B.F.G. Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 Duke650 napsal: švagr jezdí nějakou ligu veteránů, maratony Alpy, zimní příprava Mallorca a tak... chci tím říct že je dost dobrej nadstandard - a někdy (asi schválně) jezdí "oblečený jako lama" ... jednou jsem zažil, jak v kopci znectil vymóděné trénující kluky z místního oddílu :-) nevěřili vlastním očím... prý ty vole důchodce se utrh z řetězu... ale pak byl prozrazen díky oholeným nohám :-) To nekometuju, komentuju bavlněný tričko a na vrch lacl. Jestli má švagr plechový ledviny, nezná slovo revma a má vkus čínského dizajnéra tak je vše v nejlepším pořádku.
Duke650 Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 B.F.G. napsal: To nekometuju, komentuju bavlněný tričko a na vrch lacl. Jestli má švagr plechový ledviny, nezná slovo revma a má vkus čínského dizajnéra tak je vše v nejlepším pořádku. dobrý přirovnání neee on je normální, normálně jezdí oblečený ve funkčním stylovém ohozu (já ostatně taky, ale já jsem amatér), např. dresů má ve skříni víc než jeho stará hadrů :-) jen si prostě jednou za uherský rok vyrazí ven nadivoko (ale jen u nás, kde ho nikdo nezná)
sery.vlk Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 (upraveno) Citovat skalis - tak to doporucuju tuhle variantu http://www.zeleznychlist.cz/propozice.html - kolo je po silnici, temer po rovince ... je to spis takovej sprint triatlon ... Heh - dík za inspiraci .-) letos mi sezóna ještě pořádně nezačala, doléčuju achilovku, tak na obvyklý (mtb) závody ani nepomýšlím, ale takovej triatlonovej pouťák může být docela sranda, vždycky jsem tuhle premiéru odkládal .-)) Upraveno 6. května 2009 uživatelem sery.vlk
budo Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 No Cody folie na sklicku hodinek a plastovy kotouc mezi kazetou a dratama mi moc podobny pripady, co se designu tyce, neprijdou. Mozna to je tim, ze muj plastovej kotouc je pruhlednej a ne o moc vetsi, nez kazeta, mozna to je tim, ze na to proste kaslu. Ale chapu Te, pokud Ti zalezi na takovych vecech, protoze kazdy jsme jiny, takze co je fuk mne, to jinemu dulezite pripada. Proc ne ....
cody Odesláno 8. května 2009 Nahlásit Odesláno 8. května 2009 (upraveno) budo napsal: No Cody folie na sklicku hodinek a plastovy kotouc mezi kazetou a dratama mi moc podobny pripady, co se designu tyce, neprijdou. Mozna to je tim, ze muj plastovej kotouc je pruhlednej a ne o moc vetsi, nez kazeta, mozna to je tim, ze na to proste kaslu. Ale chapu Te, pokud Ti zalezi na takovych vecech, protoze kazdy jsme jiny, takze co je fuk mne, to jinemu dulezite pripada. Proc ne .... Dyt jo. Nebylo to namirene proti tobe, jen jsem prezentoval svuj pohled na vec. Je pravda, ze me dokaze znechutit i nevkusna zaslepka riditek ci barva bovdenu:-) Myslim ze nejdulezitejsi je, ze nas kolo a lidi okolo cyklistiky proste bavi Upraveno 8. května 2009 uživatelem cody
Traveller Odesláno 8. května 2009 Nahlásit Odesláno 8. května 2009 xbenny napsal: No u nas v Plzni je kolobezkaru habakuk a tak doufam, ze se trebas najdou i nejaci jini, ktery navic zajimaji hodinky :-) U nás je koloběžkový ráj. Já si svou první pořídil kolem roku 1982 a stále jezdí (nyní ji užívají moji potomci). Já si předloni nadělil novou...
NIGHTinGALE Odesláno 8. května 2009 Nahlásit Odesláno 8. května 2009 (upraveno) cody napsal: ... Pokud neberu vikendoveho jezdce, co si nad blatnik pridratuje nosic s kosikem a na riditka si da zvonek. ... No vidíš, já zvonek mám. Pořvávat na někoho, aby uhnul, případně cvakat brzou, aby mě slyšel, mi přijde hloupé. Holt nejsem drsnej biker. Upraveno 8. května 2009 uživatelem NIGHTinGALE
cody Odesláno 8. května 2009 Nahlásit Odesláno 8. května 2009 NIGHTinGALE napsal: No vidíš, já zvonek mám. Pořvávat na někoho, aby uhnul, případně cvakat brzou, aby mě slyšel, mi přijde hloupé. Holt nejsem drsnej biker. Ja zase radsi cvakam brzdou, zatim si s tim vystacim. Ikdyz nevim co presne znamena drsnej biker. Ja spis na biku pookreju a i k lidem okolo jsem tolerantnejsi a prijemnejsi.
NIGHTinGALE Odesláno 8. května 2009 Nahlásit Odesláno 8. května 2009 cody napsal: Ja zase radsi cvakam brzdou, zatim si s tim vystacim. Ikdyz nevim co presne znamena drsnej biker. Ja spis na biku pookreju a i k lidem okolo jsem tolerantnejsi a prijemnejsi. No, ty jsi tady škatulkoval lidi podle toho, zda mají na kole zvonek a správně barevný bovden. Takže jsem usoudil, že drsný a jediný správný biker budeš ty
cody Odesláno 8. května 2009 Nahlásit Odesláno 8. května 2009 Pokud se te ten zvonek nejak dotknul tak me to mrzi. Jsou biky a bikeri, jsou kola a cyklisti. Sebe a me zarad kam chces, necham si uz radsi sve rozumy pro sebe, at te to nestve.
NIGHTinGALE Odesláno 9. května 2009 Nahlásit Odesláno 9. května 2009 (upraveno) cody napsal: Pokud se te ten zvonek nejak dotknul tak me to mrzi. Jsou biky a bikeri, jsou kola a cyklisti. Sebe a me zarad kam chces, necham si uz radsi sve rozumy pro sebe, at te to nestve. Cody, nijak mě to neštve a nijak ses mě nedotknul. Zvonek mám proto, že mi to přijde jednodušší, než cvakat brzou. Ale chápu, že někdo cvaká brzdou a někdo třeba mlátí šroubovákem za jízdy do rámu, aby byl slyšet. Jo, ještě by se dalo hlučně srkat z Camel bagu, to by také šlo Zvonek mám malý, lehký, na řidítkách nepřekáží a barevně se ztrácí. A to, že mám proto podle tvého rozdělení kolo a ne bike a jsem cyklista a ne biker, mi vůbec nevadí. A proč by také mělo? Mám na zkušenější jeden dotaz. Mám na kole sedlovku od Crankbrothers - je odpružená takovými ?silikonovými? špalíky. Jsem s ní spokojen, nechci ji dávat pryč. Na mé pohodové svezení je ideální. Jenže mi po ní nepatrně klouže sedátko, což je způsobeno tím jejím kývavým pohybem. Utažení šroubů nepomáhá, protože ten karbon je trošku klouzavý. Neprodává se něco, co by to lépe zafixovalo? Zdrsňovat carbonové "ojničky" sedátka pilníkem se mi moc nechce, to by asi dopadlo dost blbě. Upraveno 9. května 2009 uživatelem NIGHTinGALE
B.F.G. Odesláno 9. května 2009 Nahlásit Odesláno 9. května 2009 NIGHTinGALE napsal: Mám na zkušenější jeden dotaz. Mám na kole sedlovku od Crankbrothers - je odpružená takovými ?silikonovými? špalíky. Jsem s ní spokojen, nechci ji dávat pryč. Na mé pohodové svezení je ideální. Jenže mi po ní nepatrně klouže sedátko, což je způsobeno tím jejím kývavým pohybem. Utažení šroubů nepomáhá, protože ten karbon je trošku klouzavý. Neprodává se něco, co by to lépe zafixovalo? Zdrsňovat carbonové "ojničky" sedátka pilníkem se mi moc nechce, to by asi dopadlo dost blbě. Žel bohu, skoro nic jiného na světě ti nepomůže. Kdybys to kolo dovez, tak už mohlo být dávno po problému. Skoro pokaždé zabere zdrsnění obou dosedacích ploch, případně dolícování. Dáse i zalepit, ale to pak ztrácí kouzlo a občas se z toho začnou ozývat praskavé zvuky. Nebo někdy pomůže lapovací pasta s větším zrnem. Tvůj případ je jednoduší, horší je, když sedlovka zajíždí do rámu, karbonu moc utahování nesvědčí... PS: Tomu silikonu se říká elastomer.
cody Odesláno 9. května 2009 Nahlásit Odesláno 9. května 2009 NIGHTinGALE napsal: ...Cody, nijak mě to neštve a nijak ses mě nedotknul. ...A to, že mám proto podle tvého rozdělení kolo a ne bike a jsem cyklista a ne biker, mi vůbec nevadí. A proč by také mělo? ...Neprodává se něco, co by to lépe zafixovalo? Zdrsňovat carbonové "ojničky" sedátka pilníkem se mi moc nechce, to by asi dopadlo dost blbě. To jsem rad, to bych nerad. Urcite nemelo, je dobre ze to beres s nadhledem Carbon jsem nikdy nemel, kazdopadne bych se taky bal vzit na to pilnik. Nevim jestli si to predstavuju spravne, ale pokud ti klouzou lyziny sedla v uchyceni na sedlovku, zkusil bych tu tenkou plastovou oboustranou lepici pasku. Myslim ze mi ji daval kdysi elektrikar. To by melo drzet, pouzil jsem to jednou na pridelani destke sedacky na sedlovou trubku. Taky to klouzalo a pomohlo to.
B.F.G. Odesláno 9. května 2009 Nahlásit Odesláno 9. května 2009 cody napsal: Carbon jsem nikdy nemel, kazdopadne bych se taky bal vzit na to pilnik. Nevim jestli si to predstavuju spravne, ale pokud ti klouzou lyziny sedla v uchyceni na sedlovku, zkusil bych tu tenkou plastovou oboustranou lepici pasku. Myslim ze mi ji daval kdysi elektrikar. To by melo drzet, pouzil jsem to jednou na pridelani destke sedacky na sedlovou trubku. Taky to klouzalo a pomohlo to. Jo to je ten případ. Pásku tady moc nedoporučuju, opravdu se to většinou brousí. "Lepší" značky dokonce na těchto místech mají vrstu pojidla, ve kterém je "nadroben" nějaký syntentický koround, nebo oxid hliníku, takže to pak fakt neklouže. Napřed je nutné se podívat na velikost kontaktní plochy a až potom tunit. Většinou se opravdu sedlovky a další líznou smirkem pod bodem ponoru. U manželky jsem to například vyřešil tak, že jsem přestružil rám z "výborného" továrního průměru 26,8 na opravdu přesných 27,2 a karbonová sedlovka si tam hoví a ani se nehne.
cody Odesláno 9. května 2009 Nahlásit Odesláno 9. května 2009 Myslis, ze se to v tom spoji tak moc hybe, ze by se paska prodrela? Asi si to v duchu predstavuju blbe.
NIGHTinGALE Odesláno 9. května 2009 Nahlásit Odesláno 9. května 2009 B.F.G. napsal: Žel bohu, skoro nic jiného na světě ti nepomůže. Kdybys to kolo dovez, tak už mohlo být dávno po problému. Skoro pokaždé zabere zdrsnění obou dosedacích ploch, případně dolícování. Dáse i zalepit, ale to pak ztrácí kouzlo a občas se z toho začnou ozývat praskavé zvuky. Nebo někdy pomůže lapovací pasta s větším zrnem. Tvůj případ je jednoduší, horší je, když sedlovka zajíždí do rámu, karbonu moc utahování nesvědčí... PS: Tomu silikonu se říká elastomer. Jojo, pořád se na to chystám, v týdnu zavolám a domluvíme se, kdy budeš mít čas
NIGHTinGALE Odesláno 9. května 2009 Nahlásit Odesláno 9. května 2009 (upraveno) cody napsal: Carbon jsem nikdy nemel, kazdopadne bych se taky bal vzit na to pilnik. Nevim jestli si to predstavuju spravne, ale pokud ti klouzou lyziny sedla v uchyceni na sedlovku, zkusil bych tu tenkou plastovou oboustranou lepici pasku. Myslim ze mi ji daval kdysi elektrikar. To by melo drzet, pouzil jsem to jednou na pridelani destke sedacky na sedlovou trubku. Taky to klouzalo a pomohlo to. Ano, představuješ si to správně. Prostě sedlo má karbonové lyžiny a já si ho nastavím do určité polohy. Řekněme, že sedlovka ho upne v polovině lyžin. A po pár hodinách jízdy už není upnuté v polovině, ale posune se o centimetr či dva. Jak ta odpružená sedlovka dělá kývavý pohyb, sedátko se trošku posune dozadu. Obrázek sedlovky se mi nedaří najít. Je to taková potvora s elastomerovými špalíky (jsou výměnné o určité tvrdosti) a sedlovka dělá pohyb mírně dozadu a dolů. Už jsem si na ni zvykl a nechce si mi dávat pryč. Lepicích pásek mám mnoho, ale moc nevěřím tomu, že to bude fungovat. Ale zkusit to mohu. Edit: Tak jsem nakonec obrázek našel. Mám KTM Alp Challenge. Ale ne model 2009 z obrázku. Mám starší typ, kupovaný v Rakousku, tehdy tu KTM ještě nemělo zastoupení. Ale sedlovku dávají pořád stejnou, jak vidím. Upraveno 9. května 2009 uživatelem NIGHTinGALE
B.F.G. Odesláno 9. května 2009 Nahlásit Odesláno 9. května 2009 (upraveno) Mno, tak dosed bude asi ok, nicméně je tenhle systém zámku docela nevhodný pro karbon. EDIT: Už je mi jasné, podle čeho vybíráš hodinky. Upraveno 9. května 2009 uživatelem B.F.G.
Radek Hulán Odesláno 9. května 2009 Nahlásit Odesláno 9. května 2009 Před pár týdny jsem udělal kompletní upgrade svého GT Zaskar Carbon, nyní má krásných 9.4kg. Utratit 100t za hodinky mi připadá pitomé (20t je "morální maximum", ale za kolo nemám problém)
Doporučené příspěvky