Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Přestože jsem dělal testy asi 2 000 nožů, tak co se týká Spyderco Police a Endura, nebyly v mých očích ve svých kategoriích překonány...

Můžeš napsat pro koho a kde vyšly? 2000 nožů, to bych fakt rád viděl :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že jak David, tak Galil, ak i já něco o kudlách víme a máme pár praktických zkušeností, ale asine s takovým počtem, jako Onion. Fakt by mně to zajímalo, jestli je nějaký zkušenostní posun s kudlama, když jich člověku proteče rukama desítky - stovky - tisíce, já se třeba dodnes nemůžu spolehnout na první pocit, a leccos už jsem vyzkoušel, naposled třeba pevný Böker Dozier mně mile překvapil až po týdnu používání, i když první dojem byl řekněme chladný. Tak by mně to fakt zajímalo, jestli po 2000 nožů je ta zkušenost už tak daleko, že ten první rychlodojem je správný.

Odkaz ke komentáři

Snad nechceš říct že ten "little onion" ze Z&N je náš zdejší Onion?... Jestli jo, tak tím se spousta věcí vysvětluje.

Po přečtení této pasáže- Mechanické hodinky mají totiž vlastnosti živého organizmu. Jejich srdce tluče tikotem, vlásek setrvačky jakoby dýchal a svým jemným dechem dělil čas na nepatrné jemné dílky. Podle toho jak jsou nošeny jim tep zrychluje nebo po odložení zase zpomaluje, jsou schopné umírat, aby o to raději zase vstaly z mrtvých na jediný drobný cvakavý pohyb. Jsou malou poezií v mechanickém kabátku. -mi vyhrkli slzy.Nádherně napsané

Odkaz ke komentáři

Kdybyste si meli vybrat jeden EDC z techto 3 - cca vychazeji na stejno napriklad na noze-nuz.com odkud taky "kradu fotky"

Ktery by to byl, pripadne proc? ;)

Na kazdy jsem cetl na knife.cz nejakou tu chvalu nejaka ta negativa, tak by me zajimal nazor zdejsich (ikdyz dost mistnich se tolou i tam ci naopak ;) )

Kershaw Junkyard Dog II Composite blade

1.jpg

Spyderco Endura 4

1.jpg

CRKT M21-02

1.jpg

Pokud mate i jineho favorita prihodte.

Dotaz je to zatim ciste informativni, diky.

Odkaz ke komentáři

ad Kershaw ... ano taky jsem cetl spoustu dobreho ale trochu me desi klip - ten hodne kritizuji + pripadna vaha

ad Endura ... podle toho co jsem cetl tak je to takova mala legenga ale ten plast me trochu odrazuje (kovove se mi nepaci) modifikace s g10 by mohla byt zajimava, ale to uz jsme jinde :)

ad M21 .. mam uz jedno CRKT a spokojenost, ale ten kov v ruce nevim nevim ikdyz u tohohle to asi nebude problem

chtel bych ho nejlepe nosit v nektere kapse u ryfli pripadne na opasku, ale at moc neprekazi. Coz se u toho JYD docela bojim.

ad Fallkniven - tento typ nozu se mi vzdy libil maji dost spise pevnych, ale chci neco co otevru(pripadne zavru) jednou rukou a nebude to ani (polo)automat

Odkaz ke komentáři

No, pokud jde o zpracování, je u všech výrobců srovnatelné, nemyslím, že by u Kershawů byli nějak výš, všechny tři kudly jsou stejná liga. Ale pokud budeš volit kudlu na EDC, doporučuju určitě ohmatat, vyzkoušet. Takže kvalitou bys neměl chybu udělat u žádnýho. Bacha u Kershawa, ten tvar fakt nesedne každýmu, vyzkoušej. Endura je fakt legenda, do ruky sedne bez problémů, občas bývají stížnosti na vůle backlocku, chce to vybrat konkrétní kus. CRKT v týhle verzi - v podstatě zmenšená M21 - 04, je festovně stavěná kudla, snese rozhodně víc prasení, než třeba Endura. Ta ale o něco líp řeže. Chce to taky ohmatat, tohle CRKT není zrovna do každé ruky, do větší je malá. Nožů je fakt nepřeberně, ale co zkusit profláklou Ontario RAT 1, to je ověřenej kousek za pár šušňů, občas se taky objevuje na knife.cz v inzerci.

http://www.noze-nuz.com/ontario/ON8848.php

Odkaz ke komentáři

@jejda diky za tipy, ale to uz jsme nekde jinde, ale kazdy tam asi smeruje

@galil Ratka tam byla drive taky, ale potom nejak vypadla uz nevim proc :) co jsem cetl taky mnoho spokojenosti prinesla

- prave ze ta 21-02 je mensi tak se vleze lepe do kapsy - tohle byl muj smer uvazovani

- s tim osahanim jsem to tusil, ale nechtel si to moc pripustit :) nechci jit nekam osahavat noze kdyz vim ze bude beztak kupovany na netu

Odkaz ke komentáři

Skalis: Ten Skyline je fajnovej, damašek dobrej, nožík nevelkej, zrovna tohle by mohlo být příjemný příjemný EDC třeba pro Grakije. Chce jen trochu péče, ten damašek je uhlíkovej.

Grakij: Kvůli tomu flipu, co zároveň tvoří záštitu, může bejt ten úchop u CRKT nepohodlnej, já mám velkou ruku a byla mi malá i 04ka.

Jako šikovnej nožík se ukázal Buck Vantage, dá se koupit za super peníz a je v několika materiálových variantách, třeba tahle s S30V na čepeli.

http://www.noze-nuz.com/buck/BU347BKS.php

Jednoduchej, nekomplikovanej, dobrej matroš, dobrá cena :)

Upraveno uživatelem Galil
Odkaz ke komentáři

peknej... na me trochu malej, ale peknej :)

Dik, a jak na tom bude kvalita ostri (napr. ve srovnani se Spyderco Tenacious)?

EDIT: EDC=Every Day Carry nebo neco takoveho? Uhlikovej, predpokladam tedy, ze vice nachylnej ke korozi, takze chce trochu vic pece nez ostatni?

Upraveno uživatelem skalis
Odkaz ke komentáři

@Galil - tohle mi nedelej asi jsem se do nej zamiloval :) Buck Vantage

- na prvni pohled to vypada ze asi kombinuje vse co se mi tak libi

@Skalis ano EDC==Every Day Carry

- ten Skyline jsem vcera taky prohlizel, nekdo na Knife.cz psal o spanem dosedani pri zavirani ale zbytek nic nerikal a chvalili ho!

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO
Skalis: Ten Skyline je fajnovej, damašek dobrej, nožík nevelkej, zrovna tohle by mohlo být příjemný příjemný EDC třeba pro Grakije. Chce jen trochu péče, ten damašek je uhlíkovej.

Grakij: Kvůli tomu flipu, co zároveň tvoří záštitu, může bejt ten úchop u CRKT nepohodlnej, já mám velkou ruku a byla mi malá i 04ka.

Jako šikovnej nožík se ukázal Buck Vantage, dá se koupit za super peníz a je v několika materiálových variantách, třeba tahle s S30V na čepeli.

http://www.noze-nuz.com/buck/BU347BKS.php

Jednoduchej, nekomplikovanej, dobrej matroš, dobrá cena :)

ten Buck se mi líbí - dají se s tím propichovat pneumatiky ?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...