lamizol Odesláno 7. září 2025 Nahlásit Odesláno 7. září 2025 (upraveno) Jdu no, ale to bylo včera, už tam nic neni. Upraveno 7. září 2025 uživatelem lamizol 1
zceyee Odesláno 7. září 2025 Nahlásit Odesláno 7. září 2025 @lamizol že je řešíš, beztak nikdo z nich neumí vyřezat z vrby píšťalku. 1
Prochy68 Odesláno 13. září 2025 Nahlásit Odesláno 13. září 2025 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Roland Sands Odesláno 13. září 2025 Nahlásit Odesláno 13. září 2025 Přemýšlím o EDC do auta ve formě Spyderco Delica 4 nějaké postřehy? Endura už mi přijde moc velká ale rád si poslechnu zkušenosti od místních... Předem díky za postřehy Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
lamizol Odesláno 13. září 2025 Nahlásit Odesláno 13. září 2025 Delica 4 byla moje první pořádný EDC. Mám jí stále . Její velký plus je váha, rozměry a za mě i dizajn. To hlavně oceníš když o ní nevíš v kapce . Jestli hledáš něco co bude ležet v kaslíku v autě, tak bych volil něco univerzálnějšího typu. Buď klasickej švýcarák s výbavou (mám v autě) a nebo úplně nejlepčí nějakej multitůl typu Leatherman. Obecně je ale Delica 4 jedno z nejlepších EDC, takže to chyba určitě nebude. Osobně bych vybíral plochý výbrus (jak máš na fotce) než šavlový což Delica 4 umí taky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Prochy68 Odesláno 14. září 2025 Nahlásit Odesláno 14. září 2025 (upraveno) Jako člověku vozici v autě základní nářadí mi multitool přijde úplně zbytečnej a vozím nějakej obyč zavírak. Upraveno 14. září 2025 uživatelem Prochy68 1
Prochy68 Odesláno 14. září 2025 Nahlásit Odesláno 14. září 2025 Zatím mě pořád bavi Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
AndyAaron Odesláno 14. září 2025 Nahlásit Odesláno 14. září 2025 @Roland Sands Endura velka, Delica je relativne mala. Ja nosim casto jako EDC Endelu, presne mezi temito dvema a jsem spokojenej. 1
lamizol Odesláno 14. září 2025 Nahlásit Odesláno 14. září 2025 Multitool má vyhodu, že má všechno hned po ruce a máš tam plno věcí který řešíš jako EDC tzn. malý kleštičky, malej pilník, nůžky, u některých Lethermanů pidi šroubovák, výměnný bity, otvírák na konzervy, u švýcaráku pinzetu, vývrtku atd. Jestli to někdo vozí jako základní vercajk tak to pak jo.. Krom toho to pak hledáš v zaházeným kufru když to potřebuješ, takhle to máš po ruce v kaslíku.
Prochy68 Odesláno 14. září 2025 Nahlásit Odesláno 14. září 2025 Tak tohle na vkusu každého soudruha. Mně to dává smysl, že ho přihodím do baglu pokud někam jdu. V autě mi to smysl nedává, mám rad nuž jako nuž, kleště jako kleště apod. Multitool beru jako nouzovku někde, kde to nářadí nemám.
Stuky Odesláno 14. září 2025 Nahlásit Odesláno 14. září 2025 před 21 hodinami, Roland Sands napsal: Přemýšlím o EDC do auta ve formě Spyderco Delica 4 nějaké postřehy? Endura už mi přijde moc velká ale rád si poslechnu zkušenosti od místních... Předem díky za postřehy Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Za mě "wharncliffe Delica 4 with SpyderEdge". Za mě perfektní kombinace do auta. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Roland Sands Odesláno 14. září 2025 Nahlásit Odesláno 14. září 2025 před 21 hodinami, lamizol napsal: Delica 4 byla moje první pořádný EDC. Mám jí stále . Její velký plus je váha, rozměry a za mě i dizajn. To hlavně oceníš když o ní nevíš v kapce . Jestli hledáš něco co bude ležet v kaslíku v autě, tak bych volil něco univerzálnějšího typu. Buď klasickej švýcarák s výbavou (mám v autě) a nebo úplně nejlepčí nějakej multitůl typu Leatherman. Obecně je ale Delica 4 jedno z nejlepších EDC, takže to chyba určitě nebude. Osobně bych vybíral plochý výbrus (jak máš na fotce) než šavlový což Delica 4 umí taky. Děkuji za vyčerpávající odpověď. Jak uvádí kolega výše, vždy v autě nějaký vercajk je (gola sada/knipex). Takže hledám jen zavírák abych nemusel v případě potřeby na vše používat zalamovák... Orange je v výběru skrz viditelnost/hledání v přihrádce atd. před 10 hodinami, AndyAaron napsal: @Roland Sands Endura velka, Delica je relativne mala. Ja nosim casto jako EDC Endelu, presne mezi temito dvema a jsem spokojenej. Díky za tip o tomto modelu jsem neměl tušení. Porovnám velikosti v obchodě pokud bude možnost před 19 minutami, Stuky napsal: Za mě "wharncliffe Delica 4 with SpyderEdge". Za mě perfektní kombinace do auta. Vypadá parádně ale potřebuji ostří které si přebrousím sám na kameni až bude potřeba
pan_cerny Odesláno 16. září 2025 Nahlásit Odesláno 16. září 2025 Čepel je od klobásy, ne od housenky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
juk Odesláno 17. září 2025 Nahlásit Odesláno 17. září 2025 před 19 hodinami, pan_cerny napsal: Čepel je od klobásy, ne od housenky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Nůž pěknej. V pozadí to vypadá na borovici, tak by housenka mohla být Bourovčík. Na něj bacha https://en.m.wikipedia.org/w/index.php?title=Pine_processionary&wprov=rarw1 1
lamizol Odesláno 17. září 2025 Nahlásit Odesláno 17. září 2025 Dnešní údržba. Ultratech - Remington Oil MSI - Victorinox Multi-Tool Oil Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Conrad Odesláno 17. září 2025 Nahlásit Odesláno 17. září 2025 (upraveno) Do města pro mne ideál Spyderco Centofante, pokud jedu do přírody tak Dohnalův Awesome. Upraveno 17. září 2025 uživatelem Conrad
horal Odesláno 24. září 2025 Nahlásit Odesláno 24. září 2025 Na jednom noži mám takový otvírák na konzervy. Není mi jasné jak se používá. Za případné dovzdělání předem děkuji. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Harwey Odesláno 24. září 2025 Nahlásit Odesláno 24. září 2025 to bude nieco podobne ako toto predpokladam Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. kolikom sa opres o kraj konzervy a otvaras posuvanim
horal Odesláno 24. září 2025 Nahlásit Odesláno 24. září 2025 (upraveno) Jediné co mě napadá, je udělat špičkou do víčka otvor, vsunout kolíček pod lem pertlu konzervy a páčivým pohybem směremod sebe (opačně se otvírák zavírá do těla nože) tlačit čepel otvíráku proti plechu...ale to je taky blbost, ledaže by kolíček zůstal nad pertlem a "na sílu" se s ním páčilo... Upraveno 24. září 2025 uživatelem horal 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se