roland0 Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2016 (upraveno) Na tendle nožík do kuchyně jsem se už díval. Jaké jsou s ním zkušenosti? Dík mám ho už půl roku, zatím spokojenost. Na svačinky, cibuli, zeleninu, plátkování menších kusů masa je fajn. Někde jsem četl, že se rychle tupý, ale já takovou zkušenost nemám, asi kus od kusu.. Brousit se nechá velmi slušně a rychle, ocel je velmi řezivá. Nutno utřít po každém použití.Vyrábí ho firma Dictum v Německu. Upraveno 17. května 2016 uživatelem roland0 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hator Odesláno 17. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2016 Mam ho doma uz asi pul roku. Lehky rezivy nuz, ktery podle me docela rychle ztraci ostrost. Pouzivam vesmes na zeleninu. Jak pise, v recenzi na krajeni chleba podle me moc neni. K tomu mu chybi jeste par centimetru. Koupil jsem k nemu na Knife keramickou ocilku a ta ho krasne probudi. Za ty penize dobrej nuz pro nenarocnou kuchyni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Papaya Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 Podle me osobka nic nevyresi. Kdyz mu nekdo ukaze cinskej Microtech Halo V, tak nepozna nic, pokud nema v druhy ruce origo, nebo kamose s sebou co tomu rozumi. Ja jsem taky chtel vyzkouset otf, ale davat 15-20 litru za nuz abych zjistil ze mi nevyhovuje, se mi zkratka nejak nechtelo. Objednal jsem teda cinskej Microtech halo V za 1/5 ceny originalu. Nemuze ale clovek cekat, ze bude bez vuli jako orig. a ze material na cepeli bude 100% ten, co uvadi cinskej prodejce (vetsinou uvadeji elmax,D2). Na efekt v samosce, kdyz chces zabit igelitovej obal od 4ky cocacoly a jednu si vyndat, nebo na odevreni obalky...dobry. Na vse ostatni...k nepouziti, coz je predurceno predevsim tvarem cepele( tloustka, vybrus). Je to tak max. nekomu vrazit do hrtačky ( s nadsazkou). Na knife je mistr (zasveceni vedi) kterej ti vymeni cepy v tomhle konkretnim nozi za dve lahve rumu + neco na postu a tim se vule eliminuji na minimum. Suma sumarum. Pokud nechces investovat velky penize, je to jedna z moznosti jak prijit k ne uplne srack....imu otf. Jinak knifu se da sehnat neco mensiho a origo +- 12 tis. Volba je na tobe. Tohle je ten nuz, o kterem je rec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 No a neni to teda docela dost kravina, kupovat si ten fejk za čtyři litry..? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 Totální Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Papaya Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 I když to ve zkutečnosti bylo o něco méně, uznávám, že to tak může vypadat. Pokusím se to trochu vysvětlit. Kdybych byl sběratel, a nože vytahoval z krabiček pouze k periodické "masturbaci", možná bych se myšlenkou koupě originálu i zaobíral. Já ale nože používám. A popravdě, za kolik prodám jetej nůž ? Stačí se podívat tady fóru. I když se jedná o nové hodinky, tak protože nejsou voňavý z krámu, prodávající je těžko prodá za nákupní cenu (nebavím se o investičních hodinkách, limitovaných edicích apod.), ale očekává se, že se něco sleví. Pokud jsou hodinky nošeny, cena jde úměrně dolů v závislosti na jejich stavu. Když koupím nůž za 20 litrů, nikdy (99%) ho neprodám jako nový za původní cenu, ale minus jeden dva litry (stačí se podívat na inzerci nožů). Pokud ho budu používat a tím myslím používat a nedej bože ho nabrousím, tak jsem možná už mínus tři litry, což je cena toho čínskýho fejku. Takže jsem mínus tři litry a v ruce nemám nic - v případě originálu. Navíc tyhle nože málokdo používá jako edc, spíš končí ve sbírkách. Soudím tak z toho, že na knifu ve vlákně "jaký nůž máte právě u sebe" jsem tohle Halo V v originálu viděl za poslední dva roky u jednoho člověka. Takže pro mě logická volba byla, vyzkoušet si tenhle typ nože, koupit fejk za tři litry + dvě flašky rumu a mám otf bez vůlí, které svoji práci a "parádu" prostě udělá. Když ho ztratím, bude mě to mrzet, ale míň tři než dvacet litrů. Možná by jsme se divili, kolik chibenz apod. mají lidi po kapsách. Pro mě je nůž zkrátka věc ke každodennímu použití. Chtěl bych vidět, kolik lidí si vezme OTF k ohni a půjčí ho neználkovi k tomu, aby si šel do lesa uříznout klacek a když mu ho pak vrátí stylem, že ho před ním zapíchne do pařezu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 18. května 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 Papayo, Tvůj pohled v podstatě sdílím (u nožů, nikoli u hodinek), ačkoli mám i pár hodně hezkých nefejkových kousků.Jen zvaž, jestli OTF je to pravé. Dle mého je to totální hovadina, protože je naprosto i ničemu. Na boj je naprosto nevhodný (pevný tradiční nůž s vyřešeným nošením, nebo karambit), na práci taky (zavírák, nebo Leatherman), na kraviny taky (balisong). A ještě je to vošklivý.Zvaž, co s tím chceš dělat, bez ohledu na značku ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laurin Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 To ze origo Microtech OTF je bez voli tiez nie je uplne pravda. Mal som ich niekolko, aj HaloV a vsetky mali volu. Je to dane konstrukciou.Jedine OTF kde nebola vola je Sandshark od Desert Knifeworks. Uz dlhe roky sa vsak nevyraba a ked sa niekde objavi na predaj tak s cenou cca. 1500 USD a vyssie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Papaya Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 Souhlasím s tím, že praktická stránka (osobní zkušenost) tohohle konkrétního nože = 0 (zelenina ani ovoce s tím fakt nakrájet nejdou)Ale chtěl jsem na to přijít, ne zrovna cestou koupě nože za "takovou" cenu a následně řešit další komplikaci s jeho postoupením. Nechci tu propagovat ani vyzdvihovat fejky (proto jsem ani nedával žádné odkazy kde koupit apod.) a pokud to má tenhle nádech, tak ať zasáhne božská ruka (admin) a předmětné příspěvky jsou smazány. laurin:ano, těch horizontálních vůlí se zbavit nelze, vždycky tam bude muset zůstat vůle mezi čepelí a pouzdrem (střenkami), aby nůž mohl vyskočit, nicméně po úpravě "mistrem" se ty vertikální vůle, rozuměj dopředu - dozadu, podařilo eliminovat téměř k nule. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 (upraveno) A on se za ty tři a půl nebo kolik litru prostě nedá sehnat originální nůž, kterej umí, cituji: "kdyz chces zabit igelitovej obal od 4ky cocacoly a jednu si vyndat, nebo na odevreni obalky...dobry. Na vse ostatni...k nepouziti"? Ono to ale bohužel je spíš o tom "Na efekt v samosce", žejo. Nevim, mi to přijde nějak úplně mimo. Upraveno 18. května 2016 uživatelem Micey Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 Mám Bucka za osmnact stovek a Spyderco za patnact. Dohromady levnejsi nez ten padělek Microtechu. Takze tu masturbaci vidim nekde jinde :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Papaya Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 Micey ale to víš, že seženeš, třeba cituji: "Bucka za osmnact stovek a Spyderco za patnact". Já chtěl vystřelovák v délce a provedené čepele, jaký nabízí jenom microtech, jenomže pro mě prostě byl za tu cenu nedostupný. Takže jsem šel cestou fejku (číňan zas tolik fejkových vystřelováků nedělá). Zjistil jsem, že ten nůž je nepoužitelný (stejně tak by byl pro mě originál) pro běžné účely a je dobrý tak max na to, co jsem psal a ty citoval. Teď mám doma fejk, který občas vyvenčím, vystřeluje, řeže, vypadá dobře a na ostatní, resp. běžné věci-řezání mám jiné nože, třeba contego. Kdybych koupil originál, byl bych teď v lepším případě mínus cenu toho fejku, ale bez vystřelováku a kdo ví, třeba by se mi zastesklo. S tímhle konkrétním modelem to mám prostě takto, zbytek originál, stejně jako hodinky. Chápu, že pro tebe a ostatní je to asi těžký, ale nemusíte to pochopit, stačí když to přijmete, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 Predné vyhadzováky boli dobré tak na padákové šnúry, iné seriózne použitie nepoznám... okrem wow efektu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 Chápu, že pro tebe a ostatní je to asi těžký, ale nemusíte to pochopit, stačí když to přijmete, ne? těžký to není .... měl jsem od microtech cobru (výbornej nůž a daleko lépe udělaný než mikov - Traveller mě sežere ) ...... pak sem měl combat trodon (to už jsem byl trochu nasranej (vůle)) ...... nedávno sem koupil z rozmaru za 60usd fejk combat trodonu a už se těším až ho ztratím nebo ho pošlu dokola na vyzkoušení .... je to bohapustá sračka, která se viklá na všechny strany myslím, že na nůž by mělo být větší spolehnutí než na hodinky, který visej na každým sloupu ... takže fejkovej nůž fakt ne, ale hodinky klidně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 Jak zde bylo napsáno,vyhazovák-skoro nepoužitelný.Mrkni se po nějakém flipru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ron Odesláno 18. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2016 Koukám, že se tady na můj dotaz ohledně OTF nožů a dotazům k Microtechu rozjela docela diskuze. Tak prvně bych rád poděkoval místním váženým členům, co jsou na knife.cz a dali mi dost cenných rad a referencí na místního člena z knife.cz, čehož si opravdu vážím. Vím, že praktická stránka OTF je v podstatě nulová, ale s noži začínám a rád bych ho zkusil, prostě se mi Microtech líbí . Nepředpokládám, že ho budu nosit při sobě, prostě si z něho chci udělat možná první kus do sbírky a kochat se jím pouze doma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 19. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2016 Kdyz koupíš Spyderco a naučíš se s nim "tasit", tak to má taky pěkný wow efekt. Samozřejmě to nevynahradi vystrelovak (protože SPY musíš vytáhnout a mit ho v pozici z které se dá "vystřelit" prstem), ale budeš mít parádní EDC Např. ParaMilitary2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
melkal Odesláno 19. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2016 Další můj oblíbenec Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laurin Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2016 Aj ja mám nového obľúbenca Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ewolucionar Odesláno 20. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2016 Krokodil)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se