JPB Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Uz x let ctim mechaniku. Neumel jsem si predstavit, ze by mi hodinky netikaly, ze by sekundovka nesla plynule, a ze by poskakovala na baterku:-))) Neumel jsem si oredstavit nosit na sobe neco s baterii. Ale... ale posldeni dobou jsem z nostalgii zacal vzpominat, jak jsem na zakladce mel od stryce "ze zapadu":-))) digitalky. Jak mne fascinovaly jejich funkce, ukazatel dne v tydnu, pipnuti po hodine, budik, jejich presnost, ale i se mi libil displej. No a tak si rikam, co se tak vratit v case a poridit dnes treba Seiko Solar SDGA003, nebo neco od Junghans z rady Avantgarde Mega?Co myslite? Jak to bude vypadat v bance na ruce? Asi nic moc, co? Jaky na to mate obecne nazor na digosky?:-)Diky vsem
filo-boxer Odesláno 14. března 2013 Nahlásit Odesláno 14. března 2013 Celokovové digošky ala SDGA003 jsou super věc a určitě neurazí ani v bance ke košili. Jen ta cena u nich je už přes moji pomyslnou hranici. Já už mám nějaký ten pátek SBPG001 a mám je furt rád. Sice většinu času odpočívají v temném boxu, ale občas je vytáhnu a je to fajn změna. Takže neboj se a jdi do toho!
MarvinX Odesláno 15. března 2013 Nahlásit Odesláno 15. března 2013 JPB: I digitálky mohou působit na ruce společensky, ale asi ne v ocelové verzi, evokuje to až moc sportovní zaměření hodinek.Když do obleku a ještě k tomu do banky, tak z Junghans doporučuji tyto dva modely: - Junghans Mega 1000 Titan 026/2801 (titan na kaučuku, není problém k němu dokoupit kožený řemínek)- Junghans Mega 1000 026/4800 (ocel v černé PVD úpravě na kaučuku, ani zde není problém dokoupit kožený řemínek)
Jezevcik2 Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Odesláno 16. března 2013 Ty, co má filo-boxer, se mi moc líbí.Jsou naprosto neutrální a hlavně celokovové, což je dnes u masově vyráběných digitálek vzácnost.Po těch SDGA jsem také pokukoval, ale odradila mne absence znázorněných vteřin v normálním módu a za ty nehorázné peníze by mne asi také štvala visačka "Made in China".Šel bych do SBPG001 a neřešil vhodnost k obleku.Pořád jde o seriozně vypadající hodinky od renomované firmy.Už jsem v bance viděl daleko horší zvěrstva.A obecný názor na digitálky?Digitálky, narozdíl od quartzek, respektuju-na nic si nehrají.
kamilb Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Odesláno 16. března 2013 I digitálky mohou působit na ruce společensky, ale asi ne v ocelové verzi, evokuje to až moc sportovní zaměření hodinek. Seiko SBPG001 nejsou v žádném případě sportovní hodinky,hlavně tím že jsou celoocelové s perfektně padnoucím plným tahem který plynule navazuje na pouzdro.Komplet má jemně kartáčovaný povrch,takže se nijak extrémně neleskne,nerazí,působí velmi decentně.Když jsem je poprvé dal na ruku bylo to velice příjemné překvapení,to vůbec nemluvím o výbavě.Už tu kdysi zaznělo,je to Rolex mezi digitálkama,nosím je rád.Jak píše filo-boxer neboj se a jdi do toho!
MarvinX Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Odesláno 16. března 2013 kamilb: No vidíš a mě digitálky obecně připadají jako sportovně laděné hodinky, Seika nevyjímaje. Co člověk to názor.
Jiribartl Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Odesláno 16. března 2013 Jungy i Seiko mají něco do sebe a jsou to excelentní hodinky, Kdybych si měl vybrat, dlouho bych váhal, ale vyšší WR by určitě rozhodla, i když budou "jen" v bance
kamilb Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Odesláno 16. března 2013 Digi Seiko to je elegance sama , ty dva kousky dělí 35let.
sashator Odesláno 16. března 2013 Nahlásit Odesláno 16. března 2013 Junghansy jsou takový designovky, Seiko zase víc digošky...ty sbpg co mají kluci jsou opravdu nádherně zpracované (sám jsem je velice krátkou dobu vlastnil), a pro mě je i Seiko spojené s tou nostalgií a digitálkama...ale myslím že v bance uděláš asi vice parády s Junghansama, vzhledově jsou modernější
MarvinX Odesláno 19. března 2013 Nahlásit Odesláno 19. března 2013 kamilb: Dělí je 35 let a i přesto jsou ty starší ve výborném stavu, gratuluji. Oboje digi jsou moc pěkné, ale promiň, já tam pořád vidím ty 80.tky, kdy jsme jako kluci po nich toužili a dnes jako dospělec je mám spojené se sportem a volným časem Když tedy elegance ve spojení s digi, tak snad jedině tohle (Junghans Worldtimer Chronoscope), ale je otázka jestli se ještě dají považovat za digi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
ggrand Odesláno 19. března 2013 Nahlásit Odesláno 19. března 2013 Elegance? Já v tom vidím nevkus a nefunkčnost. Ale 100 lidí 100 chutí, jak je libo.
Ondoni Odesláno 19. března 2013 Nahlásit Odesláno 19. března 2013 Z digitálek se mi dost zamlouvají ty Junghans Mega 1000, šly i tady na foru za pěkný peníz, bohužel jsem to trochu zaspal. Zajímavé mi přijdou třeba tyto z produkce Braun, ale s cenovkou (u nových) kolem 10.000
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se