Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem zacal touzit po Orientech. At uz je to z nostalgie, kdy ty s kalendarem v osmdesatych letech nosili kamionaci, kteri je kupovali v Hamburgu na cestach. Kdy jsem je obdivoval u spoluzaka, kteremu je dal tata, co jezdil na zapad s autobusem:-) a nebo proto, ze obdivuji tu mechaniku za tak skvelou cenu. Jsou to takove fajn pracanti, co vydrzi a i kdyz s nimi clovek nekde krisne, tak se neslozi, protoze nerozbil hodiny za desetitisice.

Ale kdyz me se libi vsechny:-)

Ktere byste poradili?

(PS: v tydnu k formalni kosili o vikendu k dzinam.)

post-7242-0-95582300-1364741327_thumb.jpg

post-7242-0-79633500-1364741359_thumb.jpg

post-7242-0-47573100-1364741390_thumb.jpg

post-7242-0-91710100-1364741460_thumb.jpg

post-7242-0-76620400-1364741487_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Ja som sa ako pre "štartovacie"rozhodol z tých istých pohnútok,ako ty.Mňa však zaujali tie s lumi/CEM7A002R/.Myslím si,že sú okrem iného aj z estetického hľadiska vhodné "do koča i do voza".Teraz som zatúžil po ďalšiom kúsku,ale kritériá sú iné.Rád by som skúsil niečo viac "potápkové"s korunkou na 4-ke a z produkcie Seik,napríklad Monster,alebo SRP043K1.Inak myslím,že máš dosť úzky výber.Veď Orient má množstvo zaujímavých modelov.Z tých s večným kalendárom sa mi ale páčia tie s bielym ciferníkom,ktoré boli nedávno v predajnom vlákne.

Dovolím si pridať pre inšpiráciu, fotografiu tých "mojich"...

post-26246-0-45641900-1364745953_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Baldur
Odesláno

Od Orientu bych taky volil divery. Ty s kalendářem mi přijdou krajně neestetický.

Jestli je chceš mít na ruce denně, tak zvaž, jestli nevzít něco menšího a lehčího, třeba Mako nebo Ray  :snorkle:

Návštěvník Kamil
Odesláno

Ja bych naopak bral ty s kalendarem. At uz z nostalgie nebo proto, ze jsou univerzalnejsi a daji se nosit ke vsemu.

Taky jsem je chvili mel. :)

Odesláno

Ty Kamilovy se mi zdají být nepřehledné,mám rád jednodušší hodinky ala příspěvek č.3 od Baldura ,či ty druhé modré od JPB viz obrázek.

post-9327-0-97016500-1364771322_thumb.jpg

Odesláno

Mako nebo Ray, podle mě jsou univerzální dost, ke slušné košili i k tričku, a na rozdíl od těch kalendářových mi přijdou přehledné...

post-14111-0-56939300-1364423232_thumb.jpg

post-14111-094580800 1361834367.jpg

post-14111-087578600 1355347423.jpg

Odesláno (upraveno)

Modelov s kalendárom má Orient v ponuke skutočne veľa.Najlepšie je ale si ich pozrieť naživo v predajni,prípadne aj dať na ruku.

Pozri sa napríklad tu: http://online-hodinky.sk/orient/automaty/orient-ceuaa002w-akce.html

Na Ray mi akosi prekáža tá korunka na 14-tke.Vidí sa mi akási výstredná,či neprirodzená?Pôsobia tým akosi nevyvážene.Ale je to len môj pocit...

Mne sa páčia tieto biele...

post-26246-0-73393400-1364812699_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Baldur
Odesláno

Černé Maka jsou velmi univerzální a s černým řemenem bez problémů i ke košili. Ty s kalendářem jsou sice klasika, ale otázkou je zda by Tě nepřestaly po čase bavit.

Odesláno

Diky vsem, dneska jsem koupil tyhle.

Rikal jsem si, ze vecny kalendar je proste typicky pro Orient, nikoho nenapodobuje a trosku tam bylo i ty nostalgie. V tehle barevne kombinaci mi prijde uz koukatelny i dneska jak k obleku tak k dzinam.  (i kdyz nejklasictejsi a nejnostalgictejsi by byl nejaky barevny cifernik a zlate rucky:-))) Takze velka radost, jen malinko pokazena tim, jak tam obchodnik zapasil se zkracenim reminku az jej z boku poskrabal. Mlatil do toho jak vzteklej. No rikam si stejne je za chvili nekde skrabnu a pak je to jen z boku reminku na dvou clancich a jsou za ctyrku, tak jsem na to prdel a sel jsem.

Diky vsem

PS: nevite jak vlastne funguje ten vecny kalendar. Chapu to spravne, ze si kazdy mesic namackam hornim cudlikem, aby mi sedel rok na mesic a pak ve spodnim pulkruhu kdyz si najdu cislo dne, tak nad nim vidim, jaky je to den v tydnu? Ale pokud to chapu dobre, kazdy mesic to musim prenastavit a neovlivnuje to datumovku 30/31. Tzn v mesici s 30 dny musim stejne pretocit jednatricitku rucne. Je to tak? Ten kalendar nefunguje sam automaticky na strojku od hodinek ? nebo...jak? Diky

PS2: nemate nekdo odkaz na info, jak vlastne vyizivat ten ogaritmicky okruh s cisly? Diky

post-7242-0-90656800-1364824461_thumb.jpg

Odesláno

a jeste mne prekvapilo, kdyz jsem je chtel seridit, ze sekundovka nejde zastavit ani pri uplnem vytazeni korunky:-( Tedy se mi depodari nikdy seridit sekundy. Ale stejne pri te mire odchylky, ktere Orient uvadi, by to bylo jen na par hodin:-) uvadi -30s az +40s /den

Odesláno

Pěkný výběr v týhle barvě a bez tý zlatý sou i pro mě snesitelný a jak píšeš o obchodníkovi a zkracení tahu tak já bych chtěl slevu ale spíš bych si řek o jiný ...

Odesláno

Tohle je fajn výběr, ta bílá jim sluší a na ruce vypadají fajn, ale myslím, že k džínám budeš brzo vybírat něco dalšího :D

Vteřinovka se u levnějších modelů nezastavuje (nemá tzv. hacking), když nejsou hodinky moc natažené, tak si můžeš pomoci tak, že budeš tlačit/zabírat korunkou proti směru hodinových ručiček a to vteřinovku zastaví.

Logáro je tady popsané od Kamila.

Ať ti slouží :)

Odesláno

Z těch čtyř variant věč.kalendáře jsi vybral nejlíp. Nevím jaký je přesně kov.tah,ale nějaké menší škrábance jdou vyladit houbičkou na nádobí.

Odesláno

Diky vsem za nazory. Mam z nich obrovskou radost. A to diky Chronomagu, diky vam. Driv jsem vubec netusil, co jsou Orient zac a ze vubec. Ted jsem se do nich zamiloval. A to pres to, ze moje cesta svetem hodinek je asi opacna nez u vetsiny lidi. Presel jsem od luxusnich hodinek, az jsem ted u Orientu. A dukaz, ze to neni o cene je velka radost za par tisic. Mozna prave o to je radost vetsi, ze ji nestini spatny pocit z toho, ze jsem za "sebe"misto za rodinu, neutratil moc:-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...