Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  kober napsal:
Slovní úloha: kolik kilogramů paliva musí natankovat pilot, který poletí s letadlem, které žere zhruba 200 litrů za hodinu, cestovní rychlostí 100 uzlů do vzdálenosti 350 kilometrů s tím, že si vezme dvacet procent rezervu. Až to spočítáš na svých Omegách, případně najdeš popeláře, který to spočte na svých Breitlingách, tak řekni. Ta "přeplácanost" má svůj účel a ačkoliv nejsem pilot, tak považuju Navitimer za jakousi hodinářskou obdobu třeba nože Victorinox Swiss Champ nebo Land Roveru Defender. Fajnšmekři nad nima určitě ohrnují nos, ale jsou svým způsobem dokonalé.

Pochybujem, ze by niekedy nejaky skutocny pilot riesil tuto ulohu na hodinkach :(

Odesláno

Je asi pravda, že Breitlingy si budou nejčastěji vybírat a nosit lidé, kteří na sebe rádi upozorňují a jsou dost ctižádostiví nebo je prostě jen oslovuje létání. Taky si myslím, že některé modely od B. opravdu přeplácané jsou, např nelíbí se mi bicolor (ale to je spíše otázka co se komu líbí), najdou se ale i velmi povedené modely. Celkově B. nejsou vysloveně jednoduché hodinky, ale to jim na kráse ještě nic ubírat nemusí. Tvrdit, že B. jsou pro zhrublé lidi bez vkusu, to je jako kdybych napsal, že jednoduché hodinky si koupí jen jednoduše smýšlející lidé. Já jen nechápu co odpůrce B. tak neustále bičuje k protibreitlingovým odbojům. Když se mí něco nelíbí nebo mě to nijak neoslovuje, tak to dám najevo, ale já osobně už nemám tu potřebu znovu a znovu přesvěčovat a vnucovat své názory druhým, navíc když je mi jasné, že druhá strana to akceptovat jistě nebude (někdy třeba ani nechce). Mně se například zdají Primky příliš jednoduché (vzhledově obyčejné), snadno zaměnitelné s jinými, nevýrazné a většinou i malé. A taky neustále nechodím do vláken primkařů a neodrazuju ostatní od jejich koupě a nesnažím se jim vysvětlit, jak špatně se rozhodli a že vlastně vůbec nemají vkus ani styl. Chápu, že každý máme jiný vkus a jiné vnímání, proto bychom se měli navzájem aspoň trochu tolerovat. Navíc si myslím, že Primky mají něco do sebe, jsou elegantní, líbí se mi angažovanost společnosti, nějaká ta historie tu také je, jsou kvalitně vyrobené, ale přesto mě nijak zvláště neoslovují a nechávají mě chladným. Možná do toho ještě "dospěju" a zalíbí se mi. Nebráním se tomu. :)

Odesláno
  Jeremy napsal:
Já si nemyslím, že v jednoduchosti nutně musí být krása. Někomu se třeba v architektuře líbí barokní načančanost, jiný má radší románskou strohost. Prostě je to individuální.

Chci tím říct, že když osoba (A) napíše "Mně se Breitling nelíbí. Díval jsem se na jejich modely a nenašel jsem tam ani jeden," tak je to OK.

Co ale není v pohodě a co mi fakt vadí (ačkoli bych asi měl být schopen se přes to přenést), je, kdž osoba (B) blábolí o popelářích a vyhazovačích z bordelu a ještě to skoro zveršuje.

Osoba (A) - a zaznamenal jsem tu z kritiků Breitling jen jediného takového člověka - má svůj názor a je si jím jistá. Proto ta stručnost a jasnost - ten názor prostě PLATÍ. Respektuji takového člověka a já osobně jsem upřímně a v dobrém zvědavý, co se mu líbí, protože by mě to mohlo obohatit.

Osoba (B) je naproti tomu člověk, který ví naprosté prdlajs a těmi bláboly spíš přesvědčuje sám sebe. A zesměšňuje, podle mne.

Asi jsem nervově labilní, ale fakt mě osoby (B) vytáčí. A omlouvám se jim, pokud jsem je urazil. Ale budu proti nim bojovat, dokud s tím nepřestanou. :cool:

100% souhlas- totéž platí u aut, psacích per, atd. Ten co o tom takto mele se jen snaží sám sebe utvrdit ve své víře, protože žádný racionální argument nemá.

Odesláno

Nesouhlasim s tvrzenim, ze v jednoduchosti je krasa. V mnoha pripadech tak je, ale napriklad v hudbe ne. Jazz mi neprijde moc jednoduchy (nekdy se muze zdat az preplacany).

A já mám jazz rád a Breitlingy ne :)

Odesláno
  Tazatel napsal:
Je asi pravda, že Breitlingy si budou nejčastěji vybírat a nosit lidé, kteří na sebe rádi upozorňují a jsou dost ctižádostiví nebo je prostě jen oslovuje létání. Taky si myslím, že některé modely od B. opravdu přeplácané jsou, např nelíbí se mi bicolor (ale to je spíše otázka co se komu líbí), najdou se ale i velmi povedené modely. Celkově B. nejsou vysloveně jednoduché hodinky, ale to jim na kráse ještě nic ubírat nemusí. Tvrdit, že B. jsou pro zhrublé lidi bez vkusu, to je jako kdybych napsal, že jednoduché hodinky si koupí jen jednoduše smýšlející lidé. Já jen nechápu co odpůrce B. tak neustále bičuje k protibreitlingovým odbojům. Když se mí něco nelíbí nebo mě to nijak neoslovuje, tak to dám najevo, ale já osobně už nemám tu potřebu znovu a znovu přesvěčovat a vnucovat své názory druhým, navíc když je mi jasné, že druhá strana to akceptovat jistě nebude (někdy třeba ani nechce). Mně se například zdají Primky příliš jednoduché (vzhledově obyčejné), snadno zaměnitelné s jinými, nevýrazné a většinou i malé. A taky neustále nechodím do vláken primkařů a neodrazuju ostatní od jejich koupě a nesnažím se jim vysvětlit, jak špatně se rozhodli a že vlastně vůbec nemají vkus ani styl. Chápu, že každý máme jiný vkus a jiné vnímání, proto bychom se měli navzájem aspoň trochu tolerovat. Navíc si myslím, že Primky mají něco do sebe, jsou elegantní, líbí se mi angažovanost společnosti, nějaká ta historie tu také je, jsou kvalitně vyrobené, ale přesto mě nijak zvláště neoslovují a nechávají mě chladným. Možná do toho ještě "dospěju" a zalíbí se mi. Nebráním se tomu. :)

Je to stejné jako svědci Jehovovi, argumenty ,,0,, ale neustále budou všechny kolem sebe přesvědčovat o jediné a ,,pravé Pravdě,,. Jedná se o psychickou podubu viru, který je potřeba neustále šířit, tak jako u některých zdejších spoludiskutujících kteří jsou nakažení antibreitlingovským virem který šíří hlavně tam kde o to nikdo nestojí.

Odesláno

midloch: Já mam spíše pocit, že to určití jedinci dělají umyslně a baví se tím, jak to druhé rozčiluje. Jinak už si to nedovedu vysvětlit. Ale asi máš pravdu, že nějaká porucha by s tím mohla mít něco společného. :)

Odesláno

steele, už od roku 1956 vyrábějí hodinky pro čističe ??? No páni, to je tradice! :)

Ale jo, sranda musí bejt i u rolexů :) Musím se taky doplnit, byl jsem v sobotu na hračanech a před Vítem si sedl bez ptaní na stejnou lavičku jako já opravdickej kovboj - stetsón, šátek v rozhalence, vesta, třásně, obrovská přezka pásku, neprůsvitný rejbeny, dlouhý vyhasínající habáno, v ruce tedy nutný zapalovač s emblémem ferrari, mokasíny, bílý ponožky a samosebou - ROLEXY ! No nesežer ho?? Myslel jsem na vás pánové a byl bych ho vyfotil, kdybych se nebál... :).

A musím tady jasně napsat - tohle je vono, to se mi líbí, obdivuju to, i když bych se takhle nevymódil ani na maškarní bál, když jsem čistič, tak si za tím stojím! Protože vím, že čistič jsem a vím taky proč. Jsem rád, když to na mě lidi poznaj - od toho mám přece rolexky (můžu si koupit lecjaký drahý hodinky, ale chci právě tydle!) Neříkám jim za to, že jsou uvrhlý do svých představ, nebo že jsou labilní, prostě je to moje věc. To zaslouží respekt. Přestaňte neracionálně bulet o racionálních argumentech breilexové, a buďte sami sebou! :) Pište si, jak nádherně vyleštěný jsou ty diamanty, dělejte soutěže, kdo nejrychleji vyřeší tu slovní úlohu o spotřebě paliva, sbírejte nejpodařenější fejky a tak..... :)

Tohle je vlákno o nejošklivějších hodinkách světa, tak se držim tématu, ne?

Odesláno
  redd napsal:
Nesouhlasim s tvrzenim, ze v jednoduchosti je krasa. V mnoha pripadech tak je, ale napriklad v hudbe ne. Jazz mi neprijde moc jednoduchy (nekdy se muze zdat az preplacany).

A já mám jazz rád a Breitlingy ne :)

A já mám rád Bacha, ten jednoduchostí taktéž neoplývá, v zásadě se jedná o vrchol polyfonie.

Odesláno
  cigi napsal:
steele, už od roku 1956 vyrábějí hodinky pro čističe ??? No páni, to je tradice! :)

Ale jo, sranda musí bejt i u rolexů :) Musím se taky doplnit, byl jsem v sobotu na hračanech a před Vítem si sedl bez ptaní na stejnou lavičku jako já opravdickej kovboj - stetsón, šátek v rozhalence, vesta, třásně, obrovská přezka pásku, neprůsvitný rejbeny, dlouhý vyhasínající habáno, v ruce tedy nutný zapalovač s emblémem ferrari, mokasíny, bílý ponožky a samosebou -  ROLEXY ! No nesežer ho??  Myslel jsem na vás pánové a byl bych ho vyfotil, kdybych se nebál... :).

A musím tady jasně napsat - tohle je vono, to se mi líbí, obdivuju to, i když bych se takhle nevymódil ani na maškarní bál, když jsem čistič, tak si za tím stojím! Protože vím, že čistič jsem a vím taky proč. Jsem rád, když to na mě lidi poznaj - od toho mám přece rolexky (můžu si koupit lecjaký drahý hodinky, ale chci právě tydle!) Neříkám jim za to, že jsou uvrhlý do svých představ, nebo že jsou labilní, prostě je to moje věc. To zaslouží respekt. Přestaňte neracionálně bulet o racionálních argumentech breilexové, a buďte sami sebou! :) Pište si, jak nádherně vyleštěný jsou ty diamanty, dělejte soutěže, kdo nejrychleji vyřeší tu slovní úlohu o spotřebě paliva, sbírejte nejpodařenější fejky a tak..... :)

Tahle diskuze začíná být velice zábavná, ono to ale k tématu o ošklivosti patří, když má kovboj na rukou Rolexy (které by správný kovboj neměl mít) a v ruce zapalovač Ferrari, který by taky neměl mít a měl by správně škrtat sirkou o botu.

Já zase nedávno potkal chlápka v evidentně drahém obleku, na ježka ostříhaný, nažehlený, navoněný, prostě právník nebo bankéř, falešná serioznost z něj čpěla na sto honů. A hádajte co měl na ruce? Plastové digitálky, co se dají koupit u kluků z rákosí za tři kilča.

Odesláno
  Roman Šula napsal:
  cigi napsal:

Ale jo, sranda musí bejt i u rolexů :) Musím se taky doplnit, byl jsem v sobotu na hračanech a před Vítem si sedl bez ptaní na stejnou lavičku jako já opravdickej kovboj - stetsón, šátek v rozhalence, vesta, třásně, obrovská přezka pásku, neprůsvitný rejbeny, dlouhý vyhasínající habáno, v ruce tedy nutný zapalovač s emblémem ferrari, mokasíny, bílý ponožky a samosebou -  ROLEXY ! No nesežer ho??  Myslel jsem na vás pánové a byl bych ho vyfotil, kdybych se nebál... :).

Tahle diskuze začíná být velice zábavná, ono to ale k tématu o ošklivosti patří, když má kovboj na rukou Rolexy (které by správný kovboj neměl mít) a v ruce zapalovač Ferrari, který by taky neměl mít a měl by správně škrtat sirkou o botu.

Já zase nedávno potkal chlápka v evidentně drahém obleku, na ježka ostříhaný, nažehlený, navoněný, prostě právník nebo bankéř, falešná serioznost z něj čpěla na sto honů. A hádajte co měl na ruce? Plastové digitálky, co se dají koupit u kluků z rákosí za tři kilča.

To jsou asi ty paradoxy, že :) :) :)

Odesláno

Jo a Lamborghini převzal někdy začátkem našeho letopočtu Wolkswagen tak má historii od roku 2001,že? Takže tím že značku koupí jiný majitel se podle tebe mažou všechna historická data a hlavně kdy byla firma založená atd. Takže kdybych to shrnul tak podle tvé brilantní logiky jsou značky jako např Mont Blanc (skupina Richemont) Lamborghini, Royls Royce, Omega, Hennessy, atd vlastně pár let staré firmy bez historie.

Čitič seš tady hlavně ty protože nevíš co píšeš, jsi obětí svých vlastních falešných představ.

Odesláno

muzu se zeptat, co nebo kdo je ten cistic kanalu, jak e tu tim ohanite? nejak nechytam souvislosti... k diskuzi, na rolexkach mi vadi jen to ze sou videt v kazdym spravnym gangsta klipu...

Odesláno

midlochu seznámím tě se svojí utkvělou představou - breile krachly někdy v sedmletech a sklady dílů a většinu strojů koupili ollech&wajs - dodnes z toho vyrábějí sběratelům určené hodinky. Něco se z toho poplatilo a vyrovnali se dlužníci, prodala se asi továrna a pozemky, jak to v krachu chodí. Zbylo jméno breitling, které koupil z ryzího fandovství a komerční vypočítavosti jeden bývalý letec, který se ukázal být schopným obchodníkem a dokázal oslovit řadu zákazníků na různý ty marketingový techtlemechtle (benley) a má zasloužený úspěch (mezi čističi). Kde je ta souvislá tradice???? Taky taková slovní úloha, že. :)

Jistě časem rozluštíš rozdíly mezi pojmy firma, značka, továrna a pod.....

Romane Šulo, víš, že v devadeletech byla v rakousku mezi mladými ambiciozními ekonomy móda nosit i k nejvybranějším oblekům swatche? Byly totiž limitované serie vždy jen na jednu sezonu a sbíraly se jako divé - ti mladíci dokonce přesně poznali, jakej nehoráznej balík ten který za tu quartzovou nádheru vypláznul a to si piš, jak se trumfovali. Došlo to tak daleko, že swatch prohlásili, že budou kdykoli vydávat reedice - a bylo rázem utrum. No, asi by měli na školách budoucích zbohatliků přecejen kapku dbát na estetickou výchovu.

Odesláno
  cigi napsal:
Pište si, jak nádherně vyleštěný jsou ty diamanty, dělejte soutěže, kdo nejrychleji vyřeší tu slovní úlohu o spotřebě paliva, sbírejte nejpodařenější fejky a tak..... :)

Víš proč tohle dělat nikdy nebudeme? Protože máme Tebe..

Odesláno
  omni napsal:
  kober napsal:
Slovní úloha: kolik kilogramů paliva musí natankovat pilot, který poletí s letadlem, které žere zhruba 200 litrů za hodinu, cestovní rychlostí 100 uzlů do vzdálenosti 350 kilometrů s tím, že si vezme dvacet procent rezervu. Až to spočítáš na svých Omegách, případně najdeš popeláře, který to spočte na svých Breitlingách, tak řekni. Ta "přeplácanost" má svůj účel a ačkoliv nejsem pilot, tak považuju Navitimer za jakousi hodinářskou obdobu třeba nože Victorinox Swiss Champ nebo Land Roveru Defender. Fajnšmekři nad nima určitě ohrnují nos, ale jsou svým způsobem dokonalé.

Pochybujem, ze by niekedy nejaky skutocny pilot riesil tuto ulohu na hodinkach :(

No Jeppesen tu standalone verzi E6B furt prodává, takže na tom něco bude. Pravděpodobně nebude řešit takovou úlohu, ale na nějaké částečné výpočty to použít může. Ještě pořád existujou letadla, které nemají EFIS, FMC a kdoví jak se to všechno jmenuje :)

Odesláno
  cigi napsal:
midlochu seznámím tě se svojí utkvělou představou - breile krachly někdy v sedmletech a sklady dílů a většinu strojů koupili ollech&wajs - dodnes z toho vyrábějí sběratelům určené hodinky. Něco se z toho poplatilo a vyrovnali se dlužníci, prodala se asi továrna a pozemky, jak to v krachu chodí. Zbylo jméno breitling, které koupil z ryzího fandovství a komerční vypočítavosti jeden bývalý letec, který se ukázal být schopným obchodníkem a dokázal  oslovit řadu zákazníků na různý ty marketingový techtlemechtle (benley) a má zasloužený úspěch (mezi čističi). Kde je ta souvislá tradice???? Taky taková slovní úloha, že. :)

Jistě časem rozluštíš rozdíly mezi pojmy firma, značka, továrna a pod.....

Cigi, tak to ale vždy není. Tradice značky může pokračovat bez přerušení, nebo řekněme bez narušení dál, má-li značka se svým názvem/logem svázánu např. kvalitu spolu s designem, nebo určité ideje. Pravda, někdy slovutná a kvalitní značka upadne tím, že je zdevalvována fušerstvím a vypočítavostí. Ale "dobrá stará značka" kvalitního výrobce, která jen změní majitele, který ale udržuje - byť po určité přestávce - ona původní pozitiva značky, tak ta má podle mě svoji tradici nepřerušenou. Ikdyž se dělá v jiné továrně, jinými lidmy. A naopak, dokonce ona změna může vlít nové impulsy do života uvedeného výrobu. Příklad - motocykly Triumph. Už to nejsou takoví "classici", jako při původní výrobě, dokonce některé modely (Speed Triple) by mohly být označeny za extravagantní. Taky mají ve své historii modely, které nebyly I.A. Bez marketingových techtlemechtlí by taky Triumph nevzlétl z popela, jsme globální vesnice a výrobek se podpořit musí.

Takže jen story, že věc XY vyrábí jinde někdo jiný neznamená, že tradice narušena. Může být, ale nemusí.

pozn. - nevím, jestli na Triumphech jezdí čističi z Vídně. Jestli jo, tak jim gratuluji :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...