karel hb Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 Ahoj kluci, tak se pochlubím za manželku. Po té, co jsem jí zakoupil mechanické Srpy na tahu s lunetkou na běžné nošení jsem byl rozhodnut, že přikoupím bílý kožený řemen se stříbrnou překlopkou, aby je mohla použít třeba k šatům na plesy a společenské akce. Zkoušel jsem to a vypadaly bombasticky. Bohužel se manželka vyjádřila ve smyslu, že se jí kožené pásky na hodinkách vůbec nelíbí a jsou hrozně nepraktické. Tak jsem to přehodnotil a zakoupil jí druhé hodinky. Dobře známe fígle prodejců po slevách, kde uvedou původní cenu, která je nesmyslná, jen aby ta "sleva" dobře vypadala. U mne to bylo z původních 5999kč na 1797kč, nicméně si myslím, že to už je adekvátní dobrá cena. V podstatě jsem se vešel do ceny, za kterou bych pořídil původní kvalitní řemen se slušnou překlopkou, no možná o malinko víc.Abych pravdu řekl, ani bych sem takové obyčejné quartzky nedával, ale manželky první slova po rozbalení balíčku byla ve smyslu, jestli mi to kluci z chronomágu schválili, tak to teď napravuji. Ale k hodinkám.Pohon quartz, zlacení 5 mikronů, hardlex sklíčko. Sice uznávám, že identifikovat přesný čas bude otázkou cviku, ale zase se mi moc líbí ten čistý design a hodinky budou na ruce tak dvakrát do roka spíš jako doplněk a šperk k šatům. Takže, jak tady už několikrát zaznělo, to, jak ukazují čas, není zase tak důležité . Tak co říkáte, dobrý nebo vyhozené peníze?Za fotky omluva, fotit neumím a je to z mobilu, ale do galerie bych se snažil víc. Velice jsem zvažoval, kam zařadit tenhle příspěvek. Nejprve jsem chtěl do galerie "pochlubte se s novými přírustky", ale tam je to trochu jiná liga, potom do "quartzových hodinek", ale tam se řeší taky trochu jiné stroje a tak jsem si řekl, jsou to Seika, mám jenom Seika, jsem ortodoxní Seikař a tak to dám do Seika. Kdyby to vadilo, poprosím admina o přesun do příhodnější sekce.
Frostie Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 Ahoj kluci, tak se pochlubím za manželku. Po té, co jsem jí zakoupil mechanické Srpy na tahu s lunetkou na běžné nošení jsem byl rozhodnut, že přikoupím bílý kožený řemen se stříbrnou překlopkou, aby je mohla použít třeba k šatům na plesy a společenské akce. Zkoušel jsem to a vypadaly bombasticky. Bohužel se manželka vyjádřila ve smyslu, že se jí kožené pásky na hodinkách vůbec nelíbí a jsou hrozně nepraktické. Tak jsem to přehodnotil a zakoupil jí druhé hodinky. Dobře známe fígle prodejců po slevách, kde uvedou původní cenu, která je nesmyslná, jen aby ta "sleva" dobře vypadala. U mne to bylo z původních 5999kč na 1797kč, nicméně si myslím, že to už je adekvátní dobrá cena. V podstatě jsem se vešel do ceny, za kterou bych pořídil původní kvalitní řemen se slušnou překlopkou, no možná o malinko víc.Abych pravdu řekl, ani bych sem takové obyčejné quartzky nedával, ale manželky první slova po rozbalení balíčku byla ve smyslu, jestli mi to kluci z chronomágu schválili, tak to teď napravuji. Ale k hodinkám.Pohon quartz, zlacení 5 mikronů, hardlex sklíčko. Sice uznávám, že identifikovat přesný čas bude otázkou cviku, ale zase se mi moc líbí ten čistý design a hodinky budou na ruce tak dvakrát do roka spíš jako doplněk a šperk k šatům. Takže, jak tady už několikrát zaznělo, to, jak ukazují čas, není zase tak důležité . Tak co říkáte, dobrý nebo vyhozené peníze?Za fotky omluva, fotit neumím a je to z mobilu, ale do galerie bych se snažil víc. Velice jsem zvažoval, kam zařadit tenhle příspěvek. Nejprve jsem chtěl do galerie "pochlubte se s novými přírustky", ale tam je to trochu jiná liga, potom do "quartzových hodinek", ale tam se řeší taky trochu jiné stroje a tak jsem si řekl, jsou to Seika, mám jenom Seika, jsem ortodoxní Seikař a tak to dám do Seika. Kdyby to vadilo, poprosím admina o přesun do příhodnější sekce.výborný kauf, nádherné společenské hodinky. Já na nich obdivuji ten fantasticky puristický design bez nesmyslných kamínků, blýskátek a pod. O kvalitě použitého quartzového strojku asi nemá cenu vést diskuse, bude to ten nejlevnější seiko standard s baterkou třeba na 3 roky, to ukáže čas. Pokud se tvojí ženě líbí, tak je to jen ok.
PetrM Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 Minimalistický elegantní design. Ale předpokládám, že jsou dost malé, což je pro mou ženu limitující faktor vzhledem k čitelnosti. Pokud má tvá paní dobré oči a quartz jí nevadí, super volba.
USER47 Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 Tohle stejně nejsou hodinky na odečítání času, i kdyby byly větší, tak z toho člověk moc nevykouká.
PetrM Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 Tohle stejně nejsou hodinky na odečítání času, i kdyby byly větší, tak z toho člověk moc nevykouká .Pravda, pravda, ale pokud na ně aspoň trochu vidíš, poznáš, zda je ráno nebo odpoledne...
karel hb Odesláno 8. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 Je to tak, kluci. Hodinky jsou menší, naštěstí mojí paní zatím zrak slouží dobře a quartz jí nevadí, není chronomagor. Jsou opravdu spíš doplněk a hodiny se dají zhruba odhadnout, přesně jak jsem psal. Tož asi tak.
lucid Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 Ať ji Karle slouží, jsou správně minimalistické. Stejně mám podezření, že ty naše ženské nosí hodinky pouze kvůli nám.
karel hb Odesláno 9. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 Ať ji Karle slouží, jsou správně minimalistické. Stejně mám podezření, že ty naše ženské nosí hodinky pouze kvůli nám.Ahoj Tondo, asi máš pravdu, ale moje manželka je na hodinky zvyklá od malička. Dokonce jsem jí koupil od Vietnamců obyč. na zahrádku, protože když jsem viděl, jak se hrabe v hlíně se Seikama, tak jsem se málem zhroutil. Ale střídat je bude asi opravdu hlavně kvůli mně.
instant Odesláno 10. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2013 pekne hodinky, zaujimavy model. Damske Seika su vacsinou riadne zdobene, tieto maju svoju nadcasovost a eleganciu, to bezpochyby. a pokial ide o odcitanie casu, zeny to vedia mihnutim oka aj z takychto mrnavych cifernickov. Sam som dlho nosil tonneau hodinky a je to len otazka zvyku a par dni, ze sa clovek nepomyli. A hlavne - je to kruto ergonomicke pokial ide o nosenie na ruke.
karel hb Odesláno 10. dubna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. dubna 2013 pekne hodinky, zaujimavy model. Damske Seika su vacsinou riadne zdobene, tieto maju svoju nadcasovost a eleganciu, to bezpochyby. a pokial ide o odcitanie casu, zeny to vedia mihnutim oka aj z takychto mrnavych cifernickov. Sam som dlho nosil tonneau hodinky a je to len otazka zvyku a par dni, ze sa clovek nepomyli. A hlavne - je to kruto ergonomicke pokial ide o nosenie na ruke. Tak moc děkuju, od takhle kovaného člověka v oblasti Seika mne pochvala těší dvojnásob. Co se týká toho odečtu, máš pravdu, žena to vůbec neřešila a řekla jen "mrknu a vidím", tak jsem to dál nepitval.
GLAM3 Odesláno 8. května 2013 Nahlásit Odesláno 8. května 2013 hezký čístý design, lehké, nadčasové, líbí se mi, manželka by to měla ocenit, že myslíš i na NÍ, když vysedáváš u kompu a píšeš ty litanie (četl jsem celé vlákno o pomoci požárníkovi s výběrem mezi sarb a sarb)a mám chuť napsat, že ....... Někdo to tam napsal dost blízko k mému úhlu pohledu, jsi profík co se musí rozhodnout ve vteřině a zachraňovat životy a majetky.tak jen:ŠETŘI ČAS.RZHODUJ SE RYCHLE.MÁME HO VŠICHNI MÁLO - ty na ty litanie a my pak na to čtenní ať manželce hodinky sluší!!!!!!!!
karel hb Odesláno 8. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 8. května 2013 Napsal si to přesně, tak dík a manželce to vyřídím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se