uniká mi smysl teploměru v hodinkách. Co asi tak ukazuje? Teplotu těla ne, hodinky jsou chladnější, teplotu okolí taky ne, hodinky jsou zahřívány rukou. Čidlo je uvnitř, takže teplotní setrvačnost tak půl hodiny. Prostě ručička nebo displej, který něco ukazuje a nikdo neví co.
Jeremy Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 Kenny. Mnohé z hodinek Zenith jsou lepší a kvalitnější a dražší než Tvé (i moje) Omegy. Tyhle taky zrovna nejsou můj šálek kávy, ale designovou podobnost s Breitling ani s Rolex (jestli jsem správně pochopil tu zpatlaninu) nemají ani zdánlivou.
Kasper Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 kenny napsal: taková levnější obdoba Breilexů ;-))) Zenith Defy Extreme Chronograph - 14.500 EUR...
steel Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 neni to muj salek kavy, ale ten kalibr !!!!! to je mnamka
Ondraj Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 kenny napsal: Ještě něco pro fotbalové pivaře - taková levnější obdoba Breilexů ;-))) Zase hodinky, které si myslím, že do této kategorie nepatří. Zde šlo určitě o zajímavost řešení a technický bonbónek.
steel Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 kenny - zkus nejprve trochu sufringu na napr. www.timezone.com a www.watchuseek.com a zkus preststat (ja vim, ze za tebou stoji ten certik cigi) pouzivat a to velmi pejorativne nazev breilex - rolex si to fakt nezaslouzi - mrkni kolik inovaci ta firma prinesla (vic uz jen breguet) vodotesnost a otocna luneta jsou figle rolexu
cigi Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 Mě se náhodou ty zenithy zdají boží, sice nepoznám, kolik je hodin, ale právě TO mi imponuje Dokonce musí mít větráky, asi kvůli čipu? Vůbec sem dáváte často zenithy (třeba love watch) úplně neprávem, to totiž není kýč, určitě ne ten negativní - to jsou některé modely breilex, nebo předekorované strojky z glashütte v hodinkách bombardier, například. Jsem trpělivý, časem k tomu dojdete. Steele, to neni fér, dobře víš, že na breilexech nekritizuju inovace a kvalitu, ale nadbíhání těm jejim čističům - proto je lze hodit do jednoho pytle
Jeremy Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 Ach jo. Chtěl bych mít takovou sílu osobnosti a autoritu, abych si připadal dostatečně silný na to kritizovat firmy či značky, které toho dokázaly za svou existenci víc než já.. .. ale nejsem ani takový expert, ani takový borec. Nicméně naštěstí tu nejsou všichni jako já a máme tak i my skromnější možnost se dozvědět něco doopravdy cenného. DĚKUJEME.
midloch Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 cigi napsal: Mě se náhodou ty zenithy zdají boží, sice nepoznám, kolik je hodin, ale právě TO mi imponuje Dokonce musí mít větráky, asi kvůli čipu? Vůbec sem dáváte často zenithy (třeba love watch) úplně neprávem, to totiž není kýč, určitě ne ten negativní - to jsou některé modely breilex, nebo předekorované strojky z glashütte v hodinkách bombardier, například. Jsem trpělivý, časem k tomu dojdete. Steele, to neni fér, dobře víš, že na breilexech nekritizuju inovace a kvalitu, ale nadbíhání těm jejim čističům - proto je lze hodit do jednoho pytle Tvé články svědčí o nějakém komplexu k světově proslulé firmě Breitling nebo psychické úchylce. Argumenty nulové a řečiček plno, něco jako dialog s věřícím. Bohužel jsi se stal obětí svých vlastních představ.
steel Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 cigi napsal: Steele, to neni fér, dobře víš, že na breilexech nekritizuju inovace a kvalitu, ale nadbíhání těm jejim čističům - proto je lze hodit do jednoho pytle ja mluvil pouze o rolexu - tam o nadbihani nemuze byt rec - nebot vyrobni program nemeni uz leta :-) hold (a bohuzel) cistici nadbihaji jim
kober Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 kenny napsal: PROČ SE MI NELÍBÍ BREITLINGY aneb DŮVODY RYZE SUBJEKTIVNÍ Ačkoliv nejsem v žádném případě znalcem hodinek a nikdy jsem nebyl ničím více než obdivovatelem těchto pozoruhodných šperků, domnívám se, že alespoň k estetické stránce mám nárok zaujmout stanovisko, neboť subjektivní estetické vnímání nevyžaduje nutně znalosti objektivních faktů. Můj ryze osobní názor je, že krása by neměla být ani okázalá, ani násilná, ani přeplácaná. Věřím, že smyslem krásy (a tudíž i umění) je povznášet člověka k vyšším snům, touhám, plánům a hlavně hodnotám. Jsem přesvědčen, že podstata krásy spočívá v dokonalosti (či alespoň v míře, jaké se jí konkrétní objekt limitně blíží). Dokonalost ovšem není postavena na stavu, kdy už "není co přidat" (tudíž přeplácanosti), nýbrž právě na stavu, kdy už "není co ubrat" (tedy na decentní jednoduchosti). Obtloustlé přerostlé hodinky přeplácané "budíky", s masivní otočnou lunetou, vyvedené v roztodivných kombinacích pastelových barev a metalíz, jsem vždycky vnímal jako kousky pro vkus postrádají holohlavé huhlavce, pořvávající s plechovkou piva v ruce své orangutanské "Hóóóóó!!!!" na fotbalových stadionech. Připadá mi, že jejich nošením chtějí majitelé ukázat, jací jsou "sportovci". Když jsem si pečlivě prostudoval kolekce hodinek firmy Breitling na jejich oficiálních stránkách, s hrůzou jsem zjistil, že tato firma nenabízí prakticky žádné decentní modely, nýbrž výhradně hodinky připomínající ono popelářské "Hóóóóó". Přitom materiály jsou krásné, zpracování obdivuhodné - ale proboha proč ten design? Breitlingy si dovedu nejlépe představit na ruce lysého vyhazovače z bordelu s hrbolatým temenem hlavy v kožené bundě a bazarovém Mercedesu řady C či E, nosícího na druhé ruce a krku tlustý zlatý (či pozlacený?) řetěz. Opakuji ovšem, že jde o pohled Z MÉ STRANY. V žádném případě nemám v úmyslu firmu Breitling urážet či kazit náladu jejím vyznavačům a majitelům jejich produktů. Slovní úloha: kolik kilogramů paliva musí natankovat pilot, který poletí s letadlem, které žere zhruba 200 litrů za hodinu, cestovní rychlostí 100 uzlů do vzdálenosti 350 kilometrů s tím, že si vezme dvacet procent rezervu. Až to spočítáš na svých Omegách, případně najdeš popeláře, který to spočte na svých Breitlingách, tak řekni. Ta "přeplácanost" má svůj účel a ačkoliv nejsem pilot, tak považuju Navitimer za jakousi hodinářskou obdobu třeba nože Victorinox Swiss Champ nebo Land Roveru Defender. Fajnšmekři nad nima určitě ohrnují nos, ale jsou svým způsobem dokonalé.
midloch Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 kenny napsal: PROČ SE MI NELÍBÍ BREITLINGY aneb DŮVODY RYZE SUBJEKTIVNÍ Ačkoliv nejsem v žádném případě znalcem hodinek a nikdy jsem nebyl ničím více než obdivovatelem těchto pozoruhodných šperků, domnívám se, že alespoň k estetické stránce mám nárok zaujmout stanovisko, neboť subjektivní estetické vnímání nevyžaduje nutně znalosti objektivních faktů. Můj ryze osobní názor je, že krása by neměla být ani okázalá, ani násilná, ani přeplácaná. Věřím, že smyslem krásy (a tudíž i umění) je povznášet člověka k vyšším snům, touhám, plánům a hlavně hodnotám. Jsem přesvědčen, že podstata krásy spočívá v dokonalosti (či alespoň v míře, jaké se jí konkrétní objekt limitně blíží). Dokonalost ovšem není postavena na stavu, kdy už "není co přidat" (tudíž přeplácanosti), nýbrž právě na stavu, kdy už "není co ubrat" (tedy na decentní jednoduchosti). Obtloustlé přerostlé hodinky přeplácané "budíky", s masivní otočnou lunetou, vyvedené v roztodivných kombinacích pastelových barev a metalíz, jsem vždycky vnímal jako kousky pro vkus postrádají holohlavé huhlavce, pořvávající s plechovkou piva v ruce své orangutanské "Hóóóóó!!!!" na fotbalových stadionech. Připadá mi, že jejich nošením chtějí majitelé ukázat, jací jsou "sportovci". Když jsem si pečlivě prostudoval kolekce hodinek firmy Breitling na jejich oficiálních stránkách, s hrůzou jsem zjistil, že tato firma nenabízí prakticky žádné decentní modely, nýbrž výhradně hodinky připomínající ono popelářské "Hóóóóó". Přitom materiály jsou krásné, zpracování obdivuhodné - ale proboha proč ten design? Breitlingy si dovedu nejlépe představit na ruce lysého vyhazovače z bordelu s hrbolatým temenem hlavy v kožené bundě a bazarovém Mercedesu řady C či E, nosícího na druhé ruce a krku tlustý zlatý (či pozlacený?) řetěz. Opakuji ovšem, že jde o pohled Z MÉ STRANY. V žádném případě nemám v úmyslu firmu Breitling urážet či kazit náladu jejím vyznavačům a majitelům jejich produktů. Tím dokazuješ jen jediné: jsi obětí svých vlastních představ, nezapadám a ni já ani nikdo z mého okolí do tvých specifikací. Dle statistik je 5% zákazníků profesionálními piloty což při prodaném počtu hodinek je naprosto bezkonkurenční což opět není v souladu s tvojí VÍROU.
Ondraj Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 Ha, teď jsi to vysvětlil. Ty jsi asi hodně intelektuálně založený, viď ? Každopádně jsi to vyjádřil dobře a proti tvým důvodům nevole k Breitlingům nemám nejmenších námitek. Ne jen to co je ale decentní a jednoduché musí být krásné. Samozřejmě platí všeobecné pravidlo, že v jednoduchosti je krása. Ale jak se potom např. stavět ke zdobeným kalibrům atd. a ty mě tedy zdaleka neodpuzují a jsou kolikrát zdobenější než celý breitling dohromady. Je to také o celkové harmonii, respektu a možná povznesení činu jistý druh umění. Možná by opravdu breitling mohl nabízet i úplně designově odlišné modely, ale třeba se bojí, že by současné pak už nikdo nekupoval
Roman Šula Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 Estetiku je třeba brát v obou rovinách, kdy zároveň není už co ubrat, ale zároveň kdy už také není co přidat. Jenom potom je to v rovnováze. Chci-li hodinky z chronografem, nejdou ty dodatečné budíčky (nebo displej) ubrat, chci li logaritmické pravítko, nejde ubrat ta dodatečná otočná luneta s relativně složitou stupnicí. Takže ještě přibývá hledisko praktické, kdy cosi tam musí být navíc, aby to danou funkci mohlo vůbec plnit. Pokud ale někdo takové funkce nepoužije, případně je jejich použití nad jeho chápání, tak je také zbytečné, aby si něco takového pořizoval, protože pak se už jedná jenom o zbytečnou dekoraci. Neměli bychom zapomínat, že hodinky plní funkci nejenom estetickou, ale i praktickou. Obojí využití je velmi individuální. Někomu stačí, když hodinky ukazují čas, někdo má raději, když těch funkcí obsahují víc.
Lukáš Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 Je to nikdy nekončící diskuze na téma: co je krásné co ne, vkusné či nikoliv, decentní versus přeplácané, rozdělování hodinek na sportovní vs. společenské a velice oblíbené "moc drahé Primky" Osobně nemám žádnou potřebu zatracovat nějakou značku a to ani Breitling nebo Rolex. Mají velmi krásné modely a ne třeba nové, ale i ty postarší. To že má někdo rád něco co se jinému nelíbí je prostě přirozená vlastnost a platí ve všech ohledech v životě člověka.
Jeremy Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 Já si nemyslím, že v jednoduchosti nutně musí být krása. Někomu se třeba v architektuře líbí barokní načančanost, jiný má radší románskou strohost. Prostě je to individuální. Chci tím říct, že když osoba (A) napíše "Mně se Breitling nelíbí. Díval jsem se na jejich modely a nenašel jsem tam ani jeden," tak je to OK. Co ale není v pohodě a co mi fakt vadí (ačkoli bych asi měl být schopen se přes to přenést), je, kdž osoba ( blábolí o popelářích a vyhazovačích z bordelu a ještě to skoro zveršuje. Osoba (A) - a zaznamenal jsem tu z kritiků Breitling jen jediného takového člověka - má svůj názor a je si jím jistá. Proto ta stručnost a jasnost - ten názor prostě PLATÍ. Respektuji takového člověka a já osobně jsem upřímně a v dobrém zvědavý, co se mu líbí, protože by mě to mohlo obohatit. Osoba ( je naproti tomu člověk, který ví naprosté prdlajs a těmi bláboly spíš přesvědčuje sám sebe. A zesměšňuje, podle mne. Asi jsem nervově labilní, ale fakt mě osoby ( vytáčí. A omlouvám se jim, pokud jsem je urazil. Ale budu proti nim bojovat, dokud s tím nepřestanou. :cool:
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se