Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Tak dneska jsem poprvé seděl na týhle obludě, známý má sport a kromě jinýho je taky prodává.

Ujel jsem jenom několik set metrů a to na čem jsem jel nemělo odpruženou vidlici.

Překvapilo mějak krásně jede čekal jsem poměrně velký odpor pneu, ale vůbec nic jelo to jak normální horský kolo. Mělo nafoukáno 2 atm. Po trávě úplně vpohodě, lehčeji nežna horském, na silnici o trochu horší. Kámen nebo obrubník žádný problém. Fakt mě jízní vlastnosti hodně pozitivně překvapily.

Trochu mě vadí jaký to způsobuje zájem okolí, ale co. Důležité je dobře si zajezdit.

Kdybych měl kupovat hoské kolo, a něměl jsem doma skvělé, tak si ho půjčíalespoň na 30 km a asi jdu do tohoto.

ještě jedna stránka, co mě zaujala, stojí za zhlédnutí.

http://pavelrichtr.cz/2014/07/fatbike-v-lete/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je jasny, ja byl v sobotu v -7C a mel jsem dost. Asi to je i tim, ze je dost vlhko. Když je takovej ten suchej mraz, tak to byva lepsi. Kazdopadne sis to uzil a to je super:)

tl

Jo bylo super je se v takove zime nesmi jezdit moc frekvencne at se clovek zbytecne nezapoti a nasledne nepromzne je to jezdeni na pohodu a kochani se krupajicim snehem :-)

Odkaz ke komentáři

A jak vám zimě brzdí hydraulické kotoučovky? Teda je pravda, že mám zkušenosti jen s Deorkama M535, ale ty od cca -5 stupňů tuhnou tak, že se pomalu neodlepí destička od kotouče. Takže jednou zmáčku a už mi to potom cinká o kotouč pořád. Když pořádně vyčistím a TFkem promažu pístky, je to lepší, ale tuhnutí oleje od nuly níž je prostě poznat. I na sněžné Duratecy se dřív dávaly mechanické Avidy z těchto důvodů... Jsou nové Shimano brzdy lepší? Nebo je to obecně problém oleje v Shimano hydraulice a DOTka u jiných výrobců  toto nedělá?

Odkaz ke komentáři

Moji čtyři kamarádi svoje normální biky prodali a všichni šli do FatBike ... v mém okolí (Olomouc) je snad již kolem 20ti kol :)

Je tady někdo, kdo na tom jezdí? rád bych věděl jestli se na tom dá jet třeba 50 km?

Upraveno uživatelem Dali
Odkaz ke komentáři

A je to tezsi ? Vzhledem k valyvemu odporu. Tech plastu. ??

Řekl bych odpor narostl tak do 10% ... překvapivě málo a kolo vážilo jen 13kg, takže také v pohodě. Jel jsem jen v létě na suchu a paráda. Jen ti lidi okolo, to je snad víc čumilů, než kdybych jel nahý, jak říkala moje žena :D

Odkaz ke komentáři

Řekl bych odpor narostl tak do 10% ... překvapivě málo a kolo vážilo jen 13kg, takže také v pohodě. Jel jsem jen v létě na suchu a paráda. Jen ti lidi okolo, to je snad víc čumilů, než kdybych jel nahý, jak říkala moje žena :D

A to ještě nevíš jak by všichni čuměli, kdybys jel na "leháči" :D

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...