toldi Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 Předem se omlouvám za trochu nadnesený nadpis. Dnes mi dorazily jedny digitální Timexy a měl jsem pocit, že by potřebovaly vyměnit baterku. Když jsem je otevřel, všiml jsem si, že uvnitř je na okrajích (v oblasti, kde je těsnící gumička) něco jako mazivo. Nemám s rozebíráním hodinek moc zkušeností, tak se chci zeptat, jestli to tam patří. Je to zevnitř všude po obvodu, kde se víko dotýká vnitřku.
bohus76 Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 A není to náhodou roztečená baterka?
toldi Odesláno 4. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2013 (upraveno) ne, v prostoru uvnitř nic není. jde mi o to, jestli to můžu setřít nebo jestli to třeba plní nějakou funkci.. kvůli vodotěsnosti nebo já nevím. Upraveno 4. března 2013 uživatelem toldi
siwi Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 Když se hodinky utěsňují, maže se těsnění speciálním mazivem, snad na bázi silikonu. Podívej se na YouTube, kde někdo rozdělává třeba Casia. V řadě těch videí uvidíš, že se na těsnění ta hmota nanáší, aby to líp těsnilo.
Honza.manta Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 Jojo - já si nechal měnit baterku v Majestykách a bylo mi řečeno, že těsnění má atypický tvar a není, tak že mi to původní mázli silikonovou vazelínou kvůli vodotěsnosti.
toldi Odesláno 4. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2013 jo, to bude přesně ono, tak děkuju za pomoc! jo, to bude přesně ono, tak děkuju za pomoc!
Karlos Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 Podle mě to je spíš kvůli tomu, aby se těsnění při uzavírání hodinek nijak nezkroutilo a nepoškodilo. Víčko po namazaném těsnění klouže a bezpečně ho stlačí, aniž by nějak "zadrhlo" (ze stejného důvodu se maže olejem i gumové těsnění olejových filtrů motorů aut).Jestli namazené těsnění i líp těsní, to netuším.
AdaMoss Odesláno 12. března 2013 Nahlásit Odesláno 12. března 2013 V zasade plati oboje :-) Jednak látky na bázi silikonu "odpuzuji" vodu a druhak snižují tření mezi těsněním a šroubením, takže se nezkroutí. Pří výměně bych doporučoval toto zachovat nebo obnovit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se