Vajt Odesláno 28. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2014 Došel jsem ke stejnému závěru, ale za tu cenu bych do toho nejspíš stejně nešel... Zde ještě pěkná video recenze právě s tahem:
emef Odesláno 5. února 2014 Nahlásit Odesláno 5. února 2014 Kdybyste někdo potřeboval tah, tak bych tu měl jedno řešení: 1) objednejte si z Japonska Orient Star 2) sundejte z nich tah 3) dejte ho na Alpinisty 4) modlete se, aby to vydržely stěžejky 5) Orient Star hoďte na kůži, dyť to jsou stejně oblekovky. Jsem z toho nadšenej, vůbec nejde poznat, že to k sobě nepatří. Akorát ty stěžejky jsou lehounce šejdrem, ale drží to. Snad to bude v pohodě.
Vajt Odesláno 5. února 2014 Nahlásit Odesláno 5. února 2014 Vypadá to super! Doufám, že je i jiné řešení, páč Orient Star bych neunosil...
Arthur N. Odesláno 7. února 2014 Nahlásit Odesláno 7. února 2014 už po nich koukám od vstupu na fórum a tak nějak tuším, že jednou bude zelená na mé ruce:)
Waya03 Odesláno 22. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2014 Dnes jsem se dostal k nafocení několika dalších fotek. Také bych rád krátce zhodnotil mé zkušenosti za ten skoro už rok, co tyto hodinky mám. V prvé řadě se mi vůbec nelíbil originální řemen. Horní části u stěžejek jsou hodně tlusté a na mojí ~17cm ruce prostě vůbec neseděl. Objednal jsem černý kaučuk Hirsh Pure a světle hnědý Rios Havana z vepřovice. Kaučuk byl příjemný ale vzhledem se k hodinkám nehodil, to Havana už byla jiná káva. Uplně spokojený nejsem s chodem druhé korunky pro ovládání vnitřní lunety. Na můj vkus jde moc zlehka a občas se luneta o kousek posune samovolně. Koruna je šroubovací, stále chodí zlehka a bez problémů. Přesnost chodu je stále dobrá, několik vteřinek denně do mínusu, žádné hrubé zacházení ani vodu však hodinky nepoznaly, na to mám jiné kousky. Hodinky přitahují pozornost, kamarádi a kolegové je chválí sami od sebe. To se mi u jiných hodinek nestává. Prý jsou nejhezčí co mám. Nutno však říct že nepasují ke všemu. Vždy se k nim snažím nosit alespoň něco zeleného (svetr, košile, tričko), světlé barvy také ujdou. Nicméně například k modrému oblečení (a toho já mám v šatníku skoro polovinu) se dle mého názoru ale vůbec nehodí. A teď už těch pár fotek a na závěr přímé srovnání se SARB045. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
MartinXC Odesláno 22. února 2014 Nahlásit Odesláno 22. února 2014 Rios Havana - moc pěkné - odkud jsi nakoupil?
Waya03 Odesláno 22. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 22. února 2014 Ze Strapshopu, ale nejsem si jistý jestli ho ještě mají.
Vajt Odesláno 23. února 2014 Nahlásit Odesláno 23. února 2014 Ještě přidám pár informací, které jsem vypátral ohledně tahu... Protože originální tah, který se dodával s černou a béžovou variantou alpinistů je všude "sold out" a těmhle hodinkám to na tahu vážně sekne, mají majitelé ještě další možnosti: 1. Yobokies super oyster bracelet 20 mm - podle fotek z WUS sedne perfektně, asi nejlepší náhrada za origo tah2. Seiko oyster 20 mm - ohýbaný plech a subtilní spona, nicméně sedí taky dobře3. Seiko jubilee bracelet 20 mm - našel jsem jen jednu fotku, zdálo se mi, že to u pouzdra úplně nelícovalo, ale vypadalo to zajímavě
Waya03 Odesláno 24. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2014 A mě stejně nějak přijde že k tomuhle modelu se hodí hlavně řemen. To je jako když jsem si sehnal originální tah k poljotům, vypadalo to zajímavě ale hrozně rychle se mi to omrzelo.
pjr86 Odesláno 18. února 2017 Nahlásit Odesláno 18. února 2017 Za mě jednoznačně kůže. Přemýšlím o pilotní ocvočkované variantě. Viděl jsem tu fotku. Nosíte to někdo na takovém řemenu?
Arthur N. Odesláno 18. února 2017 Nahlásit Odesláno 18. února 2017 http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/102273-sarb017-alpinist/page-4&do=findComment&comment=1858318 pjr86: koupil jsem k nim od Stowy Flieger strap
pjr86 Odesláno 11. března 2017 Nahlásit Odesláno 11. března 2017 Vypadá na nich dost fajn..! Sent from my iPhone using Tapatalk
lucid Odesláno 3. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2017 Nové tahy na Alpinisty od Strapcode v prodeji snad od září. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Odesláno 3. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2017 Vypadají skvěle, mnohem lépe než ty origo.
Dokusan Odesláno 3. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2017 Nemůžu si pomoci, ale na tahu ty hodinky prostě vypadají výrazně hůř než na kůži. Optický je to jakoby zmenšuje a upozaďuje. Mluvím i z vlastní zkušenosti neb je mám doma a měl jsem je jak na tahu tak na kůži
Waya03 Odesláno 28. října 2018 Autor Nahlásit Odesláno 28. října 2018 Sešel se rok s rokem a místo již klasických Alpinistů SARB017 nosím nyní trochu starší model. Je zbytečné zakládat nové vlákno, však Alpinisty přezdívané "RED" jsem zmínil už v úvodním příspěvku. Označení modelu je SCVF005 a hodinky byly vyrobeny v dubnu 1997. Muselo to tedy být na samém konci krátkého období kdy se tento model produkoval.Rozměr pouzdra je velice příjemných 37mm, zhruba a 1mm menší než všeobecně známější pozdější modely. Jinak je pouzdro velice podobné, dají se však bezpečně odlišit podle lupy nad datumkou a nápisu Alpinist vyvedeném na ciferníku v červené barvě. Odtud také označení "RED". Velice zajímavé je srdce hodinek, je to hi-beat kalibr 4S15, reinkarnace kalibru 52xx z prémiové řady King Seiko ze 70tých let. V polovině 90tých let používalo Seiko tyto strojky do jejich mid-range sortimentu, strojek to však byl pro tuto cenovou kategorii možná až příliš dobrý a tak byl postupně odsunut pro použití v luxusní odnoži Seiko Credor. Hodinky se nosí na originálním tahu s plechovými koncovkami až neuvěřitelně pohodlně. Stejně tak na řemenu, jisté omezení je snad jen nestandardní lug size, měřeno 19,7mm. Hodinky jsem bohužel získal v žalostném stavu, naštěstí na nich Mistr hodinář Marek Frýdl z Nymburka odvedl neuvěřitelný kus práce a nyní šlapou jako zamlada. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Waya03 Odesláno 28. října 2018 Autor Nahlásit Odesláno 28. října 2018 Hrál jsem si s fotkama, tak ještě jedna a trochu detailnější. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Dreak Odesláno 29. října 2018 Nahlásit Odesláno 29. října 2018 Ta korunka na 4 pozici je jiná než na alpinistech klasických? vypadá trošku bytelněji, jako kdyby nebyla tak lehce ovladatelná jako u zelených
Waya03 Odesláno 29. října 2018 Autor Nahlásit Odesláno 29. října 2018 Vyborny hodinky.Díky, jsou opravdu super!Ta korunka na 4 pozici je jiná než na alpinistech klasických? vypadá trošku bytelněji, jako kdyby nebyla tak lehce ovladatelná jako u zelenýchTěžko říct SARB017 už nemám. Dost možná budou hodně podobné velikostně, jiné je však vroubkování. Vnitřní luneta lze ovládat hladce.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se