Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

já jsem taky chtěl dávat Foxinu i tlumič do servisu, ale jelikož je na ní tak 1500km, tak to s..u....až další zimu.

edit: Teď jsem si všiml, že už jsem to jednou psal v postu víš  :death:  tvle to stáří a hlava....

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, dneska jsem dával kaňoura do servisu, že prej ať voservisujou leftynu a mechanik povídá, že to není po 2,5k kilometrech potřeba, že ji prohlídne a promaže jen. Je to tak?

Že jsem si koupil špatnou měrku na řetěz a celou sezónu si libuju, jak je řetez už třetí tisíc kilometrů v cajku, to je věc další.

Strašně záleží na tom, kde jsi těch 2,5k najel, jestli to máš namotaný ještě z léta v suchu a teple, bude to cajk, jestli je to podzinmích-bahenních dvaapůl tácku, možná jen servis nebude stačit, to už můžou být kluzný ložiska po smrti...a ten řetěz je průser, to určitě odnesla i kazeta, možná i převodníky...

Upraveno uživatelem Mirek
Odkaz ke komentáři

Já s vidlí nevím. Mám jen elastomer (možná elastomer / pružina) a taky psali dělat každý rok. První rok jsem se na vysr., druhý taky, třetí taky a jelikož se nic nedělo a nepozoroval jsem nějaké zhoršení, tak jsem to nedělal 6 let, co to kolo mám. A to mi kolo ulítlo na dálnici z auta a skočilo asi 4 salta přes vidli a je furt v poho. Je to přitom docela levný kolo Merida, hardtail, za nějakých 17000 Kč.

Nevím, jak je potřeba pečovat o olejovou, ale na elastomer bych se vysr.

Odkaz ke komentáři

Tak páskový ložisko nebo co to tam je...nevím, jak se to jmenuje, na marast je to ale náchylný jak sviňa...já dneska i trochu brodil, takže servis příjde co nevidět...prvních letošních venkovních 40 je namotáno, takže spokojenost, bylo krásně...

post-14887-0-07126900-1392490351_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Jehlové (jehličkové) lineární ložisko, válečky (jehličky) jsou uloženy v kleci z plastu a odvalují se po dvou planžetách z ocelového plechu (zpravidla broušeného, u Lefty válcovaného). 

Jehlové ložisko je valivé ložisko. 

Ložiska jsou valivá, kluzná, fluidní.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...