Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já si do kapsy jeanů jako edc koupil ANV Z300 (Acta non verba - ??ceska?? firma). Nosím ho, ale už bych si ho nekoupil. Takový forový mi přijde, ale zase na moje šudláni ...

ANV je česká firma, neověřená informace, že jde o dva inženýry, co zdrhli z Mikovu. Hodně jsem uvažoval o Z100 na podzim, ale pak jsem trochu pogooglil review a rozmyslel jsem si to, ještě to nemají doladěné. Největší kritika byla na slabý a nedržící liner lock. Myslím ale, že až si to vychytají, nebudou to špatné nože.

Odesláno

Ja som zas nakupil par kusov od Mr.Blade ako darceky rodine na vianoce a pri tej prilezitosti som to ohmatal a za tie peniaze celkom dobry dojem to na mna urobilo. Udajne to montuju Cesi a udajne cepele su z Ruska D2.... co nie je zrovna moja oblubena ocel, ale mali celkom uchadzajuce cerneneie, tak asi by to "hrdzavenie" az tak nevadilo.

Odesláno (upraveno)

Mňo a v čem je fórový?

Měl jsem plno nožů různých značek. A tenhle mi prostě přijde forový. Subjektivní pocit - je lehký - nemusí znamenat nevýhodu ale já chci v ruce cítit jistou toho nože. No a střenky jsou z plastu, který "Šedivý" nevím jak to popsat. Po par dnech v kapse proste chytly takovou šedou patinu, vybledli. Já už bych za nej znova ty prachy nedal. Ale to je jen muj osobní názor.

Edit: ten jejich lumi bod je pěkná zelená tečka, ale nic víc. Lumi to nevidělo ani z vlaku.

Upraveno uživatelem Z. Paul
Odesláno

ANV je česká firma, neověřená informace, že jde o dva inženýry, co zdrhli z Mikovu. Hodně jsem uvažoval o Z100 na podzim, ale pak jsem trochu pogooglil review a rozmyslel jsem si to, ještě to nemají doladěné. Největší kritika byla na slabý a nedržící liner lock. Myslím ale, že až si to vychytají, nebudou to špatné nože.

Četl jsem to taky, problém byl. Ale po více jak 2 měsících užívání si to sedlo a liner lock chodí spolehlivě a na celou svou plochu. Akorát je to takový slabší kus plíšku no.

Odesláno

Četl jsem to taky, problém byl. Ale po více jak 2 měsících užívání si to sedlo a liner lock chodí spolehlivě a na celou svou plochu. Akorát je to takový slabší kus plíšku no.

Já si ho krátce prohlédl 2 týdny zpátky v nožíství na Chodově. Líbí se me, ale ten pocit z něj... nevím no, liner fakt slaboučky a odpor klade podle mě ještě menší, než na Kershaw Leek. Navíc pokud se dobře pamatuju, tak nemá ani malé zapuštěné linery, čepel je v G10 samonosně. Zase je fakt lehký. Zkrátka pocit, že uříznout jabko nebo otevřít balík OK, na řezání dřeva už bych se bál, i když by to asi bez problémů zvládal. Prostě dobře vědět, na co jej chceš...

Odesláno (upraveno)

Novej přírůstek do kapsy, naprosto nečekaný a skvělý dárek k narozeninám. Musím říct že mě teda ta laguiolka dost baví :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem prischera
Odesláno (upraveno)

Díky Bohušu! :)

tohle je moc krásný nůž :) ten od červíka už Ti přišel?

Jasně už dávno, vyzvedl jsem si ho od něj osobně na pražský výstavě. Ten už je v provozu a je skvělej. Už sem se s ním i fiknul :). Zapoměl jsem ho nafotit. O víkendu napravím. Upraveno uživatelem prischera
Odesláno (upraveno)

Přidávám slíbené fotky Horoně od Červa. Střenky z valašského ořechu + červený fíbr, čepel 11,5 cm hrubost 3,5mm. Použitá ocel je D2, tvrzená na 60 HRc, scandi výbrus. Naprosto skvělá kudla na vandry, řeže jak zběsilá a skvěle se drží v ruce. Za ty prachy až neuvěřitelný :).

Upraveno uživatelem prischera
Odesláno

díky, krásnej nůž a dřívko k němu perfektně sedne, Milan si snad už rovnou pěstuje špalíky  :lol2:  jen drobnost - jestli má fazetu (a podle fotek vypadá, že jo), není to scandi výbrus, ten jde až dolů na ostří bez fazety a nůž můžeš brousit položením celé plochy na kámen :)

Odesláno

Chlapci. Pytel se v tom vyznám. Poradíte mi nějakej EDC s potenciálem, že by mi vydržel fakt na hodně dlouho? Dobrá ocel, co nerezne a dobre drží ostří? Nechci tam žádné vroubky a líbilo by se mi, kdyby se jednoduše otvíral jedním jebem a zároveň měl dobrou pojistku. A navíc aby byl hezkej a byl jsem na něj pyšnej. Cenově ideálně tak do 5 tis. Pokud by to bylo něco úžasného, ještě bych třeba kousek přitlačil. Nemusím žádný zvířecí rohy apod., dřevo bych klidně zvážil, nejraději ale nějaké moderni materiály. Co je nějaká dobrá value for money v téhle kategorii? Budu rád i za konkrétní odkazy. Moc dík.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...