Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Cyklisti a cyklistky, potřebuju pedály na MTB. Žádné ty nášlapné mrdky, ale pořádné a festovní, páč noha je veliká a bota eště víc. Zatím troje pedály co jsem měl, odešly během půl sezóny (jeden jsem ohnul, v dalším vysypal ložiska). Kolem pětistovky by to bylo ideální. Poraďte prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pavco, jestli to neni tajne, za kolik a kde? :)

Tajné to není, průběh byl "dramatický", pan Bradský se mi vůbec od čtvrtka neozval. Šel jsem v neděli na výstavu For Bikes 2011, tam jsem navázal kontakty s několika prodejci. Oslovil jsem Bikestore, to vypadalo nejlépe, říkali, že skoupili kompletní dostupné zásoby tohoto typu kola, měl jsem poslat mail s požadovanou cenou, neboť ji měli 16.990,- Kč. To jsem udělal, odpověď přišla v pondělí pozdě večer, že tento typ je kompletně vyprodán a nedostupný a opravdu zmizel ze stránek Bikestoru. Další tři prodejci přes sliby nakonec měli jen model 2011 s diskovkami, ceny kolem 20.000,- Kč. Nakonec vyšel Atombike.cz (Dejvice), tam jsem zajel osobně, volali dodavateli, vše v 19" vyprodáno, byl dostupný pouze poslední kus, ale ve verzi modrá/červená/bílá, což jsem váhal, ale řekli mi, že je to otázka hodin a nebude. Dnes: volal jsem pana Bradského, ten mi nabídl NANO. Tak jsem hned, jak otevřeli, volal do Atombike a objednal jsem ten poslední kus, cena byla 16.990,- Kč, ale díky odkazu na jednání na výstavě mi ji snížili na 14.999,- Kč (jako měl Bradský). Takže nakonec vcelku asi štěstí a pohoda.
Odkaz ke komentáři

Luxusni! Na bikestore jsem myslel, svagr si tam kupoval 10,3, ale prave rikal, ze ty levnejsi drazsi amulety jsou celkem spatne dostupny. Udajne i proto, ze pro 2011 dodava ram jinej vyrobce a neni rozhodne lepsi.. Ale to jsem jen slysel, nemuzu soudit.

Miccalek, to, co hledas, jsou tzv. Platformy - pedaly delanyna sjezd, u-rampy a podobne..

Odkaz ke komentáři

Tak, pánové, zítra si jedu (v Praze) pro své nové kolo Amulet 11.400 SRAM 2010. Koupil jsem asi možná jeden z posledních kusů, díky tomu je barevná kombinace modrá/červená/bílá, jiná už není, ale asi to moc nevadí. Co je vhodné si ke kolu přikoupit? Davají se stopky? Zadní nebo přední blatníček? Nějaké nutné náhradní díly? Nechci to přehnat a udělat z kola pojízdný cirkus, ale něco je třeba povinné nebo vhodné. Díky.

doporučuji: duši, pumpičku, montážní páky (plast), taštičku pod sedlo (na předchozí). Dále košík na láhev, tachometr a nějakou světelnou sadu (blikačku a potkávačku). Přilbu, rukavice a brýle (výměnná skla) předpokládám máš. Já mám ještě tašku do rámu (dávám tam šustku, návleky, mapu, mobil a svačinku).

Odkaz ke komentáři

doporučuji: duši, pumpičku, montážní páky (plast), taštičku pod sedlo (na předchozí). Dále košík na láhev, tachometr a nějakou světelnou sadu (blikačku a potkávačku). Přilbu, rukavice a brýle (výměnná skla) předpokládám máš. Já mám ještě tašku do rámu (dávám tam šustku, návleky, mapu, mobil a svačinku).

alebo si kupi kejmlbeg a na bika okrem tacha a svetla nemusi nic vesat, ze? :)
Odkaz ke komentáři

Pavčo, moje konkrétní zkušenosti:

brýle - mám 2x značku R2, první jsem koupil a pořádně neprohlédl, byly poničený. Vzal jsem je zpátky (do Halfords), skoro mě s tím poslali do pr*ele, ale pak řekli, že to zkusí dát obchoďákovi R2, ale ať si nedělám moc naděje. Obchoďák mi do týdne volal, že tyhle už nemají, ale že si mám v krámě vybrat jiný a druhý do stejný ceny budou grátis. Super přístup, vyrazil mi dech. A brýle mi sedí fajn, 3x skla (tmavá, žluto-oranžová, čirá), pytlík z mikrovlákna a pevný pouzdro. Stojí okolo 600 CZK.

Pumpička - je to v zásadě jedno, ale pokud malou, tak dvoupístovou, jinak se ufoukáš k smrti.

Montpáky - doporučuju nějakou malou sadu nářadí, dřív nebo později se bude hodit. Rozumná kvalita za rozumný prachy je např. Sigma.

Tacho - Sigma vede, drží, nestojí moc.

Blatníček - jestli chceš, můžeš, mám rychlosundatelný, beru je jen, když je nehezky. Ale, aby to vypadalo, tak přední k zasunutí zespodu do vidlice, zadní k montáží na sedlovou trubku, nějaký kratší. Jinak to vypadá strašně :D

Otázka pak je, jestli brašničku + držák na lahev + lahev anebo camelbag... Já jezdím s batohem a malou brašničkou pod sedlo (tam mám nářadí a duši).

Podle toho, jakou budeš mít vidlici, by se Ti mohla hodit i pumpička na vidlici (pokud je vidle vzduchova)

Tak, a věci, který není potřeba zkoušet, bych bral u nějakýho osvědčenýho e-shopu, třeba Kupkolo, Kolokrám, ... Ušetříš fakt hodně peněz, příslušenství v kameňákách je většinou neskutečne napálený. Ale zrovna Atombike neznám, to je pravda...

Odkaz ke komentáři

Taky potřebuju radu: Daj se na to celopéro, nebo jak tomu říkáte, nandat takový ty cyklo brašny? Potřebuju v tom vozit lahváče atd. To už by bylo vůbec pohodlíčko - celopéro, lahváče, sluníčko...

tak aby se lahváče nenatřepaly, musely by být v odpružené části kola :)

existujou brašny na řídítka, na přední vidlu, podsedlové brašny a podsedlové nosiče na lehkou váhu. takže pokud můžeš provést redukci převážený hmoty, dá se.

http://www.cyklovybava.cz/product/nosic-na-kolo-bbb-mountrack-bca-02-cerny-zadni:1671/

http://www.cyklovybava.cz/product/nosic-na-kolo-sport-arsenal-204-cerny-predni:1635/

Upraveno uživatelem aama
Odkaz ke komentáři

Vepředu něco vozit je mně nepříjemný, a vzadu teda asi logicky nemůžu použít takovej ten vobyč nosič, ke kterýmu dám ty svoje stávající cyklobrašny, který sem vozil doteď na kole, co se mu hejbe jen předek...? A ty uši u toho http://www.cyklovybava.cz/product/nosic-na-kolo-bbb-mountrack-bca-02-cerny-zadni:1671/ bych zahák za co?

Odkaz ke komentáři

Vepředu něco vozit je mně nepříjemný, a vzadu teda asi logicky nemůžu použít takovej ten vobyč nosič, ke kterýmu dám ty svoje stávající cyklobrašny, který sem vozil doteď na kole, co se mu hejbe jen předek...? A ty uši u toho http://www.cyklovybava.cz/product/nosic-na-kolo-bbb-mountrack-bca-02-cerny-zadni:1671/ bych zahák za co?

určitě nemůžeš použít starý nosič, skoro určitě nejde použít stávající brašny. ten podsedlák se pevně připojí jen na sedlovku, uši jsou na to, aby to, co vísí na boku, nelezlo do kola. je to jen upgrade tvaru z tohohle, takže vidíš, že je to jen pro lehký věci:

http://www.cyklovybava.cz/product/nosic-na-kolo-sport-arsenal-209-al-na-sedlovou-trubku-zadni-stribrny:6405/

celkově je celá váha vejš a to bude taky nepříjemný, proto se hodí váhu rozdělit i na předek. kompromis, no.

Odkaz ke komentáři

Dagou, a co IronHorse?

Toho jsem jezdil párkrát dualovýho a super stavba, výborný kolo a stálo pár šušní, ale myslim, že už se nedá ani moc sehnat a jak to vypadá teď fakt nevim. Posledního železnýho oře jsem viděl tak deset let zpátky.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...