Mirek Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 (upraveno) Tak jsem to myslel. Jen misto karbonu mam radeji ocel a idealne bych chtel titanove Moratti. Nojo, to už jsem tu taky zmiňoval, Morati je jeden z životních snů, něco jako PP mezi hodinkama, bohužel ty PP jsou dneska reálnější...jeslti HT nebo Full je prostě nerozluštitelná hádanka a každej si musí vybrat to svý. Jen bych ještě dodal, že ten zažitej mýtus, že full je dobrej akorát na sjezdy, max na enduro, je dneska úplně mimo mísu... Upraveno 30. října 2012 uživatelem Mirek24
Gustaf Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 (upraveno) už 3tím rokem sedlám HT XCčko od Meridy a jsem spokojenej, proto nějak nemám potřebu na fulla přecházet a tudíž jsem o něm ani neuvažoval. Z toho vyplívají moji dva favorité ze stáje Haibike. 29tku nechci, ikdyž mám 187 cm. Mě to přijde jako sprasený kolo, už od pohledu. Myslím si, že je to jen modíi trend a stejně to zase sklouzne zpátky na 26tky. Prostě chci něco podobného co sedlám, jen v o něco lepším provedení. Můj bike zde... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 30. října 2012 uživatelem Gustaf
Toci Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 (upraveno) Neděle 28.10. 2012 - HT 29", váha 8,5 kg. Full mně nevyhovuje, ale nikomu bych ho nerozmlouval. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 30. října 2012 uživatelem Toci
B.F.G. Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 Tak pak se na to vybodni. Rozdíl poznáš akorát v osazení a v geometrii. Ve funkci není rozdíl. Pevňák jako pevňák - pokud mají stejnou geometrii, dobrý materiál a nejsou vyloženě špatně vymyšlené.
Gustaf Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 tak mám to komplet v Deorku a jsem spokojenej...drží kupodivu dobře, ikdyž už jsem vzal pár kořenů. Když nad tím tak přemýšlím, tak taky nevím, proč chci novej bajk, ale je to jako z hodinkama...Už jsem si ho osahal, vyzkoušel, okoukal...a chtěl bych něco novýho....
cody Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 Me nestves, pohoda. Respektuju tvuj nazor. Jen jsem chtel rict, ze pokud tady radime nekomu, kdo chce radu, tak je treba rict, ze tvuj nazor je proste mensinovy. Ja hledam na horaku na na jizdach po horach ocividne zcela jine zazitky a chci vnimat zcela jine vjemy. Kameny na ceste jsou mi naprosto ukradene a urcite nechci kazdy z nich citet. Vsak parada, kazdy jsme jiny. Mensinovy urcite je, coz neznamena ze spatny, ale to je jasny, je to jak pises. Oba dva nejspis jdeme po jinem druhu "zazitku". Kdyby vseci meli to same kolo pripadal bych si jako za komancu..Navrat k manualu v aute si samozrejme taky dokazu predstavit. Vcera jsem mel v Kodani pujcenou fungl novou Toyotu Avensis, 2,0 bezin s nejakym jejich toyotim sedmirychlostnim automatem. No co ti budu povidat, des a hruza. Uff, docela jsem se bal reakce az se me zeptas, jakym automatem jsem jezdil:-) Bylo to stare auto, asi Fiat Regata, uz nevim. Mel jsem ho pujcene po dobu nez koupim nove auto. Byl to starej pelech, ale radil. Prave ty nejnovejsi automaty ve me budi trochu strach, ale zatim nemam vyzkouseno. bolela me leva kycel. Dobry automat je velka radost....Ja mam prave jeden trvalej nasledek na kycli a na druhej kycli odrenou chrupavku, nebo tak neco. Bolest jsem vyresil uspokojive tempomatem. Sice obcas to asi neni nejbezpecnejsi, ale zatim jsem nenarazil. A ma to dve vyhody pro me. Jednak ve meste dam 60km/h a jedu v klidu, zadnej stres a mysky. Zadnej strach z radaru. Mimo mesto dam podle cesty 80-100km/h a ona spotreba paradoxne klesla. Pac furt nedupu na plyn a nepredjizdim. Vloni mi to udelalo o 0,2L/100km mene:-)
cody Odesláno 30. října 2012 Nahlásit Odesláno 30. října 2012 Nojo, to už jsem tu taky zmiňoval, Morati je jeden z životních snů, něco jako PP mezi hodinkama, bohužel ty PP jsou dneska reálnější...jeslti HT nebo Full je prostě nerozluštitelná hádanka a každej si musí vybrat to svý. Jen bych ještě dodal, že ten zažitej mýtus, že full je dobrej akorát na sjezdy, max na enduro, je dneska úplně mimo mísu...On to snad po Moratti nekdo potahne dal. Sice netusim jestli bych to umel zaplatit, ale... jednou jsem si ho osahal na Sport Prague a jednou si sjel par kilaku na kole s jejich predni vidli. Od te doby vim, ze me nic vic neuspokoji.
B.F.G. Odesláno 31. října 2012 Nahlásit Odesláno 31. října 2012 Ale stejne je to z 90% jen pocit bez realneho zakladu.
wave ceptor Odesláno 31. října 2012 Nahlásit Odesláno 31. října 2012 V každém případě hodně lidí má pocitové vnímaní ať už se jedná o cokoliv, např.umyješ kolo a hned lepší jede :-D
B.F.G. Odesláno 31. října 2012 Nahlásit Odesláno 31. října 2012 V každém případě hodně lidí má pocitové vnímaní ať už se jedná o cokoliv, např.umyješ kolo a hned lepší jede :-D Tohle je teda obrovská pravda Můžu sám potvrdit.
African Odesláno 31. října 2012 Nahlásit Odesláno 31. října 2012 (upraveno) Gustafe, přeci nebudeš mít doma dvě pevný kostry, ne, to je blbost, kup fulla a můžeš to střídat, jako já a navíc ta tvoje Merida vypadá dost dobře Jinak to furt jde kluci, akorát to pivo na zahrádce už je nějáký ledový, už to tolik nešmakuje jako v létě Chci se ještě zeptat, nemůžete mi doporučit nějáký extrémně dobrý brzdový destičky, aby se dobře zahryzávali a pokud možno v dešti nepískaly? Děkuji za radu" Mám tam Avid Elixir 3 " Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 31. října 2012 uživatelem African
Mirek Odesláno 31. října 2012 Nahlásit Odesláno 31. října 2012 Já mám na Hopéčkách Kool-stopy a jsou super, lepší, než ty co tam byly origo...a pískání je kolikrát velká alchymie...
Gustaf Odesláno 31. října 2012 Nahlásit Odesláno 31. října 2012 (upraveno) Kurňa, já opravdu nevím...Meridu bych pustil dál, takže dva HT by se nekonaly. Mě se na těch fullech nějak nepozdávaj ty prohnutý spodní rámový trubky...nelíbí se mi to Dnes sem chtěl uzavřít bajkovou sezonu nějakým tripem, ale bohužel jsem přezouval kola na autě...tak snad bude ještě hezky, abych mohl naposledy vyrazit. Mno a pivkem to asi na zahrádce neukončím, nemám rád, když mě v něm plave led Už je fakt kosa. Joooo, mokrý pískací destičky, to je paráda...pak o mě ví všichni v okolí btw, ten tvůj černokněžník je taky mooooc pěknej, ale to už je jiná cenová kategorie, což? Upraveno 31. října 2012 uživatelem Gustaf
African Odesláno 31. října 2012 Nahlásit Odesláno 31. října 2012 Docela to jde na Canona si myslím, teď jsou zlevněný na 36" http://www.mojekolo.cz/34124-cannondale-rize-120-3A pokud jsi na tom finančně lépe než já, což je asi v této době každý, tak spíš RZ2 asi za 46 anebo rovnou RZ1 za 56, ty jsou o dost lépe vybavené než moje chudá trojka" Kostry jsou ale stejný a dost dobrý, plánuji vylepšovat, až budou ovšem trochu prašule
Gustaf Odesláno 31. října 2012 Nahlásit Odesláno 31. října 2012 jj, už jsem si ho vygooglil..nejlevnějšího tuším za 35k. Rám je parádní v tom, že má tu spodní trubku rovnou a ne jak serpentiny Mno já jsem na tom taky bídně, takže asi vedeš :-D Páč rozpočet jsem si dal do 30k max. I s toho důvodu koukám po HT. Uvidím jak z celé situace vybruslím...jestli zůstanu u svojí Meridy nebo koupím jiného HT nebo nějaký low end full. Je to těžký rozhodování...
African Odesláno 31. října 2012 Nahlásit Odesláno 31. října 2012 (upraveno) Já mám na Hopéčkách Kool-stopy a jsou super, lepší, než ty co tam byly origo...a pískání je kolikrát velká alchymie... Díkas, ty vůbec nevypadají špatně, asi je vyzkouším Moje původní brzdí výborně, ovšem mizí před očima, ale co tak čtu, tak dobré destičky prej moc dlouho nevydrží"http://www.kupkolo.cz/brzdove-desticky-kool-stop-avid-elixir-a-xx-sintered-ks-d296s_z90617/ Gustafe, pravě že to vybírání je na tom všem to nejhezčí, tak pátrej, přemýšlej a užívej si to A kup hlavně fulla, jasný , jo a taky správnou velikost, né jako já, že druhej den ho pojedeš vrátit Upraveno 31. října 2012 uživatelem African
Gustaf Odesláno 1. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2012 :-D mno posledni dny v tom lezim porad a porovnavam modely jednotlivych znacek, ktery znam a co mi sou sympaticky. Tak uvidim, snad se dohrabu k nejakymu zaveru :-D a poresim i spravnou velikost na prvni pokus :-P :-D
mikymik Odesláno 1. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2012 (upraveno) Gustafe, ty v tom tápeš. Tvé potíže může vyřešit snad jen chytrá horákyně aneb Surly Pugsley 1) Vysloužíš si pochvalné zamručení i od Maamy - hard tail, hard front (jeany snad už doma nějaké najdeš) a přesto kodrcat nebudeš.2) Tvému oku budou lahodit úzké trubky, rovné jako když střelí.3) Sněhová pokrývka nevystaví tvému cyklochtíči stopku.4) Budeš středem pozornosti, cyklistky se budou otáčet a navazovat známosti. http://surlybikes.com/bikes/pugsley Upraveno 1. listopadu 2012 uživatelem mikymik
Gustaf Odesláno 1. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2012 Gustafe, ty v tom tápeš. Tvé potíže může vyřešit snad jen chytrá horákyně aneb Surly Pugsley 1) Vysloužíš si pochvalné zamručení i od Maamy - hard tail, hard front (jeany snad už doma nějaké najdeš) a přesto kodrcat nebudeš.2) Tvému oku budou lahodit úzké trubky, rovné jako když střelí.3) Sněhová pokrývka nevystaví tvému cyklochtíči stopku.4) Budeš středem pozornosti, cyklistky se budou otáčet a navazovat známosti. http://surlybikes.com/bikes/pugsley ty jo...tak si nedovedu ani představit na tom jezdit, natož to mít doma. Tápu netápu...zatím mám v hlavě představu takovou, že by to měl být HT, XCčko do 30k. Spousty z místních členů vychvalují fulla...ale pořád ne natolik, abych o něm byl plně přesvědčen Myslím, že za 30k žádnej pořádnej full není...
mikymik Odesláno 1. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 1. listopadu 2012 Kolem 35 kKč už seženeš velmi slušné fully. Kupovat ale fulla jen proto, že ti to někdo poradí, považuji za blbost. Vyzkoušej a budeš mít jasno. Tipuji, že na 99 % ti taková testovačka kapitolu HT nadobro uzavře. Za mě je nejlepší GT se svým i-Drive a to ho nesedlám.http://www.axitbikes.eu/index.php?main_page=product_info&cPath=5_280&products_id=11602A ještě lepší by bylo kvůli vidli sehnat rok 2010... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky