kilosunky Odesláno 8. února 2019 Nahlásit Odesláno 8. února 2019 ...co mi osobně u BM vadí víc, jsou ty jejich drátky / omega pružinky - často a rády praskají...Mal som viacero axisov (ešte aj mám) a nemal som s tým problém.. Navyše BM posiela zadarmo diely..
Melly Odesláno 8. února 2019 Nahlásit Odesláno 8. února 2019 Jsem projel nějaké další recenze ocelí na YT a 154CM by na běžné použití asi neměl být problém. Neplánuju s nožem dělat těžkou práci, většinou to bude stejně zpracování potravin na výletě/dovolené, možná otevírání balíků a obálek nebo ořezání prutu na buřty K tomu by člověk nepotřeboval BM, co?
kilosunky Odesláno 8. února 2019 Nahlásit Odesláno 8. února 2019 Ešte si akurát skús zvážiť, či Grip nebude mať hrubú čepeľ.. Skús pozrieť napr 530, tá ju má o poznanie tenšiu..
Melly Odesláno 8. února 2019 Nahlásit Odesláno 8. února 2019 Ešte si akurát skús zvážiť, či Grip nebude mať hrubú čepeľ.. Skús pozrieť napr 530, tá ju má o poznanie tenšiu..Hrubú myslíš tlustou? :-)
chloupek Odesláno 8. února 2019 Nahlásit Odesláno 8. února 2019 s těmi pružinkami je to asi moje úchylka, prostě nemám rád pojistku "na drátky" a celkově mi to provedení u BM nesedlo k té oceli, blbě se to píše a možná jsem měl zrovna ne moc povedené čepele - bylo to podobné jako brousit 420 od mikovu, pocitově se skoro až "mazala" na brousek (a nebyla to jen svrchní vrstva), to není totéž jako když se snadno brousí ... jinak je to samozřejmě velmi dobrá ocel, pro běžné použití je více než perfektní a možná je to už jen taková ta "namlsanost", jako že když už vím, jak by to být mohlo ... griptík je určitě dobrý nůž
kilosunky Odesláno 9. února 2019 Nahlásit Odesláno 9. února 2019 Hrubú myslíš tlustou? :-)Áno.. Grip má výbrus relatívne nízky, tak nie je až tak rezivý, tvrdší materiál skôr rozlamuje.. Skús ešte pozrieť po Doug Ritter - tiež verzia Gripa, ale má iný tvar čepele a výbrus je vysoký plochý, rezivý ako sviňa.. A ďalšie plys je, že sa robí z lepších ocelí (staršie boli S30V a novšie M390)..
Melly Odesláno 10. února 2019 Nahlásit Odesláno 10. února 2019 Tak jsem se odhodlal, ono se podle mě nemá moc otálet. :-) Celkově me Grip hodně baví, myslím, že na dovolené a výlety to bude fajn edc. Jednu výtku však mám a nejsem si jist, jestli se jedná o vlastnost konstrukce nebo vadu mého kusu. Když vezmu silněji za ostří v otevřeném stavu ve směru otevírání/zavírání ostří, je cítit nepatrná vůle mezi kovovou konstrukcí a střenkami. Vizuelně to není vidět, ale je v ruce cítit to nepatrné loupnutí. Na funkci to vliv mít nebude, ale trochu mi to u nože této cenovky vadí. Setkal jste se s tím někdo?
kilosunky Odesláno 10. února 2019 Nahlásit Odesláno 10. února 2019 Skús dotiahnuť skrutky, možno to pomôže.. Ja som s tým problém nikdy nemal..
Melly Odesláno 10. února 2019 Nahlásit Odesláno 10. února 2019 To jsem udělal, až jsem ohnul šroubovák... Nepomohlo to resp. je akorát třeba větší síla, aby se ta vůle projevila..
Standastanda Odesláno 10. února 2019 Nahlásit Odesláno 10. února 2019 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Melly Odesláno 11. února 2019 Nahlásit Odesláno 11. února 2019 Tak jsem to ještě zkoumal a velmi nepatrný pohyb cca pár setin mm je u středového čepu, kde takto nepatrně cestují linery ve střenkách. (čepel v axisu se ani nehne) Dotažení by to odstranilo, jak jsem vyzkoušel, ale pak zas nůž nejde normálně otvírat. Nějaké rady?
Radek124 Odesláno 11. února 2019 Nahlásit Odesláno 11. února 2019 Tak jsem to ještě zkoumal a velmi nepatrný pohyb cca pár setin mm je u středového čepu, kde takto nepatrně cestují linery ve střenkách. (čepel v axisu se ani nehne) Dotažení by to odstranilo, jak jsem vyzkoušel, ale pak zas nůž nejde normálně otvírat. Nějaké rady?Buď ten rozviklanej krám vrať tam kdes ho vzal, nebo na něm přestaň hledat hnidy. Aspoň teď oceníš že výrobní tolerance u hodinářů jsou o 1-2 řády menší než u kovářů/nožířů
Sacíbagr Odesláno 12. února 2019 Nahlásit Odesláno 12. února 2019 (upraveno) Buď ten rozviklanej krám vrať tam kdes ho vzal, nebo na něm přestaň hledat hnidy.Aspoň teď oceníš že výrobní tolerance u hodinářů jsou o 1-2 řády menší než u kovářů/nožířů ...nevím proč, ale napadlo mne jméno Berkus. Upraveno 12. února 2019 uživatelem Sacíbagr
Radek124 Odesláno 12. února 2019 Nahlásit Odesláno 12. února 2019 Taky jsem si na něj vzpomněl, ale nechtěl jsem hned jmenovitě vyvolávat fušerského džina z lahve... Šlo o to aby kolega Melly to nožofilní nadšení hned zkraje zbytečně nepřepálil, u masové produkce v téhle cenové kategorii bohužel ještě pořád nemůže spoléhat na 100% kvalitu konstrukce i detailů. Možná měl začít klasicky Opinelem, Mikovem a nebo Victorinoxem, pak by na nějaké vůle a nepřesnosti koukal jinak...
Melly Odesláno 12. února 2019 Nahlásit Odesláno 12. února 2019 Tak snad to nepřepaluji. Mám od 10 let Victorionox, asi 10 let Ka-Bar USMC, podobnou dobu Smith & Wesson Special Ops, nějaký Mikov po tátovi bych taky našel, předposlední přírůstek byl Kershaw Leek. A to nepočítám další řadu (možná v desítkách) více či méně no-name nožíků, co mi prošly rukama včetně číňanů, které jsem u nás na firmě zařadil do sortimentu... A nikdy jsem vlastně neměl problém, proto mě trochu zarazilo, že když se konečně odhodlám ke koupi BM, hned na jeden narazím... u mého zdaleka nejdražšího nože..
chloupek Odesláno 12. února 2019 Nahlásit Odesláno 12. února 2019 u BM už se dávno nejde spoléhat na "značku", nejsou to špatné nože, ale zvlášť u některých modelů musíš přivírat oči trochu častěji ... třeba doug ritter by měl být kvalitativně výš
strong Odesláno 12. února 2019 Nahlásit Odesláno 12. února 2019 Hmm.. nieco podobne si mozes povedat aj o Rolex
AndyAaron Odesláno 12. února 2019 Nahlásit Odesláno 12. února 2019 Ja kopu za Bucky. Vantage Pro nema chybu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se