boo-beek Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 abbot napsal: Kellys Majestic mám ho od roku 2007 za bezkonkurenční cenu a moc velká spokojenost Foto vykradeno z zde Kellys jsou fajn kola za rozumnou cenu, ale ja k nim mam nejak odpor od te doby, co okopirovali Sugar od Fishera... Nicmene ceny jsou fakt zajimavy Btw, znate nekdo 4Ever? Profilujou se jako "lepsi" ceska znacka, tzn. priblizne na urovni Amuletu, a maji nektery zajimavy kousky - ted jsem koukal na nejaky kolo od nich, komplet LX + nejaka vidlice od Marzocchi za asi 16K...
JiříR Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 Když už se tady představujou kola, tak taky udělám malou reklamu... já mám oblíbené GTčko (avalanche 1.0 disc) (foto půjčeno odtud)
sonny.c Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 začínám uvažovat o tomhle http://www.nanobike.cz/?pg=catalog&cat...y=3&bike=22 co na to místní odborníci?
gerhard Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 Ja som sedlal Scotta XC (kamos Meridu s titanovou zadnou stavboudost) tvrdy maraton bike,teraz pojdem do celoodpruzeneho,mozno toto leto.
JiříR Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 sonny.c napsal: začínám uvažovat o tomhle http://www.nanobike.cz/?pg=catalog&cat...y=3&bike=22 co na to místní odborníci? U takovéto značky bych se bál dost kvality rámu! Ten popis, proč mají tak nízké ceny je moc hezký , ale tomu moc nevěřím, na ceně se šetří jinak.... Kdysy jsem měl kola jako joko a podobné značky a nebyl vůbec problém přijet z lesa z prasklým rámem, už bych to nechtěl zažít proto jedině prověřené značky biků.
Kat251 Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 boo-beek napsal: Kellys jsou fajn kola za rozumnou cenu, ale ja k nim mam nejak odpor od te doby, co okopirovali Sugar od Fishera... Nicmene ceny jsou fakt zajimavy Btw, znate nekdo 4Ever? Profilujou se jako "lepsi" ceska znacka, tzn. priblizne na urovni Amuletu, a maji nektery zajimavy kousky - ted jsem koukal na nejaky kolo od nich, komplet LX + nejaka vidlice od Marzocchi za asi 16K... Tak 4ever je podobnej Amuletu, to máš pravdu... Dřív ale platilo, že neměli tak kvalitní rámy, byl myslím problém se zadní stavbou, ale to je tak 3 roky zpět. A to se rok od roku mění a je od toho záruka.... Asi bych si to nekoupil, ale taky bych se toho nebál
B.F.G. Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 boo-beek napsal: Hm, taky jsem v podobny situaci a musim rict, ze zacinam pomalu uvazovat nad cyklokrosovym kolem. Je to takova odolnejsi silnice, sice bez odpruzeny vidle, ale na silnici mnohem pouzitelnejsi nez MTB a o kousek pouzitelnejci nez cross. A lehci teren zvladne taky... Jsi šílenec a anarchista!! Ale vážně, pokud kupuješ nový MTB kolem 10k Skalisi, tak je to dost o ničem, samosebou namítneš, že ti to stačí, ale jen proto, že jsi na kole za 30k nejel. Ad Boo beek cyklokrosový kolo je pro švihaře a raply, moc se na tom nesvezeš a je to strašná hokna, nic to neodpustí a veškeré "pohodlí" musíš strašně oddřít. Pokud se chceš povozit do 60 minut s pocitem rychlosti, zhuntovat si koluby, páteř, vnitřní orgány tak je to tvoje nejlepší volba. Ber to jako postřeh člověka, který si tohle všechno mnohokrát vyzkoušel. Obecně, pokud nemáte ambice na závody, neřešíte 5 minut sem tam a budete chvíli jezdit všude možně, tak hned ze začátku vlezte na fulla (spousta značek má testovací kola, Merida Spešl, GT, Trek, atd.) a sami uznáte, že nic jiného nechcete. Kat251 napsal: Tak 4ever je podobnej Amuletu, to máš pravdu... Dřív ale platilo, že neměli tak kvalitní rámy, byl myslím problém se zadní stavbou, ale to je tak 3 roky zpět. A to se rok od roku mění a je od toho záruka.... Asi bych si to nekoupil, ale taky bych se toho nebál 4erver udělal mílový skok dopředu a Amulet pravděpodobně doplatí na krizi a předloňské převzetí Progressem. Jinak je to prakticky to samé v bledě modrém (prestige), 4rever má letos docela zajímavé karboňáky.
atim Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 (upraveno) Vidím že jste kluci bikeři na slovo vzatí a tak prosím o radu. Měl jsem docela brzo celopéro a je fakt že svezení je na tom super. Pak jsem ho střelil když jednou nebylo na daně a bylo 30týho března. Zbyla mi moje stavebnice s rámem od Bartoše, už také veterán. Vidle Marzochi XC 700 (nejhezčí co jsem měl) ale jinak šlapání a komponenty a podobně jsou úplně v háji. Peníze teď syslím na hodinky a nechce se mi za komponenty dát víc jak za nové kolo, třeba loňský model. Rada na to asi není, nebo jestli nemáte nějaký zbytky, nevím. Jak 100hoven? Upraveno 28. dubna 2009 uživatelem atim
B.F.G. Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 atim napsal: Vidím že jste kluci bikeři na slovo vzatí a tak prosím o radu. Měl jsem docela brzo celopéro a je fakt že svezení je na tom super. Pak jsem ho střelil když jednou nebylo na daně a bylo 30týho března. Zbyla mi moje stavebnice s rámem od Bartoše, už také veterán. Vidle Marzochi XC 700 (nejhezčí co jsem měl) ale jinak šlapání a komponenty a podobně jsou úplně v háji. Peníze teď syslím na hodinky a nechce se mi za komponenty dát víc jak za nové kolo, třeba loňský model. Rada na to asi není, nebo jestli nemáte nějaký zbytky, nevím. Jak 100hoven? Já už se bohužel prakticky všeho zbavil, zbylo mi už jen jedno definitvní kolo Co inzeráty? Koupit nějakou B šunku a přeházet použitelné? Bazary? Občas se dá najít dobrý základ.
abbot Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 boo-beek napsal: Kellys jsou fajn kola za rozumnou cenu, ale ja k nim mam nejak odpor od te doby, co okopirovali Sugar od Fishera... Nicmene ceny jsou fakt zajimavy Takhle sem to nebral , koupil jsem si kolo z hervisu za pár korun a začalo mě bavit jezdit a to kolo úplně nestačilo (první den ohnutej řetěz atd...) a najednou se objevila možnost koupit tenhle kousek za tušim 22000 místo doporučených 33 000 ještě sem ukecal 500 slevu za nákup mimo aukro a bylo rozhodnuto, taková nabídka se neodmítá. Upozorňuju, že to kolo bylo nový a bylo to někdy před prázdninama, takže ani nebylo posezóní a s plnou zárukou a všim ... Větší sranda bylo zvykání si na spd, s kamarádem jsem to začali používat současně a střídali sme se na zemi (kamarád i v potoku) při každým druhým zastavení, ale teď už bych to neměnil...
Valachus Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 Ma tady nekdo osobni zkusenosti s RB? S ceskym race bikes? Nasel jsem jejich stranku a par testu na netu a vypadaji docela solidne, i ceny jsou docela fajn, jak to maji s kvalitou? Nevite nekdo?
Foundryman Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 (upraveno) Pánové, nechápu vaše starosti. Kdybyste si pořídili tohle, neměli byste starosti s praskajícími rámy a podobně: Upraveno 28. dubna 2009 uživatelem Foundryman
B.F.G. Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 Valachus napsal: Ma tady nekdo osobni zkusenosti s RB? S ceskym race bikes? Nasel jsem jejich stranku a par testu na netu a vypadaji docela solidne, i ceny jsou docela fajn, jak to maji s kvalitou? Nevite nekdo? Mám docela letitou co potřebuješ vědět? Moje velmi subjetktivní hodnocení: Pan Bartoš je krapet namyšlený, minimálně prvních pár let to byla spíš bublina, mě samotnému prořízl řetěz na XR 1600 zadní stavbu(cca měsíc nový rám), reklamace neuznaná, rám opravili za spoustu peněz po dvou a půl měsících tak, že lak(bezbarvý) byl humus a rám byl svařený křivě. Jezdil jsem na XC fullu, takové průměrné kolo, jezdil jsem silnici XR1400 s jejich duralovou vidlicí, pro mě mučící nástroj (bylo to tvrdý jako sviňa) Jejich sjezďáky Dragster atp. docela držáky. Kola mi přijdou už cca takových 8 let docela předražený i když v poslední době už se krotí, systém odpružení trochu překonaný. Do testu ti napíšu co chceš. Ale pokud se ti to líbí, tak proč ne? Jediný co bych vybral je freeride Dragster, ale na ten se asi neptáš? PS: Na jejich webu jsou docela pěkné bajky o historii firmy.
Chorche Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 Ve Velu byl teď test nového fullu od RB, jmenuje se IQ a hodnotili ho celkem pozitivně.
Toams Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 ...uz sa stavia, tento tyzden bude hotove
cody Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 Valachus napsal: Ma tady nekdo osobni zkusenosti s RB? S ceskym race bikes? Nasel jsem jejich stranku a par testu na netu a vypadaji docela solidne, i ceny jsou docela fajn, jak to maji s kvalitou? Nevite nekdo? Osobni zkusenost nemam, potom co psal B.F.G. jsem pravda prekvapeny. Cekal bych vstricnejsi pristup. Ale vim, ze jejich CR1300 pevny ramy za to stoji. Ja neustal cekaci dobu RB, u nas ho jezdili dva kluci bez problemu cca 4 roky, od te doby nejsme v kontaktu. Na mistraku v dualu na tom kluk daval v pohode i skoky, jakou mel velikost ramu uz nevim. Urcite nebudou horsi nez bezna konfekce, ale ja presto kazdemu misto duralu doporucuju OCEL.
Ondraj Odesláno 28. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2009 Inspired Bicycles - Danny MacAskill April 2009 To je fakt dost dobrý, obdivuji, že ten kluk je pořád celý. Mám stejné kolo už dlouho (cca 8let) a už mám k němu určitý vztah. Nakroutili jsme spolu 10 tis km, což je dáno hlavně mými omezenými časovými možnostmi ježdění. Má to hydraulické brzdy, vzduchovou vidlici, samo o sobě to není dnes nikterak zvláštní. Možná zajímavé je, že obojí stále dobře funguje a to tyto komponenty nebyly zatím nikdy servisovány. V brzdách měním pouze destičky a vidlici velice sporadicky dofouknu. Jelo to např. i Krále Šumavy. Ale třeba sedlovky jsem zničil už tři.
Šimon Stoklasa Odesláno 29. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2009 boo-beek napsal: Kellys jsou fajn kola za rozumnou cenu, ale ja k nim mam nejak odpor od te doby, co okopirovali Sugar od Fishera... Nicmene ceny jsou fakt zajimavy Btw, znate nekdo 4Ever? Profilujou se jako "lepsi" ceska znacka, tzn. priblizne na urovni Amuletu, a maji nektery zajimavy kousky - ted jsem koukal na nejaky kolo od nich, komplet LX + nejaka vidlice od Marzocchi za asi 16K... Ahoj. Před dvěma roky jsem si koupil kolo od 4Everu. Po slevě za 16tis.. Komplet LX. Následovala investice do nové vidle. Pokud jezdíš víc, tak je to nutnost, nehledě na značku, kterou kupuješ.. Ale hlavně jednu věc musím pochválit. A to servis. Kamarádovi praskl rám při hodně nešikovném zacházení a za 48hodin měl nový.
mata Odesláno 29. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2009 GT Expert, fajn na pohodový ježdění úplně všude. Ale hodinky nechávám doma :-)
Toams Odesláno 29. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 29. dubna 2009 cody napsal: Urcite nebudou horsi nez bezna konfekce, ale ja presto kazdemu misto duralu doporucuju OCEL. a co za ocel jazdis? ja som poriesil Jamis Dragon z Reynolds 853 a prave doskladavam posledne diely
Doporučené příspěvky