Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

A co tě tak zaujalo u použité oceli? :)

Maximálně dosažitelná tvrdost. Pokud bych chtěl já extrém, tak raději ostří z více materiálů, ta cena je už docela vysoká. :) No a pak ten název oceli je fakt moc pěknej. Akorát bych v hospodě nemoh s kudlou machrovat, páč už si ho nepamatuju, natož za tejden, měsíc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si pořídil UZI defender v aluminiovým kufříku a celkem spokojenost i když zatim nebylo moc s čim srovnávat... :thumbsup_anim:

Nůž v kufříku je stejně praktické řešení jako kondom v trezoru

Odkaz ke komentáři

Nebudu kvůli tomu zakládat nové vlákno. Potřebuji odradit/popostrčit k nákupu BM Vexe, vrtá mi hlavou už přes měsíc, ale nosím na klíčích švýcarák, a do situace, kdy by nestačil, jsem se ještě nedostal, lana nikomu neřežu, špek nesvačím, nemluvě o situacích, kdy by byl Vex naprd - šroubky, korky apod.

Když budu parafrázovat Hammera (ale nečekejte mě tu za dva týny se Sebenzou :P ), proč nosíte nože ? Prosím o důvody, na které švýcarák nestačí. Vex se mi líbí moc, ale další nepraktické závislosti se hodlám bránit, leda byste mě snad přesvědčili, že se jedná o vezkrze praktickou nutnost ;).

Odkaz ke komentáři

prioritne jako zalozni zbran - vzdycky na těle + jako uzitecnej univerzalni nastroj, obvykle nosim nejmene dva - uz jsem to psal (SWAT + noname nastrojak)

mam to tak zautomatizovany, ze kdyz potrebuju na cokoliv nuz nebo nejaky nastroj, objevi se mi sam od sebe v ruce... :)

Zalozni zbran :D ? Co všechno po kapsách nosíš ?

Odkaz ke komentáři

Když budu parafrázovat Hammera (ale nečekejte mě tu za dva týny se Sebenzou :P ), proč nosíte nože ? Prosím o důvody, na které švýcarák nestačí. Vex se mi líbí moc, ale další nepraktické závislosti se hodlám bránit, leda byste mě snad přesvědčili, že se jedná o vezkrze praktickou nutnost ;).

Je to jak z hodinkama, nic praktického v tom nehledej. Já nosím EDC nůž pravidelně každý den v kapse u kalhot, a po týdnu střídám značky, aby mi to nezevšednělo, ale všechno, k čemu ho používám, zvládneš i švýcarákem. Ale proč nosíme mechanický hodinky, když qurtzky jsou levnější a přesnějši?

Odkaz ke komentáři

Hádej :) , údajně nejlepší nožířská ocel, prostě ji chci mít :) Malinko mě odrazuje její náchylnost ke korozi. Někde na zahraničním fóru jsem už taky četl, že ji někdo vyštípal, ale podle mě je to hrubým zacházením. Zničit jde každý nůž.

A byl bys schopen poznat, že máš čepel opravdu třeba z tohoto konkrétního materiálu? :) A poznáš jestli je vstupní materiál (ona ocel ) zpracována tak aby bylo dosaženo proklamovaných vlastností? :) Nebo kupuješ jen podle popisku? :)

Odkaz ke komentáři

Proč nosím nůž? No je to jeden z nejuniversálnějších nástojů co lidstvo stvořilo. Můžeš s ním vyrýt do stromu srdce s iniciály své milované, to samé můžeš udělat do bloku ze kterého je postavena historická památka, ale hlavně s ním můžeš rozbalit dárek (jako já dnes) nařezat špekáček u ohně (jako já včera večer), otevřít obálku, naostřit tužku, uříznout vyčnívající nitku... etc. etc.:)

Odkaz ke komentáři

On je tu jeste nekdo kdo si to nemysli? :lol2:

Těžko... :whistle:

PS: Onione, stejně pak nepoznáš, jestli ve tvých hodinkách za dvě stě litrů je opravdu ten in-house a ne mořský racek. Myslím tedy hned... Prostě ta a ta ocel má své malé výhody, je to bezpochyby silný marketingový tah (přiznávám srovnání s kalibrem pokulhává ale víš co tím chci říct,ne?). Někdo, kdo se v kudlách vyzná, s tím třikrát rekpne do futra a oznámí ti, že to je šmejd/dobrá ocel , ale víc detailů asi taky bez nějaké laboratoře nezjistíš. Nebo ne?

PPS: nože si brousíte sami, předpokládám.

Odkaz ke komentáři

tohle je velka krasa, jen me rozciluje to zoubkovani... :crying_anim02:

S tim bych si ještě ublížil :) a už vůbec si nedovedu představit co by tenhle žabykuch udělal v něčím břiše jakožto "záložní" zbraň :thumbsup_anim:

edit: odmazal sem obrázek...

Upraveno uživatelem abbot
Odkaz ke komentáři

chose: nic za tím není. Jen tak pro radost. Asi jako hodinky. Nejsem dřevorubec ani lesák, nemůžu nosit pevné kudly u pasu. Jsem kancelářksá krysa, tak nosím kapesní oblekové EDC, něco mám jako casual, něco do auta. Zajímají mě technologie oceli, tvrdost, tvary... prostě nože, hodinky, hračky, zbraně jsou taková klučičí radost, kteou nyní mohu realizovat.

kibi: vzhledem k určení nože tam to zoubkování má ten správný devastační smysl (vyčtená teorie)

Odkaz ke komentáři

PS: Onione, stejně pak nepoznáš, jestli ve tvých hodinkách za dvě stě litrů je opravdu ten in-house a ne mořský racek. Myslím tedy hned... Prostě ta a ta ocel má své malé výhody, je to bezpochyby silný marketingový tah (přiznávám srovnání s kalibrem pokulhává ale víš co tím chci říct,ne?). Někdo, kdo se v kudlách vyzná, s tím třikrát rekpne do futra a oznámí ti, že to je šmejd/dobrá ocel , ale víc detailů asi taky bez nějaké laboratoře nezjistíš. Nebo ne?

PPS: nože si brousíte sami, předpokládám.

Strojek poznat můžeš... kvality takhle malé čepele a rozdíli mezi materiály jsou natolik marginální, že je nemáš šanci poznat ani v zátěžovém testu....

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...