Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To byl fofr, ani jsem nestíhal přihazovat. Novému majiteli gratuluju, získal pro mě svatý grál Traktorů, třetí provedení ciferníku s centrálkou

Jedná se o málo vídané provedení ciferníku kal 55. v traktorovým pouzdru. Osobně jsem ho viděl jen jednou, na aukru jsem ho ještě nezaregistroval.

Pánové, prohrábněte šuplíčky, kdo ho má?

Odesláno

To byl fofr, ani jsem nestíhal přihazovat. Novému majiteli gratuluju, získal pro mě svatý grál Traktorů, třetí provedení ciferníku s centrálkou

Jedná se o málo vídané provedení ciferníku kal 55. v traktorovým pouzdru. Osobně jsem ho viděl jen jednou, na aukru jsem ho ještě nezaregistroval.

Pánové, prohrábněte šuplíčky, kdo ho má?

No skvělý. Koukal jsem na ně, ale netušil, že je to další varianta Traktorů. Už jsem se těšil, že sadu budu mít kompletní (dle fotek Financovy sbírky) a teď toto... Za kolik se prodaly?

Odesláno

S laskavým svolením veleváženého člena přidám ještě jednu variantu Traktorů - nejspíš dobový bastlík zaměstance Eltonu, variace na Brusel

Na cifru 17 jewels a incabloc, uvnitř kal. 50

Odesláno

Kdysi dávno jsem to vydražil jako "Bruselské". Když Bohuž založil na "Bruselské" vlákno, tak jsem tam hnedka pyšně poslal fotku a byl jsem vypláchnut, že tohle "Bruselské" nejsou, tak jsem je zase založil do šuplíku. No a teď pod tlakem těch dalších modelů "traktorů" s centrálkou jsem na to narazil a praštilo mi do očí dýnko. Rozhodně jsem je tak už koupil a byly strašně zahnojený a olezlý, takže nemám pocit nějakého bastlení a navíc klasický inzerát s textem "prodám hodinky značené prim" nebo tak něco. Tak co si o nich velevážen kolegové myslíte? 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

No a během té inventury jsem narazil ještě na něco - je možné, že by se traktory dělaly ještě v kal. 66?

Odesláno

Od majitele černých bruselských traktorů mám vyjádření, že se jedná o dobový bastl. Oficiálně to z Eltonu nevylezlo. Mě ta dvanáctka v podobě plachetnice strašně bere.

Ty 66ky patří do jinýho pouzdra, ale zajímavá myšlenka :-)))

Odesláno

Že šestašedesátky patří do jiného pouzdra vím, jen mne praštila do očí ta úplná shoda indexů. Že černý cifr je bastl vím - jednak se černej nedělal a druhak se těžko strkala vteřinovka skrz nápis incabloc. Ale ty moje traktory s bruselským číselníkem se mi takhle dostaly do rukou a jak říkám - nepůsobilo to na mne dojmem, že by je byl někdo minimálně deset let otvíral - odhad plyne z hloubky a kompaktnosti zahnojení na spodku pouzdra, když jsem je vybail. To je možná otázka na Accutrona, jestli by to nešlo vysledovat?

Odesláno

Kdysi dávno jsem to vydražil jako "Bruselské". Když Bohuž založil na "Bruselské" vlákno, tak jsem tam hnedka pyšně poslal fotku a byl jsem vypláchnut, že tohle "Bruselské" nejsou, tak jsem je zase založil do šuplíku. No a teď pod tlakem těch dalších modelů "traktorů" s centrálkou jsem na to narazil a praštilo mi do očí dýnko. Rozhodně jsem je tak už koupil a byly strašně zahnojený a olezlý, takže nemám pocit nějakého bastlení a navíc klasický inzerát s textem "prodám hodinky značené prim" nebo tak něco. Tak co si o nich velevážen kolegové myslíte? 

attachicon.gifP1000521.JPG

attachicon.gifP1000523.JPG

No a během té inventury jsem narazil ještě na něco - je možné, že by se traktory dělaly ještě v kal. 66?

attachicon.gifP1000517.JPG

Honzo nějak jsem žil v domnění,že prim Brusel musí mít to švýcarské zlacené pouzdro.Ale jak se nakonec ukázalo,ne všechny modely je mají.Tak jsem rozšířil zadání alespoň na ciferník s bruselskou dvanáctkou.Takže si je tam klidně dej.

Odesláno

Origo z Eltonu asi lezly Brusely ve švýcarským zlaceným pouzdru, ale lidová tvořivost je neskutečná :-). Tyhle přehazovačky chápu, traktory měly na tu dobu největší pouzdro.

Dneska jsem všechny traktory přehodil na dobový řemeny a motivačne přidal stojánek na osmý typ ciferníku. Vím že to přijde, že ho seženu :-)

Odesláno

Vážení kolegové mám dotaz.

Nemáte ve své sbírce, případně neviděli jste někdy Traktory bez datumu ( strojek Typ 011) s růžovým a nebo šedám kruhem ? Nemyslím eltonskou renovaci, ale jde mi o autentický kus.

Odesláno

Vážení kolegové mám dotaz.

Nemáte ve své sbírce, případně neviděli jste někdy Traktory bez datumu ( strojek Typ 011) s růžovým a nebo šedám kruhem ? Nemyslím eltonskou renovaci, ale jde mi o autentický kus.

Ha ha ha, neříkal tu nedávno financ, že mu schází ty jedny poslední velmi neobvyklé......a teď taková další rána :lol2:

Odesláno

Hoši klídek. To byl jen zkušební balónek.

V eltonské dokumentaci jsem totiž  našel poznámku o barevných variantách jak  u verze s datumem, tak bez datumu a řekl jsem si, že zkusím zkušené matadory Chronomagu zda náhodou něco takého nemají ve svém šuplíku.

Počkáme a třeba někdo něco objeví.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...