Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Předem se omlouvám za trochu nadnesený nadpis. Dnes mi dorazily jedny digitální Timexy a měl jsem pocit, že by potřebovaly vyměnit baterku. Když jsem je otevřel, všiml jsem si, že uvnitř je na okrajích (v oblasti, kde je těsnící gumička) něco jako mazivo. Nemám s rozebíráním hodinek moc zkušeností, tak se chci zeptat, jestli to tam patří. Je to zevnitř všude po obvodu, kde se víko dotýká vnitřku.

Odesláno (upraveno)

ne, v prostoru uvnitř nic není. jde mi o to, jestli to můžu setřít nebo jestli to třeba plní nějakou funkci.. kvůli vodotěsnosti nebo já nevím.

Upraveno uživatelem toldi
Odesláno

Když se hodinky utěsňují, maže se těsnění speciálním mazivem, snad na bázi silikonu. Podívej se na YouTube, kde někdo rozdělává třeba Casia. V řadě těch videí uvidíš, že se na těsnění ta hmota nanáší, aby to líp těsnilo.

Odesláno

Podle mě to je spíš kvůli tomu, aby se těsnění při uzavírání hodinek nijak nezkroutilo a nepoškodilo. Víčko po namazaném těsnění klouže a bezpečně ho stlačí, aniž by nějak "zadrhlo" (ze stejného důvodu se maže olejem i gumové těsnění olejových filtrů motorů aut).

Jestli namazené těsnění i líp těsní, to netuším.

Odesláno

V zasade plati oboje :-)

Jednak látky na bázi silikonu "odpuzuji" vodu a druhak snižují tření mezi těsněním a šroubením, takže se nezkroutí. Pří výměně bych doporučoval toto zachovat nebo obnovit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...