financ Odesláno 10. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. března 2013 To byl fofr, ani jsem nestíhal přihazovat. Novému majiteli gratuluju, získal pro mě svatý grál Traktorů, třetí provedení ciferníku s centrálkouJedná se o málo vídané provedení ciferníku kal 55. v traktorovým pouzdru. Osobně jsem ho viděl jen jednou, na aukru jsem ho ještě nezaregistroval. Pánové, prohrábněte šuplíčky, kdo ho má?
michal_l Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Odesláno 11. března 2013 To byl fofr, ani jsem nestíhal přihazovat. Novému majiteli gratuluju, získal pro mě svatý grál Traktorů, třetí provedení ciferníku s centrálkouJedná se o málo vídané provedení ciferníku kal 55. v traktorovým pouzdru. Osobně jsem ho viděl jen jednou, na aukru jsem ho ještě nezaregistroval. Pánové, prohrábněte šuplíčky, kdo ho má? No skvělý. Koukal jsem na ně, ale netušil, že je to další varianta Traktorů. Už jsem se těšil, že sadu budu mít kompletní (dle fotek Financovy sbírky) a teď toto... Za kolik se prodaly?
financ Odesláno 11. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. března 2013 Malá popichující úvaha - jsou 3 provedení cifru s kal 52, 3 provedení cifru s kal 55. Netoulá se nám někde ještě třetí provedení cifru s kal 50?
atomicsteve Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Odesláno 11. března 2013 Kalibr 57 a 55 je moje specializace, ale na tyhle sumy ještě asi nejsem připravený... Asi se nad sebou budu muset zamyslet
financ Odesláno 11. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. března 2013 S laskavým svolením veleváženého člena přidám ještě jednu variantu Traktorů - nejspíš dobový bastlík zaměstance Eltonu, variace na BruselNa cifru 17 jewels a incabloc, uvnitř kal. 50
Rob2805 Odesláno 11. března 2013 Nahlásit Odesláno 11. března 2013 Hezký, těm by ale víc slušel kalibr 55, aby ta vteřinovka netrčela z nápisu Incabloc.
Honza.manta Odesláno 15. března 2013 Nahlásit Odesláno 15. března 2013 Kdysi dávno jsem to vydražil jako "Bruselské". Když Bohuž založil na "Bruselské" vlákno, tak jsem tam hnedka pyšně poslal fotku a byl jsem vypláchnut, že tohle "Bruselské" nejsou, tak jsem je zase založil do šuplíku. No a teď pod tlakem těch dalších modelů "traktorů" s centrálkou jsem na to narazil a praštilo mi do očí dýnko. Rozhodně jsem je tak už koupil a byly strašně zahnojený a olezlý, takže nemám pocit nějakého bastlení a navíc klasický inzerát s textem "prodám hodinky značené prim" nebo tak něco. Tak co si o nich velevážen kolegové myslíte? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. No a během té inventury jsem narazil ještě na něco - je možné, že by se traktory dělaly ještě v kal. 66? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
financ Odesláno 15. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 15. března 2013 Od majitele černých bruselských traktorů mám vyjádření, že se jedná o dobový bastl. Oficiálně to z Eltonu nevylezlo. Mě ta dvanáctka v podobě plachetnice strašně bere.Ty 66ky patří do jinýho pouzdra, ale zajímavá myšlenka :-)))
Honza.manta Odesláno 15. března 2013 Nahlásit Odesláno 15. března 2013 Že šestašedesátky patří do jiného pouzdra vím, jen mne praštila do očí ta úplná shoda indexů. Že černý cifr je bastl vím - jednak se černej nedělal a druhak se těžko strkala vteřinovka skrz nápis incabloc. Ale ty moje traktory s bruselským číselníkem se mi takhle dostaly do rukou a jak říkám - nepůsobilo to na mne dojmem, že by je byl někdo minimálně deset let otvíral - odhad plyne z hloubky a kompaktnosti zahnojení na spodku pouzdra, když jsem je vybail. To je možná otázka na Accutrona, jestli by to nešlo vysledovat?
bohus76 Odesláno 15. března 2013 Nahlásit Odesláno 15. března 2013 Kdysi dávno jsem to vydražil jako "Bruselské". Když Bohuž založil na "Bruselské" vlákno, tak jsem tam hnedka pyšně poslal fotku a byl jsem vypláchnut, že tohle "Bruselské" nejsou, tak jsem je zase založil do šuplíku. No a teď pod tlakem těch dalších modelů "traktorů" s centrálkou jsem na to narazil a praštilo mi do očí dýnko. Rozhodně jsem je tak už koupil a byly strašně zahnojený a olezlý, takže nemám pocit nějakého bastlení a navíc klasický inzerát s textem "prodám hodinky značené prim" nebo tak něco. Tak co si o nich velevážen kolegové myslíte? P1000521.JPG P1000523.JPG No a během té inventury jsem narazil ještě na něco - je možné, že by se traktory dělaly ještě v kal. 66? P1000517.JPGHonzo nějak jsem žil v domnění,že prim Brusel musí mít to švýcarské zlacené pouzdro.Ale jak se nakonec ukázalo,ne všechny modely je mají.Tak jsem rozšířil zadání alespoň na ciferník s bruselskou dvanáctkou.Takže si je tam klidně dej.
financ Odesláno 15. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 15. března 2013 Origo z Eltonu asi lezly Brusely ve švýcarským zlaceným pouzdru, ale lidová tvořivost je neskutečná :-). Tyhle přehazovačky chápu, traktory měly na tu dobu největší pouzdro.Dneska jsem všechny traktory přehodil na dobový řemeny a motivačne přidal stojánek na osmý typ ciferníku. Vím že to přijde, že ho seženu :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
accutron Odesláno 22. března 2013 Nahlásit Odesláno 22. března 2013 Vážení kolegové mám dotaz.Nemáte ve své sbírce, případně neviděli jste někdy Traktory bez datumu ( strojek Typ 011) s růžovým a nebo šedám kruhem ? Nemyslím eltonskou renovaci, ale jde mi o autentický kus.
financ Odesláno 22. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2013 to tu nemamoAccutrone, že si děláš prdel a nic takovýho neexistuje
Honza.manta Odesláno 22. března 2013 Nahlásit Odesláno 22. března 2013 Taktéž nemám a ani jsem neviděl a neslyšel - a jestli je někde vyšťouráš, tak mně máš na svědomí!!!
stanik73 Odesláno 22. března 2013 Nahlásit Odesláno 22. března 2013 Vážení kolegové mám dotaz.Nemáte ve své sbírce, případně neviděli jste někdy Traktory bez datumu ( strojek Typ 011) s růžovým a nebo šedám kruhem ? Nemyslím eltonskou renovaci, ale jde mi o autentický kus.Ha ha ha, neříkal tu nedávno financ, že mu schází ty jedny poslední velmi neobvyklé......a teď taková další rána
accutron Odesláno 22. března 2013 Nahlásit Odesláno 22. března 2013 Hoši klídek. To byl jen zkušební balónek. V eltonské dokumentaci jsem totiž našel poznámku o barevných variantách jak u verze s datumem, tak bez datumu a řekl jsem si, že zkusím zkušené matadory Chronomagu zda náhodou něco takého nemají ve svém šuplíku. Počkáme a třeba někdo něco objeví.
financ Odesláno 22. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2013 Co dalsiho jsi ohledně traktoru nasel, jake byly schvalene varianty?
Borodov Odesláno 22. března 2013 Nahlásit Odesláno 22. března 2013 nechte si ty srandy... vsak takhle uz jsem z te informace od Accutrona nervozni...
Honza.manta Odesláno 22. března 2013 Nahlásit Odesláno 22. března 2013 Jdu si koupit velkou sadu fixek a myslím, že tak v pondělí by mohly být. Minutové indexy chcete do vnitřní strany ciferníku?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se