Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jeden znamy se ted rozhodl, ze si chce poridit hodinky a za cca 4-5000 si vybral nejake quartz Citizenky. Nakonec se mi podarilo mu vymluvit tenhle napad a presvedcit ho, at si poridi mechanicke. Ovsem ted jsem si tak uvedomil, ze vubec nevim, jestli jde neco takoveho v podobne cene sehnat.

Pozadavky:

- decentni hodinky (jsou pro 63 leteho pana), ale nemusi byt uplne strohe

- spis automat, ale neni uplne zasadni

- s datumem (a treba mimostrednou vetrinovkou - ale to neni rozhodujici)

- vpodstate je jedno jaky budou mit tah, ale mozna by byla lepsi (vzhledem k veku znameho) kuze

- primerena velikost k dennimu noseni k obleku

- nove se zarukou (idelane z CR, pres net nevadi, ale teoreticky i ebay)

- z principu nesmi byt ruske

- vim, ze pri te cene je to asi odvazny pozadavek, ale urcite by preferoval neasijskou znacku (ale taky neni zasadni, hlavne aby nebyly rusky)

Nakonec se treba rozhodne cenu navysit (penize na to rozhodne ma, spis jde o to, ze nikdy nedaval penize za hodinky), takze spis potrebuju neco na ukazku (aby ho rovnou neodradila cena) a treba ho to zaujme a zamiri vys.

Diky za rady

Odesláno

Ruské a Japonské vyřadil, tak to už toho moc levného nezbývá. Ještě Archimede s ETA strojkem, ale překračují mírně limit a po popsaných zkušenostech s Kroniem bych se neodvážil doporučit. I když já jsem při nákupu na Kroniu problém neměl a hodinky šlapou skvěle. V té ceně Poljot, Vostok, Seiko, Orient.

Odesláno

Neasijská značka za tyto peníze může být problém.

Kvalitní hodinky si člověk ( kromě nás ) nekupuje každý den a pán v tomto věku by si zasloužil pěkné švýcarské automaty.

Jejich cena přesáhne lehce 10.000, ale radost z nich bude několikanásobně větší.

Jako příklad uvádím hodinky Tissot le Locle, které vlastním já i několik členů fóra a myslím, že jsme všichni spokojeni. Podívej se do historie. Jsou tam pěkně popsaný i nafocený. Mohou být s ocelovým tahem, nebo koženým řemenem. Pěkné je obojí. Stojí kolem 11.000 Kč

Lovu zdar

Odesláno
No já když jsem koukal po levnějších a dobře vyhlížejících automatech narazil jsem na TRIAS - je jich plný ebay, ale jsou k mání i nové - mejd in džermany

Trias jsou Cajnani, radsi nebrat. Kdyby se to panovi pokazilo a v hodinarstvi mu rekli co to je dojem by byl fuk.

Taky bych se priklanel k tem Le Locle, v realu jsou hezci nez na fotce, verze s rimskymi cislicemi a vyrocnim dynkem (rytina 150 let) s kuzi je velmi "classy": cena $280 plus posta

http://www.glooks.com/watches/watch_detail...issot&cat=watch

Odesláno

Diky za rady. Jaky bude nakonec rozpocet je ve hvezdach, protoze financni moznosti znameho rozhodne nejsou touhle castkou nejak limitovane. Spis jde o to, ze hodinky bere jako neco, co ukazuje cas a kdyz to tak bral 63 let... Na druhou stranu za cenu jeho kola (cyklistika je jeho velka zaliba) se daji kopupit klidne nove Breitlingy a rozhodne ne nejake zakladni... Takze ted spis potrebuju ukazat, ze za cenu za kterou si hodinky "co taky ukazuji cas" vybral, se daji koupit i nejake kvalitnejsi... Kde to nakonec skonci uvidime :-)

Odesláno

Jerryl: No kolo spis za 160t ... On na hodinkach nesetri. Proste je bere jako neco, co ukazuje cas a zaroven chce, aby vypadaly decentne k obleku. Nevim treba jaky dalsi zaliby mas ty. Ale vem si, ze by ti ted nekdo rek, at si misto "hezky propisky" za 200 kc koupis pero za 50 000 kc... Ja osobne pisu tou "propiskou" a taky by me tezko nekdo presvedcil, at zacnu psat MontBlancem. Sice jsou to krasny kousky, ale spis ocenim, ze tu propisku neznicim a nemusim resit, kdyz mi ji nekdo zapomene vratit nebo ji nekde necham...

Odesláno

A na druhou stranu i za tech "200" kc se da koupit pekna kovova propiska (i kdyz je mi jasny, ze to neni zadna kvalita), ale taky neco co bude plastovy, blikajici, superergonomicky s laserovym ukazovatkem na konci... A prave pred necim, ve stylu ty druhy varianty, ho chci uchranit :-)

Odesláno
A na druhou stranu i za tech "200" kc se da koupit pekna kovova propiska (i kdyz je mi jasny, ze to neni zadna kvalita), ale taky neco co bude plastovy, blikajici, superergonomicky s laserovym ukazovatkem na konci...  A prave pred necim, ve stylu ty druhy varianty, ho chci uchranit :-)

On určitě pochopí, že s hodinkami je to stejný, jako s kolem - taky si mohl koupit jen nějaký obyčejný kolo, na kterým by taky dojel tam, kam chce a nekoupil.

Odesláno

Já to chápu, je to o prioritách. Já píšu takovým pisátkem od Lidla 5ks za 20,- a jsem maximálně spokojenej, protože když tu tužku někde nechám, a já vím, že nechám, tak je mi to jedno.

A za cenu toho kola bych měl auto. To moje několikrát :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...