Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Pár dotazů .....

Vzhledem k nájezdu kilometrů a povrchu bych volil trekové kolo, velikost cca 19-20-21 dle výrobce a geometrie, zkusil bych kouknout na loňské modely, které se ještě dají sehnat za super ceny (dá se u nich docela dobře domluvit i cena, většina kamenných prodejců je ráda, že se jim uvolní místo), vidlice se dá vždy vyměnit, ale při těch "zdvizích" na krosových kolech bych to nějak moc neřešil (myslím při vybavení kola za 15-20tisíc)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já vím o vzduchových vidlích tolik, že pokud to není nějaká moderní dvoukomorová chuťovka, tak obecně nereagují na drobnější nerovnosti tak dobře jako pružinové a ty vibrace prostě

Díky za info. Když to bude Merida tak s pružinou a 2500 je zase doma :notworthy:

Ber Zmizíkova Treka, velká kola jsou mnohem pohodlnější, Trek mívá velmi příjemné geometrie, neli nejlepší co do univerzálnosti použití kola. Velikost kola 19 a 21" není vše, záleží na

Uvažuju o tom, Zmizík se tu v jiném inzerátu pochlubil, že má 180 cm tak by velikost Treka mohla bejt OK akorát ty velký kola :crying_anim02:

jak píše Bedjasson, velikost není vše, jde hlavně o efektivní délku horní rámové trubky. Já mám 180cm a tuhle velikost mám rád v rozmezí 585-600mm, tedy u Meridy mi to vychází na 18 rám, u ostatních většinou na 19, větší rozhodně ne.

Změřil jsem své kolo což je 19,5 a trubka má od sváru ke sváru 52cm a ta efektivní délka je 58,5 . Merida 18 není v nabídce tak je jasná 19

Vzhledem k nájezdu kilometrů a povrchu bych volil trekové kolo

Trekové kolo néé, vzhledem k mé drobnosti by někdo mohl mít pocit, že tomu kolu ubližuju :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Na to na co to chceš je 29" jak delany. Že se ti to nebude líbit je podle mě nepravděpodobné :-)

Edit: fakt zvaž tu od Zmizíka, Gary Fisher měl pro 29tky fakt dobrou geometrii.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři

čau pánové, raďte. dneska si tlumič zadní stavby na mým biku sednul až dospod. párkrát jsem dofukoval, ale to pomáhalo jen na několik sekvnd a pak si to zase sedlo.
takže bude buď oprava - nedávno mi u krabcycles povídali o ceně přes litr - mohlo to bejt až 1800?
anebo si pořídit jiný tlumič? teď je tam "fox float r". vůbec se v tom nevyznám, ale myslím, že je to takovej nejmíň sofistikovanej tlumič. nemá nastavování propedalu - takže nevím, jestli se oprava vyplatí. možnost zamykání by se mi líbila. vybral bych si třeba i tady, ale jak si to sedlo nezměřím dýlku. jak na měření? - vymontovat, roztáhnout na max a změřit v ose děr?
kam jinam v praze na případnou opravu? kámoš z vyjížďky radil servis bikelive.cz

jedná se o starou konu, která umí štvát při výjezdu (15kg), ale i dobře pobavit:
http://www.bikepedia.com/QuickBike/BikeSpecs.aspx?Year=2006&Brand=Kona&Model=Dawg%20Deluxe&Type=bike#.UY6JyMpIWT4
zítra obleču kleinovi tlustý pláště a vyrazím do bahna neodpružen.

jo a taky jsme potkali pana profesora

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

:cheers: RZ120 Beauty, Canonek si sednul a jede jak z praku :thumbsup_anim: Tak jsem dnes už nevydržel a dal si 40, ale brutálka, promočenej skrz na skrz, bláto až za ušima, až jsem s toho nějákej maličko nastydlej. No jo no, ale stálo to za to" Hlavně pivečko šmakovalo :cheers:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Fox pocitej na opravu min 1500 pokud to bude levneji tak neco neudelaj nebo v lepsim pripade nepouzijou original dily. Neni jen v prdeli ventilek? Jinak fox je dost cimprlich na pravidelny servis jak neni tak se se...e. Tlumic se musi merit nafoukanej. Novej tlumic te vyjde asi draz nez tvuj starej a asi nebude o mocmoc lepsi. Fox je jinak docela vykutalenej na servis a fci davaji vykutalene zaruky ale covek si holt musi zvyknout :) bajklive jako servis ok dan boubin je expert a jinak poslat do cyklosvec tam je to s jistotou. Jen doba je ted asi uplne nejblbjejsi.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

:cheers: RZ120 Beauty, Canonek si sednul a jede jak z praku :thumbsup_anim: Tak jsem dnes už nevydržel a dal si 40, ale brutálka, promočenej skrz na skrz, bláto až za ušima, až jsem s toho nějákej maličko nastydlej. No jo no, ale stálo to za to" Hlavně pivečko šmakovalo :cheers:

Tady má bráchu. Já dnes rovnejch 100 po lukách, lesích, furt do kopce, terén hnusnej, zkrátka jsem úplně rozm.danej.

Odkaz ke komentáři

Tady má bráchu. Já dnes rovnejch 100 po lukách, lesích, furt do kopce, terén hnusnej, zkrátka jsem úplně rozm.danej.

100 v terenu a furt do kopce, to smekam, ja dal v sobotu a nedeli po 100 na silnici a mel jsem toho dost, sice taky kopce, ale i tak to na silnicce jinak odsejpa....

par fotek viz link:

https://plus.google.com/photos/117564893325962166843/albums/5877323686301812385?authkey=CJLv8MCNqJzfoAE

Odkaz ke komentáři

Jo, a za pár let mu nemocnice napíše, že se moc omlouvá, že se spletla, ale že žádný AIDS nemá :lol2: To je samozřejmě prča, je to super počin od mladýho kluka, který na to bude vzpomínat celý život a pokud napíš nějákou kvalitní knížku o té cestě, tak si ten majetek a byt zase jednou koupí zpátky. Já mu tedy tleskám :notworthy:

Čtyřicetiletý muž dal v práci výpověď, zbavil se veškerého majetku včetně bytu a na speciálně sestaveném kole vybaveném vším, co bude potřebovat, vyrazil na cestu kolem světa.

http://www.denik.cz/plzensky-kraj/plzenan-vsadil-na-kolo-chce-s-nim-objet-svet-20130513.html

Odkaz ke komentáři

Fox pocitej na opravu min 1500 pokud to bude levneji tak neco neudelaj nebo v lepsim pripade nepouzijou original dily. Neni jen v p...li ventilek? Jinak fox je dost cimprlich na pravidelny servis jak neni tak se se...e. Tlumic se musi merit nafoukanej. Novej tlumic te vyjde asi draz nez tvuj starej a asi nebude o mocmoc lepsi. Fox je jinak docela vykutalenej na servis a fci davaji vykutalene zaruky ale covek si holt musi zvyknout :) bajklive jako servis ok dan boubin je expert a jinak poslat do cyklosvec tam je to s jistotou. Jen doba je ted asi uplne nejblbjejsi.

díky za odpověď a za doporučení. na ten ventilek se snad stihnu juknout i zítra - tos myslel nějaký těsnění v něm?? víc se tím budu zabývat asi až za týden. jo a do toho mýho předchozího postu jsem zapoměl dát odkaz na tlumiče z cyklobazaru

http://www.cyklobazar.cz/tlumice/

- tam jsou k nalezení nepoužitý, vymontovaný z nových biků - proto jsem myslel, že stojí za úvahu dát peníz rovnou za nějaký se zámkem nebo propedalem s odstupňováním.

jo a ještě - když jsem tlumič dofoukl a pak trochu projel kolo, tlumič si sednul. ale když jsem pak našrouboval pumpičku, tlak v tlumiči byl - 160 jako po nafouknutí. pak jsem foukal až na 180 a 200, no ale pak už jsem před dalším foukáním tlak nekontroloval:(

Odkaz ke komentáři

tak dneska pohodových 45 km...bylo krásně...a pivko táááák chutnalo...A ještě jsem v hospůdce potkal kámoše, co venčil silničku...:-)

Odkaz ke komentáři

...hmm silnička Chris Boardman-to je u nás celkem rarita!!! Jinak Gustafe, paráda, zítra poprvé vyrážím na kole do práce, snad se i vrátím. Můj stav se zase o fous zlepšil...tak se těším.

jj, je na ní patřičně hrdej :-) mno tak to přeju ať je to jen lepší, abys mohl jezdit čím dál tím více...;-)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...