jacob Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 Kolegové Paneraisté. Jelikož se v té značce vůbec nevyznám, potřeboval bych poradit. Vybral jsem pár modelů. Na každém se mi něco líbí a něco ne. Potřeboval bych od Vás poradit, co z toho vychází nejlépe. Další věc je, že se mi moc nezamlouvá Unitas. Myslíte, že je to chyba? Panerai 104. Líbí se mi, že pouzdro je celé leštené a také to, že mají řemen klasicky na šrouby. Nelíbí se mi, že ciferník není sendvičový. Lupa nad datumem se mi líbí (nikdy jsem hodinky s lupou neměl). Panerai 164. Zde se mi líbí číselník možná o něco více než u modelu PAM 104, ale na pouzdru je leštená pouze luneta (když už leštěné tak celé). Uchycení řemenu je stejné jako u modelu PAM 240 a rád bych k tomu nějaké uživatelské zkušenosti, prosím. Panerai 240. Líbí se mi jejich "tool" vzhled, který by se hodil k nylonovému strapu (černo-žlutý), který je v balení u Submersible. Mají jiný systém na výměnu řemenů. Je tento systém fajn, máte někdo zkušenosti? Ciferník opět není sendvičový, že? Přemýšlím, zdali jde dohromady Panerai (leštěnky) a titan. Panerai 243 Submersible. Nevím proč, ale něco mě k nim táhne. Byl bych rád, kdybyste mi je rozmluvili. Mám Deepsea a Seawolfy. Typově se mi ty hodinky vůbec nehodí :-D. A stejně jako u PAM 240 přemýšlím, zdali mají být Panerai spíše leštěnky, anebo "tool" hodinky. Co si o tom myslíte? Panerai 292 Radiomir. Líbí se mi keramické pouzdro a celkově tak nějak odlišný vzhled. Nelíbí se mi cena za Unitas a také absence ochrany korunky (vím, že takové Radiomir jsou). Děkuji za Vaše názory. Ještě bych doplnil, že u PAM 312 se mi o něco méně líbí tvar pouzdra a nechci je automaticky upřednostňovat jen proto, že mají in-house. Za favority považuji PAM 104 u kterých mě odrazuje, že oproti 243 nebo 292 jsou fakt obyčejné .
jacob Odesláno 13. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2013 (upraveno) Hmm, tak teď jsem na Google narazil na fotografie, kde i PAM 104 mají uchycení řemenu skrze ten druhý systém (dva čudly na zadní straně pouzdra). Tak teď už se v té značce vůbec nevyznám . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 13. února 2013 uživatelem jacob
Frantik Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 Podle me ten Unitas vůbec nevadi. Naopak. Je vyladenej a dokonce upravenej na původní tvar strojků Rolex. Takže bych do vyberu zahrnul 005, 111 a 112. Ja mám 005 a jsem nadsenej, tam mi to plny dynko vyhovuje.
bandicoot Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 Ja bych ani automaticky nezatracoval nesendvicovy cifr. Jde to vic ke korenum a zpracovani te lumi barvy je perfektni i pod lupou.Mel jsem stojedenactky a pak po case zero a sendvic mi nechybel.
Frantik Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 Ja bych ani automaticky nezatracoval nesendvicovy cifr. Jde to vic ke korenum a zpracovani te lumi barvy je perfektni i pod lupou.Mel jsem stojedenactky a pak po case zero a sendvic mi nechybel.Přesně tak. I limitka Paneristi kopíruje původní preVendome modely z 90tych let a funguje to. Vypadá to více vintage.
jacob Odesláno 13. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2013 (upraveno) Takže ty 104 Vám nepřipadají nijak tragické/obyčejné? Pokud tedy preferuji automaty . Jaký máte názor třeba na ty titanové nebo Submersible? Patří to ke značce Panerai nebo ne? Já nevím proč, ale když se řekne Panerai, představím si něco s vysokým leskem a ne tak úplně tool. EDIT: Kdybych volil s Unitasem, tak bych chtěl model s průhledem a vteřinovkou ( zřejmě tedy 111). Upraveno 13. února 2013 uživatelem jacob
sibirnaya Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 (upraveno) bud kup nejlevnejsi Unitas, nebo inhouse. to mezi je napicu..tzn 000, 005, 111, 112, 210 nebo pak az 312... Upraveno 13. února 2013 uživatelem sibirnaya
bandicoot Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 (upraveno) Sibir ma pravdu. Nekomplikoval bych to. Ja bych dneska sel presne do toho, co pise.Kdyz si k tomu prictes tebou preferovany automat, tak vysledkem je 104. Upraveno 13. února 2013 uživatelem bandicoot
ozzy Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 000 mam zhruba rok a pre mna to bola jednoznacna volba. Unitas je velmi dobre vyladeny a v pripade poruchy aj jednoduchsi a lacnejsi na opravu. Hodinky nosim kazdy den, posledny krat som ich nastavoval pri zmene casu a teraz idu necelu minutu dopredu. Milujem celolestene puzdro a mikrosrabance hodinkam davaju osobnost. No a hlavne je to zakladny model, pevne dynko, painted dial, logo, proste klasicky PAM. Pre viac info o vsetkych modeloch PAM chod na paneristi.com
jacob Odesláno 13. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2013 (upraveno) Jo jo, díky chlapi :-). Ty 104 se mi líbily od začátku. Pak jsem ale začal procházet fóra a našel jsem tam 240, 243, atd. Potřeboval jsem spíše takové uklidnění, že ty 104 nebudou sračky . EDIT: Ještě se zeptám. Jak jsem nahrával to foto dvojich 104. Model nalevo je novější? Upraveno 13. února 2013 uživatelem jacob
panedge Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 Tezko poradit,me kdysi napsal Sibir to samy,co tobe-zaklad preskocit.Ale ja od zacatku vedel,ze chci 312,pro me maj nejhezci pouzdro.Z tvyho nastrelu se mi nejvic libi 243 Submersible.Panerai by asi mely bejt tool hodinky,ale me se presto nejvic libej lestenky.Jinak bacha na celolesteny PAM,bude to dost nachylny na skrabance.Asi bejt tebou zajedu do Wempe,kde maj dost modelu skladem a zkusil bych je na ruce.Co mas proti jejich klasickymu uchyceni remene,vzdyt vymena trva cca 20 sek..d?
jacob Odesláno 13. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2013 Co mas proti jejich klasickymu uchyceni remene,vzdyt vymena trva cca 20 sek..d?Vůbec nic :-). Znám ten první (zřejmě původní) způsob, kde se z jedná strany vyšroubuje šroubek a je to hotové. Zjistil jsem ale, že spousta modelů (zřejmě novější) mají zezadu takový čudlík. Chtěl jsem, aby mi někdo vysvětlil, jak to funguje !
Frantik Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 Cudlik se zmackne a stezejka se vysune. Super, jednoduchý, zádný skrabance.
jacob Odesláno 13. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2013 Cudlik se zmackne a stezejka se vysune. Super, jednoduchý, zádný skrabance.Tak to se mi líbí ještě víc, než ty bývalé šroubky. Mně to připomínalo presně ten čudlík, který se mačká, abych vyndal korunku ze stroje. A je to tak .
Josef01 Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 Já jsem volil Submersible a Radiomir kvůli jejich odlišnosti, ostatní modely jsou již obdobné, tedy pro mě. Co se týká inhouse versus neinhouse, rád bych vědel od zastánců inhouse co má být jeho přínosem, pokud nemá žádnou exkluzivní komplikaci. To že zvedne cenu o 1500 USD to jsem pochopil, jinou výhodu jsem zatím nenašel.
Frantik Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 delsi rezervu natahu......jen o par hodin
Josef01 Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 Tak o něco delší ano i když některé testy ukázaly že Panerai běží 45-58 hodin. Ovšem Panerai s Unitasem přesností moc neoplývaly a současný inhouse také ne, alespoň podle měření některých majitelů.
jacob Odesláno 13. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2013 Já jsem volil Submersible a Radiomir kvůli jejich odlišnosti, ostatní modely jsou již obdobné, tedy pro mě. Co se týká inhouse versus neinhouse, rád bych vědel od zastánců inhouse co má být jeho přínosem, pokud nemá žádnou exkluzivní komplikaci. To že zvedne cenu o 1500 USD to jsem pochopil, jinou výhodu jsem zatím nenašel.Radiomir se mi líbí moc (ty 292), ale i přes keramické pouzdro nedám nějakých $8 000 za hodinky s Unitasem. Tam mám nějaký blok nebo možná pud sebezáchovy. K těm Submersible mě to táhne, ale vzhledem k tomu, že mám již dvoje typově stejné hodinky, budu muset odolat.
panedge Odesláno 13. února 2013 Nahlásit Odesláno 13. února 2013 Tak ja neberu inhouse jakoze to ma bejt tim padem superpresny.Podle me jsou proste modely s inhousem takova vyssi trida.Pro fabriku je to pycha a je to proste neco vic,kdyz umej udelat vlastni stroj.Vyvoj stoji penize a i proto jsou drazsi.Navic Panerai udelalo v tomhle smeru dost prace.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se