Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Nikdo nic dalšího? Nemlčte, že vás výběr materiálu pro střenky nechává chladnými. Očekával bych více rozumbradů. :D

Zajdi si na pražskou výstavu a u Jataganu si vyber špalíček, který tě chytne za srdce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To by nejlepší určitě bylo. Důvod z mé strany je prostý, rád bych to zkusil sám.

Začít předělávkou BW je docela odvaha. Já bych to začal zkoušet na nějaké konfekci, třeba Spyderco, Cold Steel, CRKT nebo něco takového.

Odkaz ke komentáři

Začít předělávkou BW je docela odvaha. Já bych to začal zkoušet na nějaké konfekci, třeba Spyderco, Cold Steel, CRKT nebo něco takového.

Lepší by to samozřejmě bylo, ale pokusných králíků jsem se dávno zbavil. Na druhou stranu si říkám, že jde "pouze" o střenky. Vše ostatní zůstane původní, bez zásahu.

Odkaz ke komentáři

Jatagan je tutáč. Co ten mamut? Třeba tenhle mi připadá vkusnej...

http://www.jatagan.eu/material-na-strenky/mamutovina-7-2

Taky už jsem to procházel. Potřebuji ovšem rozměry 4x45x130 [mm] a nic z nabídky mamuta tomu neodpovídá. Eventuelně jim napíšu dotaz na možnosti a cenovou nabídku. Nakonec se možná uchýlím k nějakému tropickému dřevu.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Začít předělávkou BW je docela odvaha.

a to jako proč ?

Lepší by to samozřejmě bylo, ale pokusných králíků jsem se dávno zbavil. Na druhou stranu si říkám, že jde "pouze" o střenky. Vše ostatní zůstane původní, bez zásahu.

jdi do toho, jsem zvědavý na výsledek - onehdá jsem viděl inhouse střenky jednoho místního patlala :D a bylo to dost dobré :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

jdi do toho, jsem zvědavý na výsledek - onehdá jsem viděl inhouse střenky jednoho místního patlala :D a bylo to dost dobré :smile_anim:

No jdu do toho, o té skutečnosti jsem rozhodnutý dávno. :) Jen musím vybrat vhodně měkký / tvrdý materiál kvůli opracování. Nebyl ten místní šikovný patlal náhodou Zmizík? Jelikož ten má brusku. :D

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

No jdu do toho, o té skutečnosti jsem rozhodnutý dávno. :) Jen musím vybrat vhodně měkký / tvrdý materiál kvůli opracování. Nebyl ten místní šikovný patlal náhodou Zmizík? Jelikož ten má brusku. :D

byl, ale nechtěl jsem ho urazit veřejně, páč je to ješita a už mě nebaví mu furt omluvně lýzt do zadku - he he

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Výsledek tady potom zveřejním. Sám netuším, jestli jsem na něj zvědavý. :D

to vůbec není důležitý - důležitý je, že na to máš odvahu (chtěl jsem napsat koule, ale to nemůžu) :smile_anim:

takže za mě good luck ;)

Odkaz ke komentáři

A ptal ses, tak já si teda dovolím připsat svůj názor. Ten nůž je dost specifickej, já bych tu carbonovou část nechal a nahradil jen tu micartu. A asi bych vybral tmavou mamutovinu, klidně i popraskanou, byl by to pěkný kontrast (k dokonalému carbonu) a zároveň luxus.

Ed: Ta micarta je tam prostě tak nějak moc obyčejná.

Mamutovina: http://eshop.krasnenoze.cz/upload/foto/lovecky-nuz-z-damaskove-mozaiky-s-rukojeti-z-mamutovinyluxusni-kombinovana-pochvajc-46-2883-2.jpg

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Měl bych dotaz na zkušenější. Vyhlídnul jsem si pod stromeček jeden nožík, kterej se dělá ve dvou variantách a nějak nevím kterou vzít.

Jedná se o střenky z G-10 a karbonovýho vlákna. Ten karbon se mi strašně líbí, ale nevím, jestli to nebude klouzat, nebo nebude mít nějakou jinou nevýhodu oproti G-10. Jinak ten karbon je samozřejmě dražší, ale to by až tak nevadilo. Jde mi hlavně o ten jistej úchop.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...