Přejít na obsah

PAM-pomoc

Doporučené příspěvky

Teď nechci vůbec shazovat práci Panerai, ale inhouse umí udělat kdekdo, ovšem mělo to být něco exkluzivního, jinak samotný inhouse je jenom slovo, které nic nepřináší, někdo to může nazvat navoněná bída. Prim taky dělá inhouse, ovšem ten má hodnotu stovky dolarů, přestože se prodává za desetinásobek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pridavam svuj nazor (mam 164, 249, 25A submersible a manzelka 49)

- vyber si, co se Ti libi a budes rad nosit (pokud to nemas na ulozeni penez a budou lezet v sejfu

- titanovy submersible jsou bezva na volny cas. Tim, ze se nelesknout navic nepoutaji moc pozornost (pro me urcite vyhoda)

- PAM 164, i kdyz je mam, tak mi ostatni prirosly nejak vice k srdci - maji pro me trosku silnejsi charakter.

- inhouse nebo ne - myslim. Ze to nehraje zadnou roli. Oboji jsou presne. Nejcennejsi Panerai dnes maji strojky z Rolex :-)

Upraveno uživatelem Pjurcik
Odkaz ke komentáři

Kdybychom my, příznivci Panerai, nosili všichni stejný model, nebyla by na světě trošku nuda? Já myslím, že je dobře, budeme-li mít minimálně zde, na fóru, rozličné modely.

V každém případě je pro mě manufakturní strojek pocitově cennější než eta. (Rolex, JLC, ale i další). O přesnosti je zbytečné vést debaty. Pam 312 se strojkem 9000 měly odchylku myslím +2 vteřiny za 3 dny. Někde jsem tu o svém amatérském/uživatelském měření psal. U 382 Bronzo se stejným strojkem už to neřeším. Seřizovat se musí jak Eta, tak JLC či GP s budíkem. P 250 Daylight s přestavěnou 7750 jsem porovnával s manželčinými 048, které mají Etu a výsledek byl podobný. Téměř bez odchylky. Strojky od Ety jsou prostě vychytané. Podepsaly se na nich léta vývoje. Proto je jasné, že inhouse, který byl zkonstruován v malém množství a při daleko menším rozpočtu, může dost těžko při "podobných" prodejních cenách "podobných" hodinek konkurovat Etě. Jejich strojky jsou produkovány v řádech desetitisíců. Další otázkou je, jaký inhouse porovnáváme. Kalibr 2005 s tourbillonem je jedna z mála věcí, které jsem měl na ruce v několikero hodinkách a vždycky se z nich posadím na p.r.d.e.l. http://www.panerai.com/en/in-house-watches-movements/hand-wound-movement/8-calibro-p-2005#

Takže Jacobe. Kup si to, co se ti líbí. Já schvaluji všechny modely.smile_anim.gif Osobně jsem se sice časem posunul k inhousům a mířím k turbům, ale třeba takové 210 Radiomir s unitasem nám doma určitě zůstanou. U těch je jedno, jakou mají odchylku, protože nemají vteřinovku. A mají sendvič, který mě prostě bere.

Osobně nemusím celoleštěné pouzdro, protože jej prostě neuhlídám. Kvůli často pošm.dlané lunetě na 312 jsem koupil malou modelářskou frézku, kterou jsem je občas leštil. Radiomir 268 jsou tedy momentálně jediné Pam, které mám celé leštěné. Ale tam s tím počítám a dávám si bacha. Z tebou zmíněných modelů bych v případě úmyslu pořídit pouze jediné Panerai, volil asi Submersible. Jestli tě ale tato značka chytne, stejně to nebudou tvé poslední....Ale na to už si budeš muset přijít sám. smile_anim.gif cheers.gif

Přeji šťastnou ruku při volbě.

Odkaz ke komentáři

Děkuji za tvůj profesionální názor :-). Máš nějakou zkušenost s keramickým pouzdrem u Panerai? Mně se líbí ty keramické Radiomir 292, protože jsou úplně jiné. Kdyby to bylo PVD/DLC, asi by mě to příliš nebralo, ale ta keramika je materiál, se kterým se i v dnešní době u hodinek moc často nesetkáváme. Ty Submersible 243 chci určitě vidět. V hlavě je odmítám proto, že již dvoje "tool" hodinky mám, ale je možné, že jim jednoduše nedokáži odolat, až je uvidím.

Odkaz ke komentáři

Keramická pouzdra nejen u Panerai prý měla zpočátku problém s křehkostí. Ale je to informace "Jedna paní povídala", i když pochází z Carollina. Při výměně řemenu se při demontáži stěžejek odloupla jedna nožička a bylo to. U jakého modelu nevím, protože nový systém, kde se do boku vysouvá čep s osazením, nepotřebuje vůbec žádné násilí. Na ruce jsem pár keramických Panerai měl a osobně to se mnou nic nedělalo. Černé mám Tritony a je to super. U dražších hodinek na mě černá barva působí trochu jako umělá hmota. Jedny černé 312 v PVD úpravě má Wolfda. Tak se možná podělí o pocity.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Po půl roce oživuji vlákno, abych podal informaci, že budou PAM 243. Jelikož jsem si v únoru nebyl vůbec jistý které, tak jsem si nekoupil žádné. Nyní před pár dny jsem se vrátil zpět k myšlence mít PAM a ty 243 byla taková láska na druhý pohled :-). Tak zase za půl roku :rambo:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...