Návštěvník YPO Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 Připravil jsem si tedy pastu na zuby, tchýnin kartáček, WD-40, vazelínu, klíč č. 10 a torx č.8. Nůž jsem rozebral, vyčistil zubní pastou (jde to pomalu), prostříkal WD-40, dodal vazelínu pro pružinku lock assistu a celé zkopletoval. Koroze zmizela, hladkost otevírání tak na 85-90 % nového nože. Asi by to chtělo nějaké lepší mazadlo... Nicméně rozborka a sborka je na 10 minut. Celá práce tak na hodinu. Výsledek je slušný, ale pořád to tam trochu dře.zlikviduj z toho vazelinu a namaž to olejem - treba na sici stroje - ac se to nezda tak to brzdi vazelina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 Ona ta vazelína je jen v té šachtě, kde je ten lock assist. Když tam není vazelína, tak při zavřeném stavu tam ta pružinka lock assistu rachtá..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 (upraveno) Ona ta vazelína je jen v té šachtě, kde je ten lock assist. Když tam není vazelína, tak při zavřeném stavu tam ta pružinka lock assistu rachtá.....jestli ses si jist, ze se vazelina nedostane ven tak OK = v tom pripade nevim - vim jen to ze vazelina do noze nepatri, protoze to je "brzda" a lapac necistot edit: nekde mam od victorinoxu "olej !!! na noze" , kdyz jsem ho naaplikoval, tak ten nuz skoro nesel otevrit - pak jsem se dozvedel, ze je to olej urceny na naradove kleste, kde neni potreba "aby to jezdilo jako po masle" = takze vyber oleje je take dulezity = vazelinu fakt ne Upraveno 27. února 2014 uživatelem YPO Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 Ona tam už ta vazelína byla v originálu.Možná jsem to blbě smontoval a teď mi to dře, nebo jsem něco posral při montáži nebo demontáži ( jsem takový manuální nemehlo) ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 jeste je mozny, ze ho moc dotahujes na cepu - nic jinyho me nenapada Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 No tam se zas bojim, aby mi ten šroub nevypadnul :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lu2cz Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 (upraveno) Já používám strojní olej, a jen maličko... dávají ho třebas k planžetovým holícím strojkům na údržbu...elektrickej strojek mám už druhej, ale první lahvičku skoro plnou Moc na velký nože nejsem...ale kudličku jsem si koupil tuhle a jsem s ní maximálně spokojený : Dobrá a ostrá kudla na všechno, prakticky nezničitelná a AXIS lock je fakt super... dá se pohodlně otevřít i vyhodit (vystřelit) jednoruč...přitom jednoduchý systém na údržbu...jsem moc spokojený... edit: oprava odkazu na obrázek... Upraveno 27. února 2014 uživatelem Lu2cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 Tak jsem koupil starou klasiku. Namazal, nechal u Trappera nabrousit a postelovat a dost prokouk. Je to stará dobra klasika, porad pěkná :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 Já jsem zas koupil titanový Spyderco Sage 2. Už týden na něm hledám nějakou chybu, abych se tu nemusel Spydercu veřejně omluvit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lu2cz Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 Jak je na tom S&W s hmotností? Ten bench má výhodu v tom, že ten plastik je lehoučký a přitom prakticky nezničitelný... a mám rád tenhle spear tvar čepele..akorát je horší uchycení na broušení... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 No je to dost festovni nuz, neni uplne lehkej. Ale je peknej :-)Lehkych nozu mam taky dost, chtel jsem tenhle, protoze je tak bytelnej. A ta ocel 440 jde nabrousit, ze holi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sedlin Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 jeste je mozny, ze ho moc dotahujes na cepu - nic jinyho me nenapadamel jsem to po rozborce camillusu stejně. taky jsem to dotahoval moc a nešlo to tak zlehka No tam se zas bojim, aby mi ten šroub nevypadnul :-)neboj, obcas to zkontroluj, ale nemelo by to delat bordel, nekolikrat mi vypad a furt to drzi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huhu4d Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 Ona ta vazelína je jen v té šachtě, kde je ten lock assist. Když tam není vazelína, tak při zavřeném stavu tam ta pružinka lock assistu rachtá..... Dal si tam aj podlozku? Nezabudol si na nu? A este skus povolit tu skrutku mozno to mas prilis dotiahnute ako tu bolo spomenute Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kilosunky Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 Já jsem zas koupil titanový Spyderco Sage 2. Už týden na něm hledám nějakou chybu, abych se tu nemusel Spydercu veřejně omluvit Sage 2 je super kudlik, mam ho uz vyse roka a pol a som s nim maximalne spokojny.. Ja osobne povazujem za najlepsie spracovane SPY, prave tie vyrobene na Taiwane.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 Sage 2 je super kudlik, mam ho uz vyse roka a pol a som s nim maximalne spokojny.. Ja osobne povazujem za najlepsie spracovane SPY, prave tie vyrobene na Taiwane.. Je sranda, když leží vedle sebe to Sage 2 a ZT0300 :-) To sage je jako chirurgickej nástroj, perfektně ostrej, kompaktní. ZT0300 je oproti tomu jako buldozer - na dovolené jsem s ním osekával kokosové ořechy :-) Přesně podle hesla, když dva dělají totéž, není to totéž :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kilosunky Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 Připravil jsem si tedy pastu na zuby, tchýnin kartáček, WD-40, vazelínu, klíč č. 10 a torx č.8. Nůž jsem rozebral, vyčistil zubní pastou (jde to pomalu), prostříkal WD-40, dodal vazelínu pro pružinku lock assistu a celé zkopletoval. Koroze zmizela, hladkost otevírání tak na 85-90 % nového nože. Asi by to chtělo nějaké lepší mazadlo... Nicméně rozborka a sborka je na 10 minut. Celá práce tak na hodinu. Výsledek je slušný, ale pořád to tam trochu dře. Mne este na nozoch pomohlo, ked som trosku prelestil podlozky (na plchom jemnom brusku) a samozrejme namazat.. To trene bude s najvacsou pravdepodobnostou sposobene silnym dotiahnutim capu - jemne povolit a ked sa bojis straty, treba spoj poistit Loctitom.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lu2cz Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 Sage 2 vypadá moc dobře, pěkný tvar a velikost...už vím, po čem mám koukat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kilosunky Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 Sage 2 vypadá moc dobře, pěkný tvar a velikost...už vím, po čem mám koukat A hlavne nema velmi hrubu cepel, a to z neho robi ziletku.. S30V sa da nabrusit do ostrosti laseroveho meca Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 Dnes jsem byl pro ZT 0200, během hodiny jsem si ho zařízl do prstu protože jsem nečekal tak lehký chod. Vůbec žádná vůle, perfektní úchop... super.Překvapilo mě, že nějaký nůž taky může mít NULOVOU vůli, pro mě novinka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kilosunky Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2014 ZT 0550 aj 0560 co mam tiez nemaju ziadnu volu. Dost a tom robi istenie kolickami, tym sa eliminuju bocne vole, k tomu dobre urobeny zamok a je vymalovane U 0801 nie je ziadny kolicek na cepeli a mierna (ale ozaj minimalna) vola do strany tam je.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se