Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Měl by někdo tip na firmu (nebo nožíře), kde by šly nechat udělat nový střenky na starší kuchyňskej nůž ?

Zkus se zeptat u Poka v Plzni.
Odesláno

Kluci jinak já sbírám kuchyňské nože.(japan a germany) A dokonce jich mám daleko více než hodinek.

Odesláno

Ještě kdybych měl rád focení.(nesnáším to) No pokusím se tedy něco nafotit.Ale nejsou to lovecké nože.Tudíž si jsou velmi podobné v designu.(klasika kování a 3 nýty v rukojeti)

Odesláno

Mám rád ZT 0566,ocel Elmax,je to pevný nožík,mám ho raději než Sebenzu 21.

S.

Toto je moj mazlík.Z originálu som musel odstrániť kompletné ovládanie a urobiť nové to isté sa týka i všetkých šróbkov.Všetko je robené z AiSi 316.

Odesláno

Tak jsem konečně narazil na dobrého brusiče nožů. Nůž jsem mu dal, jen se na něj podíval, ihned konstatoval:"Hezká sendvičová konstrukce, kvalitní čepel a celkové provedení" :-) Tím u mě hned stoupnul :-)

Pak si změřil úhel ostří a úhel čepele podle vlastnoručně vyrobeného úhelníku. Následně nůž upnul do klemy a udělal si fixou linku na ostří. Nastavil úhel na brusce a rukou jemně otáčel kotoučem aby viděl, zda je úhel dobře nastavený a brusný kotouč pracuje pouze na ostří. Pak zapnul pomaloběžnou brusku finského výrobce chlazenou vodou a začal máčet kámen, Když se mu zdál dost vlhký, tak jej zdrsnil. Broušením vykouzlil dokonale rovnou fazetku. Poté si opět udělal fixou značku na druhou stranu a postup opakoval. Prý proto, že skoro žádný výrobce nemívá z výroby obě strany ostří naprosto stejné. Potom si zjemnil brusný kotouč a nejemno doladil výsledné ostří. Přetažení na kůži a doleštění nubukem byla již jen třešnička na dortu jeho mistrovské práce :-)     

Odnášel jsem si perfektně nabroušený Fallkniven, na který se pomalu bojím sáhnout :-) Konečně jsem spokojený. 

Odesláno

Je to inženýr, bývalý učitel tady na škole :-) Když jsem u něj byl, tak měl zrovna hned vedle rozebraný notebook a něco tam pájel :-) Žije životem osamělého trampa a broušením nožů si přivydělává k důchodu. Chlápek je to takovej svéráz, ale důchod bych si chtěl užívat stejně jako on. Navíc mu to opravdu pálí - boudu ve které bydlí si vyrobil sám. Za pomoci nástrojů pro obrábění dřeva, které si vyrobil taktéž sám :-) 

Pro lidi ze Svitavska určitě možnost, jak si nechat kvalitně nabrousit nože. Pokud by měl někdo zájem, napište SZ, veřejně sem kontakt dávat raději nebudu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...