Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Kluci, asi hladam nemozne alebo len nehladam na tych spravnych miestach a urcite potrebujem poradit.

Chcem nejake EDC

Strednej velkosti, moze byt vacsi ako stredna velkost :)

Nieco medzi robustnostou ZT a elegancoiu Mcusta

Nechcem linerlock, moze byt frame lock, urcite moze byt axis

Cepel s rovnym ostrim (nie som zbehly v ostreni, aj ked mam v plane kupit kamen)

Zatial vo vybere BM Barrage, Viper Free, ZT 0801 Flipper (aj ked tu mi trochu vadi flipper)

Cena cca 4000czk na novy kus

diky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci, asi hladam nemozne alebo len nehladam na tych spravnych miestach a urcite potrebujem poradit.

Chcem nejake EDC

Strednej velkosti, moze byt vacsi ako stredna velkost :)

Nieco medzi robustnostou ZT a elegancoiu Mcusta

Nechcem linerlock, moze byt frame lock, urcite moze byt axis

Cepel s rovnym ostrim (nie som zbehly v ostreni, aj ked mam v plane kupit kamen)

Zatial vo vybere BM Barrage, Viper Free, ZT 0801 Flipper (aj ked tu mi trochu vadi flipper)

Cena cca 4000czk na novy kus

diky za rady.

Urcite ZT 0801, nejlepsi nuz co sem mel. Robustni, ale lehkej a v kapse neni ani cejtit. Material titan a elmax. Hlubokej klip - nuz celej schovanej v kapse. A ten flipper naprosto super a navykovej :-)

Odkaz ke komentáři

BM Barrage je tiez doby kauf, v oceli M390. Je to poloautomat (ktory sa dal lahko deaktivovat ak by Ti nevyhovoval - vytiahnutim pruzinky). Axis lock je taky rychly ako flipper. Je to urcite lepsi slicer ako ZT0801 - ak ked prebrusit sa da vsetko ;)

Odkaz ke komentáři

Dizajnovo z mojho vyberu pre mna urcite vedie ZT0801, robustnost a pocit, ze je to v tejto kategorii noz na vsetko (samozrejme pritiahnute za vlasy) ma berie..ten flipper je asistovany, je tam nejaka pruzina?

BM sa mi paci nenapadnostou. Inak som nespomenul, vo vybere mam a uvazujem aj o tkknives, kyre elegant v bielej sa mi paci..Petr_123 aka je tvoja spokojnost?

Odkaz ke komentáři

Dizajnovo z mojho vyberu pre mna urcite vedie ZT0801, robustnost a pocit, ze je to v tejto kategorii noz na vsetko (samozrejme pritiahnute za vlasy) ma berie..ten flipper je asistovany, je tam nejaka pruzina?

BM sa mi paci nenapadnostou. Inak som nespomenul, vo vybere mam a uvazujem aj o tkknives, kyre elegant v bielej sa mi paci..Petr_123 aka je tvoja spokojnost?

Spokojenost je velká. Výborné zpracování, vysoká řezivost, hladký chod čepele, ergonomie rukojeti. Nůž působí robustně, ale přitom je lehký, takže netahá kaťata dolů. Kluci z TK knives super, vyjdou vstříc jakýmkoliv výrobním přáním, komunikativní. Navíc poskytují doživotní záruku(raději sem se už neptal koho:-) ) Sem rád, že jsem měl možnost s nimi mluvit na výstavě nožů v Brně.

Odkaz ke komentáři

Ta 0801 nie je asist - ma loziska a dost silny detent, tak to nie je potrebne..
Odkaz ke komentáři

Tak jsem se asi už definitivně zbláznil, nedávno jsem tu psal, že se rozhoduji mezi spyderco tenacious a kershaw skyline a nakonec zakoupil skyline. Dnes mi opět hráblo a objednal jsem u pana Šulce i tenacious  :death: Takže budu mít oba a budu je moc střídat.

Odkaz ke komentáři

Taky sis tím prošel...

Niecim podobnym - tiez som sa nevedel rozhodnut medzi dvoma nozmi (Rat1 a Spy Ambitious), tak som zacinal nimi a potom to zacalo.. Es aom musel mat Buck Vantage Pro (ta S30V je o dost lepsia ako tie 8Cr12MoV) a tak dalej.. Upraveno uživatelem kilosunky
Odkaz ke komentáři

Taky sis tím prošel? :-D

edit:/ ach jo, už se netěším na to vysvětlování přítelkyni, proč potřebuju dva, dle ní, "úplně stejné" nože  :giljotiini:   :lol2:

Jí vo tom neřikej ne. Když jsou stejný tak to nepozná :-D

Přítelkyně mi do koníčků nekecá (však utrácim si svoje prachy, že) nicméně vždy když jí po týdnu řeknu že novou akvizici zase prodávám, řekne tak smutně "vždyť jsi z něj měl takovou radost...".

Odkaz ke komentáři

Bílá NEE, jak se ušpiní, nejde vyčistit nebo možná ano, ale blbě...info od výrobce.

Neboj, tohle bude dlouhe rozhodovani. Zjistuju ze Shallot v damasku neni jako edc vubec spatnej, minimalne se snazim si to vsugerovat a asi udelam mezikrok - avispu na praci kolem baraku a mezitim budu hledat dal.

Odkaz ke komentáři

Ma tu nekdo z vas nejake dlouhodobejsi zkusenosti se Zero Tolerance ZT0801?

Mal som ZT 0801 asi pol roka, ale islo z domu.. Je to fajn noz, no ma dost hrubu cepel a teda slicer to nebude (svoj som prebrusil a aj tak to nebolo ono).. Ale celkovo je to fajn noz - flipper, cepel beha na loziskach, takze nadherne striela (cepel je dost tazka, tak s tym problem nie je), detent je dost silny, takze je rychlejsi ako assist.. Ale celkovo na mna bol velmi tazky (aj ked papierovo to nevyzera), no asi dost na to posobi aj full titan, takze masivny dojem tam je.. Ak mas nejake konkretne otazky, kludne sa pytaj..

Odkaz ke komentáři

Bezva, diky za info. Cetl jsem o nejakych problemech s pivotem, ktere ovsem resi blue loctite, takze to asi takovy problem neni. Libi se mi ta blackwash verze.

Te vahy se taky trochu bojim, ale zas to nutne nebudu nosit porad sebou a spis si ho necham v aute, ktere mam vetsinou par kroku daleko.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...