Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Měl jsem tenhle mechanismus na nožíku, který jsem před čtyřiceti lety vyšmelil s kamarádem ze svazu. Mam ho někde dodnes, značka tam neni, jen vyražená cena, tuším 45 kopějek. Takovej ljuberskej motýlek, docela se s tím dalo blbnout 😀

Odesláno
před 4 hodinami, papun napsal:

Našel jsem náhodou zmínku o Mikov kostka. Taková zajímavá ptákovina. Pořizovat to nechci, ale zajímavé to je. Měl to někdo reálně v rukách? 

jj mám kostku doma 🙂 Narazil jsem na ni pár let zpátky. Ten mechanismus otevíraní mě hned zaujal a musel jsem ji mít 🙂 Je to taková malá kapesní břitva 

Odesláno
V 17. 4. 2026 v 17:09, moco napsal:

Je super, lepší ocel a čepel je tenčí a vyšší než předchůdce (pro mě hezčí). Jediné mínus je to gumové zdrsnění, to mi tam opticky zavazí.  
Mám i předchozí generaci a LUDT je pro mě nejlepší EDC kudla, vyhovuje mi ve všem. 

Taky mám předchozí verzi a souhlasím, že ludt je super. Akorát tahle Nová verze je pro mě zklamání. Přesně tenhle jsem měl doma asi dva týdny s šel dál. Snad jediné pozitivum jsou ty torxy. Vadil mi ten prolis na čepeli, guma na střence, ale nejvic mě štvalo to vybrání u pivotu, resp ta hrana. Prostě starší verze mi sedí mnohem více.

• Dát hlas 1
Odesláno

Tak dlouho jsem sháněl a vymýšlel EDC nůž, až jsem koupil tohle a nemohu si to vynachválit. Překvapivě často se mi hodí v kapse i ten šroubovák. A nebojím se řezat cokoliv, pže vyměnitelná čepel.

Milwaukee Fastback 8-3/4 in. Folding 6-in-1 Utility Knife Red 1 pc Mfr#  48-22-1505 - Ace Hardware

• Dát hlas 2
Odesláno (upraveno)

Myslím, že ne. Jsem v tomto celkem konzervativní. Denně tahám leatherman wave titan. A jsem celkem spokojený. Na práci a atd. je super 🫡

Nože si brousím na Tormeku a celkem o ně pečuji 😎

Ten poslední Microtech je takový úlet do vyšší cenové kategorie... abych poznal lepší ocel 😎😁😉🫡

Upraveno uživatelem Vir
Odesláno

LM ARC a Victorinox Hunter jsem take nedal. Ale vsechno ostatni lze nahradit za microtechy. Teda, jeste by to chtelo nejaky neck od Microtechu, abych nahradil dosavadni Spartan Blade.

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...