Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Přemýšlel jsem, že mi doma ještě chybí nějaký nůž s pevnou čepelí a tak se zeptám, co byste doporučili ? 

Přemýšlím někde mezi Fallkniven A1 a nebo ZT0100......to ZT mi přijde ale trochu moc futuro...

Já mohu doporučit firmu Esee. Akurátní nožík je Esee 4. Velikost je super skoro na všechno, uhlíkovka se výborně brousí do opravdu jedovata. A pouzdro nemá chybu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mohu doporučit firmu Esee. Akurátní nožík je Esee 4. Velikost je super skoro na všechno, uhlíkovka se výborně brousí do opravdu jedovata. A pouzdro nemá chybu.

Joo, Esee umi a vyhodou je u nich v podstate perfektni zaruka. :-) Ted zacali delat uhlikovky bez povrchovky, coz se mi libi vic - lepsi rezivost.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Přemýšlel jsem, že mi doma ještě chybí nějaký nůž s pevnou čepelí a tak se zeptám, co byste doporučili ? 

Přemýšlím někde mezi Fallkniven A1 a nebo ZT0100......to ZT mi přijde ale trochu moc futuro...

na doma je asi nejlepší todle: http://www.noze-nuz.com/kuchynske_noze/719346.php   :D

jinak zmiňované esse kvuli plochému výbrusu x uhlíkovce a pokud tě plochý výbrus neba tak třeba Tops s uhlíkovkou (taky to umí) a vypadá hustějš než esse : http://www.noze-nuz.com/tops/TPTEX4.php

Fallkniven je taky gůt nožík, ale bude se to trochu hůř brousit a pro mně vypadá moc civilizovaně :-)

tak si něco vyber  :lol: 

edit: jinak jak tu několikrát zmínil kolega Harry (který loví slony, kvůli vocasům) , malej pevnej nůž je k hovnu = lehce ho nahradí kvalitní zavírák a na větší práci je potřeba mega nůž typu esse 6 = kombinace zavíráku a velkého pevného nože .... kdyšuš teda něco

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

Co tam Fallk F1 - overena klasika,??

Odkaz ke komentáři

Od Microtechu jsem mel Makoru, paradni.. ale trosku vetsi potvora(4,5" double edge cepel). :-D Takze jako OTF snad jedine Microtech, asi Combat Troodon, s dostupnosti to asi je uz jina kapitola..

post-25577-0-97883800-1397489693_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

na doma je asi nejlepší todle: http://www.noze-nuz.com/kuchynske_noze/719346.php   :D

jinak zmiňované esse kvuli plochému výbrusu x uhlíkovce a pokud tě plochý výbrus neba tak třeba Tops s uhlíkovkou (taky to umí) a vypadá hustějš než esse : http://www.noze-nuz.com/tops/TPTEX4.php

Fallkniven je taky gůt nožík, ale bude se to trochu hůř brousit a pro mně vypadá moc civilizovaně :-)

tak si něco vyber  :lol:

edit: jinak jak tu několikrát zmínil kolega Harry (který loví slony, kvůli vocasům) , malej pevnej nůž je k h...u = lehce ho nahradí kvalitní zavírák a na větší práci je potřeba mega nůž typu esse 6 = kombinace zavíráku a velkého pevného nože .... kdyšuš teda něco

Já právě nechci něco, co vypadá jako zbraň na hromadné zabíjení lidí :D Budu to nosit do přírody, na rozdělání ohně, nakrájení surovin, přípravy jídla, kuchání a všechny další práce.  Chci hezký design, zpracování, materiály a účelnost. Žádnej star-trek do kapsy :-) Proto jsem i psal, že to ZT0100 na mě vypadá moc futuristicky...

EDIT: Ten Esse vypadá pěkně, jen nechci černou čepel a ty nápisy tam jsou děsný...

Upraveno uživatelem Tomas_2002
Odkaz ke komentáři

Teda....na nůž s pevnou čepelí je to pěkně malej chcícpák......

Neck knife (nůž určený převážně k nošení na krku)

Kategorie nožů, která není až tak moc v podvědomí uživatelů a řekl bych, že docela neprávem. Dost často se vedou debaty na téma ideální nůž k dennímu nošení tzv. EDC. Většina uživatelů dává přednost zavíracím nožům, někteří zase upřednostňují malé pevné nožíky vhodné pro skryté nošení. A právě jako vhodnou alternativu pevného EDC je možné zvolit neck knife. Šikovné, malé, lehké nože s pouzdrem přizpůsobeným k nošení na krku jako větší přívěsek. Nůž schován pod trikem není na první pohled vidět a při tom je neustále po ruce a taky pod kontrolou.

Upraveno uživatelem Lion
Odkaz ke komentáři

Taky přispěju - toto nosím denně u sebe v opaskovém pouzdře. Victorinoxem tady nikoho neohromím, ale pro mě je jak třetí ruka :-)

Tento model má speciální želízko - kopytní háček. (vzhledem k tomu, že je pro mě jízda na koni polo-živobytí a sedím na koni téměř denně, tak je to ultra užitečná věc).

post-8547-0-79429100-1397572601_thumb.jpgpost-8547-0-19078400-1397572609_thumb.jpgpost-8547-0-12435200-1397572616_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...