Traveller Odesláno 17. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2009 Nový přírůstek do rodiny nožíků - Bambusáček od Romana Stoklasy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 17. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2009 Nový přírůstek do rodiny nožíků - Bambusáček od Romana Stoklasy. Nádhera! Krásný nástroj pro velký kluky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cecil Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2009 Taky jsem nožománii trochu podlehl i když se mně to drží poměrně dlouho a zas tolik nožů nemám vlastním Tops Tom Brown tracker t2 ten je vynikající snad na vše ale je poněkud těžší, oproti většímu t1 se dá celkem dobře skrytě nosit a nestrašit přitom okolí při stejném výkonu jako u t1. V šuplíku mi leží Benchmade Griptilian 550hg a Ontario rat1 poté co jsem si koupil Spyderco para-military ten je oba ve všem převyšuje bohužel i cenou a to až trojnásobně. Žádná vůle jako to někdy je u Spyderkovských backlocků maximální pevnost,4mm tlustá čepel, ostří S30v řeže neskutečně, pojistka puzzle-lock jinak takový linerlock naruby drží fantasticky asi nejlepší pojistka co jsem mohl vyzkoušet, dá na frak i Axisu. Střeky g-10 jsou velmi "syrové" trošku jako smirgl-papír ale za to se nemusíte bát prokluzu. Chtěl jsem původně zakoupit jako třetí a poslední kapes. nůž Kershaw Junkyard dog2, který je opravdu výtečný a těžko hledat na něm chybu protože žádnou nemá ale nakonec se mi naskytla možnost výhodné koupě Paramilitary osahal jsem jej v obchodě kde mi učaroval a hned jej ten den přes net zakoupil. Navíc oproti military je bezproblémový v kapse a i přesto že mám velkou ruku sedí mi výborně. Mohu ho všem s klidným srdcem doporučit. EDIT - obrovské fotky smazány,optimum je 800x600 . Gilius Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cecil Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2009 přídávám ještě fotku t2... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2009 přídávám ještě fotku t2... Jak se s ním manipuluje? Zkoušel jsi s ním něco posekat nebo má krátkou čepel? Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cecil Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2009 Taky jsem nožománii trochu podlehl i když se mně to drží poměrně dlouho a zas tolik nožů nemám vlastním Tops Tom Brown tracker t2 ten je vynikající snad na vše ale je poněkud těžší, oproti většímu t1 se dá celkem dobře skrytě nosit a nestrašit přitom okolí při stejném výkonu jako u t1. V šuplíku mi leží Benchmade Griptilian 550hg a Ontario rat1 poté co jsem si koupil Spyderco para-military ten je oba ve všem převyšuje bohužel i cenou a to až trojnásobně. Žádná vůle jako to někdy je u Spyderkovských backlocků maximální pevnost,4mm tlustá čepel, ostří S30v řeže neskutečně, pojistka puzzle-lock jinak takový linerlock naruby drží fantasticky asi nejlepší pojistka co jsem mohl vyzkoušet, dá na frak i Axisu. Střeky g-10 jsou velmi "syrové" trošku jako smirgl-papír ale za to se nemusíte bát prokluzu. Chtěl jsem původně zakoupit jako třetí a poslední kapes. nůž Kershaw Junkyard dog2, který je opravdu výtečný a těžko hledat na něm chybu protože žádnou nemá ale nakonec se mi naskytla možnost výhodné koupě Paramilitary osahal jsem jej v obchodě kde mi učaroval a hned jej ten den přes net zakoupil. Navíc oproti military je bezproblémový v kapse a i přesto že mám velkou ruku sedí mi výborně. Mohu ho všem s klidným srdcem doporučit. EDIT - obrovské fotky smazány,optimum je 800x600 . Gilius tak doufám že rozměr už je v pořádku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cecil Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2009 s t2 se manipuluje stejně jako s větším t1 ochotně rozseká vše co je potřeba prorazil jsem skrz dveře staré 120, jako nic, je třeba si však přečíst instr. manuál kde je uvedeno jak s nožem zacházet možnosti úchopu a použítí třeba při se kání, dlabání atd. hodně to zvětší obzor možností tohoto macka a ta pila je fantastická... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cecil Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2009 a čepel je plně dostačující t1 už je fakt obrovský a jak jsem už psal těžko ho běžně nosit.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2009 a čepel je plně dostačující t1 už je fakt obrovský a jak jsem už psal těžko ho běžně nosit.. No jasně, takže dělník do lesa. To jsem potřeboval vědět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cecil Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2009 přesně tak, čepel 6mm! snese i pořádný údery na hřbet kladivem palicí čímkoliv. Uvažuji silně o pořádném koženém pouzdru ale budu ho muset nechat udělat někde u sedláře. Jediné co by se dalo t2 vyčíst je cena. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2009 Dobré pouzdro se určitě vyplatí. Navíc u sedláře si můžeš namyslet, co Tě napadne. Kdyby jsi byl z Brna nebo okolí, můžu jednoho doporučit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cecil Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2009 na Brno sice jezdím poměrně často ale zase bych nevěděl kdy bych dorazil příště ale dneska mi brácha poradil pána co dělá kožéné výrobky takže ten mi snad pouzdro vyrobí, originál kožené pouzdro na t2 stojí cca. 220usd což je skoro cena nože u nás se dá t2 koupit pod 7000kč ale někde ho mněly i za 8500kč a více. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2009 Přemýšlel jsem, že bych si ten nůž nechal u jednoho nožíře vyrobit ručně. Ale to by vyšel cca na 10.000,-. Navíc mi to komplikují hodinkové plány, které jsou prioritní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cecil Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2009 u nožíře to výjde stejně nebo bude dražší, taky jsem o tom přemýšlel než jsem jej koupil to zpracování je ale naprosto nekompromisní každý kus je ručně dělaný dostaneš certifikát podepsaný T. Brownem vlastnoručně, zatavený ve folii. Rovněž má každý nůž své výrobní číslo. Futrál z kůže když bude trošku v indianském stylu tomu dodá šmrnc. No a kukri jsem držel v ruce jednou není to špatné ale neoslovuje mně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2009 jako lacinejsi alternativu usilovne doporucuju kukri... Dovoz origo nebo ruční výroba opravdu bytelného nástroje u nás? V případě výroby na zakázku jsem zase na mnou zmiňované částce, takže dovoz. Kukri bych měl více méně pro potěchu oka, ale ta ručně vyrobená by byla kočena. Prostě ne, teď škudlím na hoďky a basta. Žádné zbytečné vedlejší výdaje. Kibi, ale díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 22. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2009 kukri - kopie na prd jsou z Indie, pokud je z Nepalu, bude v pohode... u kukri neni jedniny tvar, lisi se hodne vesnici od vesnice... hodne zalezi, jestli ho chces na zed nebo na praci... Ahoj Kibi,uznej že tomuhle jsem nemohl říci ne i když jsem se zapřísáhl,že s noži je konec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
candát Odesláno 24. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2009 (upraveno) Zdravím, tak jsem zkusil udělat manželce "survájl" nůž. Buřty a klacky na něj pobíjí hravě, paštičku namazat na rohlík také zvládá bravurně, podpalovač na oheň jsem udělal snadno a rychle. On ten survival na břehu Rokytné je trochu o něčem jiném. Upraveno 24. června 2009 uživatelem candát Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 25. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2009 (upraveno) Pánové, možná to tu už bylo, ale nechce se mi pročítat celé toto dlouhé vlákno (za což se předem omlouvám). Uvažuju nad koupí tohoto nože: http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-vyha...-s-kovanim.html Chtěl bych se vás jako odborníků zeptat na kvalitu a životnost. Nebude to sai žádný zázrak, ale beru ho jako doplněk a nechci se ohlížet na to, jestli mu náhodou neublížím neopatrným zacházením (prostě nůž na běžné používání). Zajímá mě hlavně spolehlivost mechanismu, pevnost uchycení střenky a kvalita použité oceli (prostě jestli to není úplné blato). Pokud za stejné peníze víte o lepším noži (nemusí to být nutně vyhazovák), tak budu vděčný za informace. EDIT: Ještě by mě zajímalo, jak vyhazovací mechanismus funguje, divím se, že to výrobce neuvádí. Upraveno 25. června 2009 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 25. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2009 ahoj mam ho uz roky... imho jeste "za cara"... ocel - nic moc, da se nabrousit, rychle se ztupi - jestli nezacali pouzivat lepsi ocel, ale to spis ne... mechanismus - cepel napruzena perem - jednou jsem ho zlomil - nuz je citlivy na znecisteni vnitrku, je treba ho udrzovat cisty, suchy a lehce namazane pero, pero se da za par petek koupit a za par minut bez nastroju vymenit... strenky - prinytovane, ja mam plast, zadny problem jako nuz na bezne pouzivani bych radeji nejake Spyderco... Dík za rady, ten Spyderco vypadá hezky. Čepel je kvalitnější a životnost asi také lepší, co? (myslím lepší než ten Mikov) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 25. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2009 Vit: mam oba Tenacious i starsi Mikov, urcite bych sel do Spyderca Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se