Přejít na obsah

Prim Traktor

Doporučené příspěvky

A proč by to měl Elton dělat? Už to s tím do-do (dodělej doma) trochu přeháníme. Polotovarů mají plný šuple, nový ciferník není zas taková položka.

Je možnost koupit nový komplet v Eltonu, nebo jetý v různých stavech na aukru (obvykle i s hodinkama).

Buďme rádi, že si zatím můžeme servisovat strojky sami a že GO strojku není podmínkou renovace, jako třeba u Heueru. Tam za servis strojku (chronograf kal. 12) chtějí 20.500. Bez GO strojku to ani nepřetěsní, neprodají díly, nic. Nový sklíčko na Autavie stojí tisícovku, ale nejdřív si nech udělat GO strojku, až pak ti dají sklíčko...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 905
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 5 týdnech...

Zdravím :notworthy: 
Doma se mi na poličce válí (jestli se nepletu) také jedny traktory a hodlám je nechat zrenovovat - výměna skla (je ťuklé a poškrábané), vyčištění, seřízení + bych rád průhled dýnkem.Nemáte někdo alespoň přibližné tušení, jak moc drahé by to mohlo být? I to by mi částečně pomohlo rozhodnout se, zda teď pod stromek chci koupit Orisky divers date a nebo Longines hydroconquest. 

Primky po natažení jdou. Chudáci už na té poličce leží několik let a je mi jich líto, dostal jsem je v první třídě od taťky a proto je chci zrenovovat - byly to mé první (a zatím vlastně jediné) slušné hodinky (když nepočítám digitálky šmejd in čajna). 

Vlákno jsem prošel, ale nenašel jsem nic, co by mi na otázku mohlo odpovědět a pokud jsem to přehlédl, tak se omlouvám.

Odkaz ke komentáři

Zdravím :notworthy: 

Doma se mi na poličce válí (jestli se nepletu) také jedny traktory a hodlám je nechat zrenovovat - výměna skla (je ťuklé a poškrábané), vyčištění, seřízení + bych rád průhled dýnkem.Nemáte někdo alespoň přibližné tušení, jak moc drahé by to mohlo být? I to by mi částečně pomohlo rozhodnout se, zda teď pod stromek chci koupit Orisky divers date a nebo Longines hydroconquest. 

Primky po natažení jdou. Chudáci už na té poličce leží několik let a je mi jich líto, dostal jsem je v první třídě od taťky a proto je chci zrenovovat - byly to mé první (a zatím vlastně jediné) slušné hodinky (když nepočítám digitálky šmejd in čajna). 

Vlákno jsem prošel, ale nenašel jsem nic, co by mi na otázku mohlo odpovědět a pokud jsem to přehlédl, tak se omlouvám.

Průhled na Traktory Elton nedělá a v nedávné době ukončili servis kal. 50/52.

Sklíčko samotný ti v Eltonu prodají, cena v řádu stokorun. Servis strojku ti udělá šikovný hodinář ve Tvém okolí (opět stokoruny)

Můžeš mít i nový nerezový pouzdro, nový ciferník, ručky... Prostě celý nový hodinky. O konkrétní kalkulaci si napiš do Eltonu slečně Krskové

Odkaz ke komentáři

Sklíčko samotný ti v Eltonu prodají, cena v řádu stokorun. Servis strojku ti udělá šikovný hodinář ve Tvém okolí (opět stokoruny)

Můžeš mít i nový nerezový pouzdro, nový ciferník, ručky... Prostě celý nový hodinky. O konkrétní kalkulaci si napiš do Eltonu slečně Krskové

To je škoda, budu tedy muset šikovného hodináře v Brně najít (kdyby někdo věděl, nechám si doporučit), děkuji za radu, slečnu určitě kontaktuju.

Upraveno uživatelem Soulfish
Odkaz ke komentáři

Jen doplním,ta cena za nové hodinky je někde kolem 9-10 tisíc.

Odkaz ke komentáři

Jen doplním,ta cena za nové hodinky je někde kolem 9-10 tisíc.

celé to předělávat nenechám - ručky jsou v pohodě, ciferník bez chybky, fakt mi jde jen o to nové sklíčko a seřízení/vyčištění, zda si nechám udělat i nové pouzdro z nerezu zatím nevím (není to úplně nutné)

Odkaz ke komentáři

přidám foto svých nově získané zemědělské techniky   :D ....Korunka a ručky se doladí při případné další opravě či seřízení.....I ze spoda neošoupané pouzdro,ve velni solidním původním stavu,pravděpodobně málo nošené........Ten starosvětský design je pro mně TOP.....

post-30377-0-27507200-1383680527_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

a právě proto se mi do toho moc nechce... leda kvůli tomu průhledu, když by jej do toho zvládli zamontovat

Taky jsem s tím váhal ale nakonec jsem si díly z Eltonu nechal poslat.  Výsledek předčil mé očekávání, vypadaj fakt pěkně. Na průhled se vykašli. Kdybys chtěl víc info tak mi hoď SZ.  Pro inspiraci přikládám pár fotek...

post-23443-0-33186500-1383727179_thumb.jpg

post-23443-0-43673400-1383727190_thumb.jpg

post-23443-0-52010900-1383727199_thumb.jpg

post-23443-0-03597300-1383727211_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Taky jsem s tím váhal ale nakonec jsem si díly z Eltonu nechal poslat.  Výsledek předčil mé očekávání, vypadaj fakt pěkně. Na průhled se vykašli. Kdybys chtěl víc info tak mi hoď SZ.  Pro inspiraci přikládám pár fotek...

Ozvu se, v pátek si pro ně jedu domů do Krumlova a pak s nimi hurá domů do Brna a začít to pomalu řešit.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem zkoušel přehodit prim brusel do traktorového pouzdra.Jde to,ale ciferník u bruselských je o cca 1,2mm menší  /traktory cca 31,8mm a bruselské pouze 30,5mm/ a u krajů vzniká mezera,takže to nevypadá dobře.Jediná možnost je nechat si natisknout ciferník Prim Brusel na traktorový ciferník.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem zkoušel přehodit prim brusel do traktorového pouzdra.Jde to,ale ciferník u bruselských je o cca 1,2mm menší  /traktory cca 31,8mm a bruselské pouze 30,5mm/ a u krajů vzniká mezera,takže to nevypadá dobře.Jediná možnost je nechat si natisknout ciferník Prim Brusel na traktorový ciferník.

Máš foto?

Konečně to někdo spáchal :-) Tím se kusy traktorů s bruselským cifrem zařadily do továrních výrobků. Už je jasný že to nezbastlil hodinář, ale přímo někdo v Eltonu

post-13546-0-77950000-1384192299_thumb.jpg    post-13546-0-78837800-1384192321_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...