Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO

Připravil jsem si tedy pastu na zuby, tchýnin kartáček, WD-40, vazelínu, klíč č. 10 a torx č.8. Nůž jsem rozebral, vyčistil zubní pastou (jde to pomalu), prostříkal WD-40, dodal vazelínu pro pružinku lock assistu a celé zkopletoval. Koroze zmizela, hladkost otevírání tak na 85-90 % nového nože. Asi by to chtělo nějaké lepší mazadlo... Nicméně rozborka a sborka je na 10 minut. Celá práce tak na hodinu.

Výsledek je slušný, ale pořád to tam trochu dře.

zlikviduj z toho vazelinu a namaž to olejem - treba na sici stroje - ac se to nezda tak to brzdi vazelina

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

Ona ta vazelína je jen v té šachtě, kde je ten lock assist. Když tam není vazelína, tak při zavřeném stavu tam ta pružinka lock assistu rachtá.....

jestli ses si jist, ze se vazelina nedostane ven tak OK = v tom pripade nevim - vim jen to ze vazelina do noze nepatri, protoze to je "brzda" a lapac necistot

edit: nekde mam od victorinoxu "olej !!! na noze" , kdyz jsem ho naaplikoval, tak ten nuz skoro nesel otevrit - pak jsem se dozvedel, ze je to olej urceny na naradove kleste, kde neni potreba "aby to jezdilo jako po masle" = takze vyber oleje je take dulezity = vazelinu fakt ne

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

Já používám strojní olej, a jen maličko... dávají ho třebas k planžetovým holícím strojkům na údržbu...elektrickej strojek mám už druhej, ale první lahvičku skoro plnou :) Moc na velký nože nejsem...ale kudličku jsem si koupil tuhle a jsem s ní maximálně spokojený :

530.jpg

Dobrá a ostrá kudla na všechno, prakticky nezničitelná a AXIS lock je fakt super... dá se pohodlně otevřít i vyhodit (vystřelit) jednoruč...přitom jednoduchý systém na údržbu...jsem moc spokojený...

edit: oprava odkazu na obrázek...

Upraveno uživatelem Lu2cz
Odkaz ke komentáři

Jak je na tom S&W s hmotností? Ten bench má výhodu v tom, že ten plastik je lehoučký a přitom prakticky nezničitelný... a mám rád tenhle spear tvar čepele..akorát je horší uchycení na broušení...

Odkaz ke komentáři

jeste je mozny, ze ho moc dotahujes na cepu - nic jinyho me nenapada

mel jsem to po rozborce camillusu stejně. taky jsem to dotahoval moc a nešlo to tak zlehka

No tam se zas bojim, aby mi ten šroub nevypadnul :-)

neboj, obcas to zkontroluj, ale nemelo by to delat bordel, nekolikrat mi vypad a furt to drzi

Odkaz ke komentáři

Já jsem zas koupil titanový Spyderco Sage 2. Už týden na něm hledám nějakou chybu, abych se tu nemusel Spydercu veřejně omluvit :D

Sage 2 je super kudlik, mam ho uz vyse roka a pol a som s nim maximalne spokojny.. Ja osobne povazujem za najlepsie spracovane SPY, prave tie vyrobene na Taiwane..

Odkaz ke komentáři

Sage 2 je super kudlik, mam ho uz vyse roka a pol a som s nim maximalne spokojny.. Ja osobne povazujem za najlepsie spracovane SPY, prave tie vyrobene na Taiwane..

Je sranda, když leží vedle sebe to Sage 2 a ZT0300 :-) To sage je jako chirurgickej nástroj, perfektně ostrej, kompaktní. ZT0300 je oproti tomu jako buldozer - na dovolené jsem s ním osekával kokosové ořechy :-) Přesně podle hesla, když dva dělají totéž, není to totéž :-)

Odkaz ke komentáři

Připravil jsem si tedy pastu na zuby, tchýnin kartáček, WD-40, vazelínu, klíč č. 10 a torx č.8. Nůž jsem rozebral, vyčistil zubní pastou (jde to pomalu), prostříkal WD-40, dodal vazelínu pro pružinku lock assistu a celé zkopletoval. Koroze zmizela, hladkost otevírání tak na 85-90 % nového nože. Asi by to chtělo nějaké lepší mazadlo... Nicméně rozborka a sborka je na 10 minut. Celá práce tak na hodinu.

Výsledek je slušný, ale pořád to tam trochu dře.

Mne este na nozoch pomohlo, ked som trosku prelestil podlozky (na plchom jemnom brusku) a samozrejme namazat.. To trene bude s najvacsou pravdepodobnostou sposobene silnym dotiahnutim capu - jemne povolit a ked sa bojis straty, treba spoj poistit Loctitom..

Odkaz ke komentáři

Dnes jsem byl pro ZT 0200, během hodiny jsem si ho zařízl do prstu protože jsem nečekal tak lehký chod. Vůbec žádná vůle, perfektní úchop... super.
Překvapilo mě, že nějaký nůž taky může mít NULOVOU vůli, pro mě novinka :clap:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...