skalis Odesláno 15. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2013 Moc pekne cteni, filo. Jen bych doplnil/opravil nasledujici. U hodinek Oysterdate Precision (cal. 1225, manualni natah) nefunguje ani pseudorychlopreklapeni data pohybem tam a zpet pres pulnoc. Clovek musi otrocky tocit, tocit a tocit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sta Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2013 diky za rozsireni obzoru, hezky napsano... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomek Odesláno 17. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2013 Moc pěkný a čtivý příspěvek. Díky za něj! Dost se to točí kolem toho, že rolex je takovým průkopníkem revolučních technologií... Myslíte, že si tenhle status rolex udržuje ještě dnes, nebo jde spíš už jen o udržování stávající úrovně?(nicméně ceny jdou nahoru pořád ) Jsem si vědom, že nějaký technický pokrok probíhá(lepší materiály, možná lepší přesnost,..) Ale nejsem si jistý, jestli ještě kdy můžou přijít s něčím tak revolučním, jako bylo použití datumu, nebo vodotěsné pouzdro,... Co vy na to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 17. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2013 Pěkně udělaný počtení o pěkně udělanejch hodinkách.Díky za tvůj čas,nemarnil jsi ho jen tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 17. března 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2013 Moc pekne cteni, filo. Jen bych doplnil/opravil nasledujici. U hodinek Oysterdate Precision (cal. 1225, manualni natah) nefunguje ani pseudorychlopreklapeni data pohybem tam a zpet pres pulnoc. Clovek musi otrocky tocit, tocit a tocit.Díky za doplnění Honzo. Moc pěkný a čtivý příspěvek. Díky za něj! Dost se to točí kolem toho, že rolex je takovým průkopníkem revolučních technologií... Myslíte, že si tenhle status rolex udržuje ještě dnes, nebo jde spíš už jen o udržování stávající úrovně?(nicméně ceny jdou nahoru pořád ) Jsem si vědom, že nějaký technický pokrok probíhá(lepší materiály, možná lepší přesnost,..) Ale nejsem si jistý, jestli ještě kdy můžou přijít s něčím tak revolučním, jako bylo použití datumu, nebo vodotěsné pouzdro,... Co vy na to?To je těžké. Je řada výrobců přicházejících (dle jejich marketingového oddělení) s více či méně revolučními řešeními, mnoha novými kalibry, otázkou ale zůstává, jak je to doopravdy? Třeba kvarzky od Sinn napuštěné v oleji, který se musí měnit zároveň s baterií? AR-Trockentechnologie - taky zajímavé, aber macht es Sinn? Damasko přichái taky s celou řadou inovací, Omega měla s Co-Axialem nějaké problémy a ty kalibry jsou podle mě strašně vysoké. Jiní přicházejí s novými in-house kalibry, ale podle recenzí v Uhren-Magazin vyplývá, že nejsou o nic přesnější nebo spolehlivější, než vyladěná ETA nebo léty ověřený kalibr 3135. Jsou krásné, často se super fičurama, ale ... No a třeba Sky-Dweller s fungl novým kalibrem a hodně zajímavým řešením kalendáře se mi líbí moc. Jen pro upřesnění, nemluvím o HH ale o (vyšší) střední třídě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Street Glide Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2013 ....perfektní a přehledné počtení........děkuji. ...jen poznamenám,že když jsem před lety vznášel dotaz v servisu v Carollinu,jestli lze u mých veteránů bez rychloposuvu dá nastavovat datum i zpětným točením ručiček,.......dostal jsem odpověď,abych to raději nezkoušel a že se ten datový kotouček při zpětném nastavení data přes půlnoc asi sice kousek pohne směrem zpět,ale neudrží se tam a stejně se nepřehodí,...........mě to ale nedávalo logiku ( i když jsem věděl,že táta kdysi v 80.letech na svých DJ ještě s plexi měl věčně špatné datum,protože je nenosil pravidelně a nebavilo ho pak přetáčet datum a pravděpodobně se i on domníval,že to jde jen po směru hodinových ručiček :-))), nedalo mi to,a tak jsem do toho šel,otočil zpět...........a "heurééka" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sorbus Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2013 [...] Je řada výrobců přicházejících (dle jejich marketingového oddělení) s více či méně revolučními řešeními, mnoha novými kalibry, otázkou ale zůstává, jak je to doopravdy? [...] Omega měla s Co-Axialem nějaké problémy a ty kalibry jsou podle mě strašně vysoké. [...] Naprosto souhlasím, že revolučnost řešení sama o sobě nemusí moc znamenat. Rolex kalibr 3135 prokázal a prokazuje své velké kvality, ale Omega kalibr 8500 si podle zpráv také vede dobře. A s jeho výškou to není tak hrozné: 5.5 mm při průměru 29 mm, přičemž 3135 má výšku 6 mm a průměr 28.1 mm. Pro srovnání, Grand Seiko 9S65 má výšku 6 mm při průměru 28.4 mm. Tři různé kalibry s prakticky identickými rozměry, všechny navržené s ohledem na přesnost a odolnost. Je ovšem pravda, že co-axiální předchůdce kalibru 8500 byl menší: Omega 2500 měl na výšku 4.1 mm a průměr 25.6 mm (verze D). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 21. března 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. března 2013 Tak to se omlouvám, s tou tloušťkou. Očividně se mi u Omegy vpálily do paměti fotky chronomodelů, ty jsou (aspoň opticky) strašně vysoké. Teda na můj vkus. Ale já nosím dětský model 34mm, tak mě neberte vážne :-)))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sorbus Odesláno 22. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2013 (upraveno) Neříkej dětské modely, ale klasické gentlemanské modely :-) Jsme v tom spolu :-) Upraveno 22. března 2013 uživatelem Sorbus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 25. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2015 vyborny cteni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mitak Odesláno 25. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2015 Dost dobré, diky za článek i Kidovi, že ho vytáhnul z historie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 25. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2015 Dost dobré, diky za článek i Kidovi, že ho vytáhnul z historie. to vis, shanim prispevky, kde se da...abych mohl do prodejni sekce:)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 4. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2015 Díky za spoustu zajímavých informací. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OWG Odesláno 2. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2019 Moc se mi to líbilo, napsané to máš hezky, info které jsem ani nevěděl a cením si těchto informací Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tkol Odesláno 2. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2019 Nevykopavej ty mrtvoly... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pohlodekj Odesláno 16. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2019 Paradne zpracovane. Dekuji za pekne pocteni :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lloffass Odesláno 16. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2019 Fajn, že se ta mrtvola vykopala... Zase jsem se něco zajímavého dozvěděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se