Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Jo jo u GT ten triangl dost lidem vadí, mě naopak imponuje :) Já to mám obráceně, já dřív nemusel bike, ale situace se otočila, ovšem silničku mám do budoucna opět také v plánu... No nevím, to si s tátou musíš vyřídit sám, ale bude to dilema :D Já na kole vozil občas Seiko 5, ale jinak taky nikdy nic... Dříve jsem měl Polar Xtrainer, ale po seknutím se závoděním jsem ho prodal jako zbytečnost, ale hračka je to luxusní a přitom kurzu dolaru si možná S720 pořídím :) Ted mám obyč Sigmu a bohatě stačí, aspon nevidím ty šílený tepy, když se hrabu do kopce. No a jelikož jsem místo pětek pořídil Samurai ;), tak ty na kolo určitě nevemu, ptz to bych určitě v první točce lehnul přímo na ně :D Colnago je pro mě fakt velká srdcovka a hned po ní Pinarello, měl jsem možnost ozkošet Prince a byl to neskutečnej zážitek :)

Mám tam ráfky Ritchey Girder XC/OCR Pro, nic extra, chtěl jsem dát crossmax, ale vždy jsem koupil něco jiného (rozuměj hodinky :D )

Ta vidle Manitou Axel je fakt nic moc, to souhlasím, ale každou další investici si nechám na nové komplet kolo :)

Upraveno uživatelem Hanz21
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hanz21: Na Tvou vidli-Manitou nic nemám, nejezdil jsem na ní, možná jednou, ale nemám ji teď " v rukou", abych o ní něco říkal... Já bych vyměnil tu Rebu na tom Colnagu, nějak mi ta značka prostě nepřirostla :) No a Samuraie na kolo, to bych Tě hnal :D , sám mám už Black & White a je mi jich líto skoro už i do školy :D , za ty peníze jsou to neskutečné hodinky a nevyměnil bych je ani neprodal za nic :) Já jsem pako, ani Ritchey ráfky už nepoznám, to jsem to dopadl :axehead: ... Už patřím taky do železa :)))

Odkaz ke komentáři

No já vidlím upřímně moc nerozumím a vždy si nechám poradit :D Za chvíli máme cyklistický dýchánek, takže tam se tohle bude opět probírat než se všichni zlejem do němoty :D Vid!! já sebe taky, jj vím o Tobě a Tvých B&W a jsem stejného názoru. Hele jak koukám na tu fotku, tak to snad ani poznat nejde, mám skoro pocit, že na tý fotce snad ty Ritchey nejsou, takže netruchli :)

Odkaz ke komentáři

No, to jsi mě s těmi ráfky uklidnil, já bych dneska z toho neusl :wacko: :D , protože Tvé zmiňované mám přesně v oku a vím, jak vypadají , ale z profilu se možná nedají takhle rozeznat, ale vím, že v prostřed mají roztáhnutým písemem napsáno " R I T C H E Y " :) Ten dýchánek bude skutečně " cyklistický ??? :D :D To by nás asi všichni tady hnali... :)

Odkaz ke komentáři

Nechte už toho, nebo se taky přidám :) Dvě věci, Stylo není tak tuhé jako SH XT, navíc je o i něco málo těžší. Systém integrované osy má podle mě SH také lepší než Truvativ, teda lituju toho, že už zase vymejšlí něco nového(podle mě horšího), viz nové XTR. Dále je malinký rozdíl mezi OEM verzí, která se montovala na kola a prodává na internetu a verzí určenou do přímého prodeje.

Reba je podle mě jedna z nejlepších vidlí co spatřila světlo světa. Sám jsem rok jezdil na Relevation ( v podstatě malinko prodloužená Reba) a musím říci, že je lepší a naladitelnější než třeba Fox 80X. Tím se dostaneme i k horší vlastnosti, což je právě mnoho možností seřízení a tím pádem i mnoho možností "podrbání nastavení" a tím pádem subjektivně horším vlastnostem. Na závody je stejně určen Sid. Nic máslovějšího na vzduchu než Reba neznám.

Specialized za poslední roky HODNĚ klesl. Nejen tím, že se trh s koly vyvíjí tak jak se vyvíjí. Prostě už to není ono. Za pár let to bude stejné jako RM, nebo Kellys, nebo třeba Mongoose. Tato tendence je poměrně obecná, ospravedlnění cenou asi nebude to, proč to takto dopadá. Za pár let asi už nebude nic jiného něž "obchoďákové" značky. :/ Nejhorší u Spešla je letos asi dizajn většiny kol, zejména FR a DH modelů.

Odkaz ke komentáři

B.F.G. : S designem u Specialized za poslední rok souhlasím, rok 2008 je vzhledově tragický... Revelation jsem jezdil a přišel mi o dost lepší než Reba, opravdu Rebu bych nechtěl, je to pouze jen můj názor :) Tlumení a nastavení odskoku je u FOXE nejlepší... Na závody kvůli váze určitě SIDA, to byl pro mne od nich stále nejlepší model, co kdy spatřil světlo... A s tuhostí nesouhlasím, myslím, že ty ani já v nohách na první dojem nepoznáme, které z klik jsou tužší !!!!! I v testech vycházejí tyto kliky dost podobně, sám mám oboje a můžu říct, že to nepoznám, je to pouze otázka, jak je kolo sladěno a které budou opticky lépe vypadat nebo zda má dotyčný slabost pro Shimano... A nebojím se toho, že by došlo k tomu, že Specialized " klesne " na úroveň Kellyse... Je fakt, že mít lepší-větší rozpočet, koupím si jinou značku rámu-třeba titan od Litespeedu nebo si nechám udělat kolo, které vím, že jiný mít nebude... Souhlasím s tím, že mínus klik u Styla vs. XT je váha, jsou opravdu o něco těžší !!!

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odkaz ke komentáři

Nechci prudit, ale podle objektivního měření JE XT tužší. V reálu poznám rozdíl v tuhosti mezi Tune a XT, mezi Truvativem a XT ne, to je fakt. To mu však na realitě nic nepřidá, ani neubere. Neřekl jsem, že poznám rozdíl.

K Revelation a Rebě, ve verzi dual air, kterou jsem já srovnával je rozdíl pouze v délce nouhou a kluzáků, jinak jsou naprosto identické a i naprosto stejně chodí, to je fakt. Nastavení odskoku ti přijde lepší v čem? RS má nastavení v širokém rozsahu a navíc nabízí LO s možností gate z řídítek. Fox mám taky a jezdil jsem na něm, ale hlavně jsem dělal spoustu let servis, takže Fox odsoudím hlavně za vysoké náklady za provoz. Co se týká chodu tak se u Foxe prakticky nedá udělat

chyba. To uznávám. Nakonec Fox je naprosto tragický ve verzi 40, a to kvůli hrozné gramařině, moc praská, komplet kluzáky jsou moc papírové.

Žádné bikové komponenty nejsou dokonalé ani vidlice :)

Jestli jsi viděl letošní sortiment a provedení např Kony, tak budeš možná souhlasit, že se už na úroveň Kellysu dostala. Specialized je mílovými kroky dohání, hlavně kvůli honbě za nižší cenou, kterou dosahuje odfláknutím detailů a levnými komponenty.

Můj horký favorit by při dostatku peněz je Nomad. :D

Odkaz ke komentáři

B.F.G. : S tím Nomadem, to máš teda recht :D Konu jsem viděl a to je tragické... Nicméně u Specialized myslím, že došlo celkem ke změně jmen ve vedení, uvidíme, jaký to nabere směr :) No, RVL mi přišel hodně sametovej a hodně vymazlenej, Reba mi nějak nesedla, nevím, zda to byl kus vadný nebo něco " nehrálo " :) Tak mezi Tune a XT to teda rozdíl bude , o tom žádná !!!!! Provoz Foxu je dražší, taky pravda, pro mě je fakt, že z vidlic, na kterých jsem jezdil je Fox v mých očích jasný vítěz. Ještě jsme neprobrali ale Head Shock a Lefty od Cannona :)))))) a staré dobré vidlice od firmy Kangaroo :))))

Odkaz ke komentáři

B.F.G. : S tím Nomadem, to máš teda recht :D Konu jsem viděl a to je tragické... Nicméně u Specialized myslím, že došlo celkem ke změně jmen ve vedení, uvidíme, jaký to nabere směr :) No, RVL mi přišel hodně sametovej a hodně vymazlenej, Reba mi nějak nesedla, nevím, zda to byl kus vadný nebo něco " nehrálo " :) Tak mezi Tune a XT to teda rozdíl bude , o tom žádná !!!!! Provoz Foxu je dražší, taky pravda, pro mě je fakt, že z vidlic, na kterých jsem jezdil je Fox v mých očích jasný vítěz. Ještě jsme neprobrali ale Head Shock a Lefty od Cannona :)))))) a staré dobré vidlice od firmy Kangaroo :))))

Kangaroo, Lefty i Headshock probrat můžeme, na všech jsem jezdil a hlavně je servisoval. Kterou začneme? :D (do posledního kola šoupnem USE, Maverick garážovky typu WP a Foes)

Odkaz ke komentáři

B.F.G. :Kamarád má asi už 5let Cannondale s Headshockem, taková jeho srdcovka, má i jiná kola, nicméně musím sehnat jeho fotku, jak vypadá, stojí to za to... Vše má "vymakané" do posledního detailu, na Head Shocku si umí udělat takřka vše sám, opravdu, říkal, že vidlici za celou dobu neměl v servise, nějakou dobu mu nešlo zamykání , ale "nějak" to vyřešil a zase chodí naprosto špicovně. Mi se na jeho biku líbí - má XT kliky a nechtěl si je podřít a nasadil na ně " takový gumový obal " , vypadá to hodně zvláštně a zajímavě. Head Shock se podle mne daleko lípe chová v zatáčkách než obyčejná vidlice... Lefty nevím, tu jsem nikdy nejezdil, mám k ní určitý respekt. Kola Kangaroo- je škoda, že tato značka zanikla a dneska už je hodně opomíjena... Kamarád má od nich vidlici a stále na ni nedá dopustit , stála jej tenkrát tolik, co by dneska stála nová Foxa. Ještě jsme zde nezmínili značku Pace, která se myslím spojila s DT Swiss, ( nevím to určitě )

P.S. Měli bychom i ostatním členům fóra ukázat svět kol :))), možná jsme si B.F.G. spletli fórum, měli jsme jít raději na Bike-forum :).

Odkaz ke komentáři

Pace je je samostatná firma, DT se spojilo s Magurou (Rond WP), resp. ji koupilo.

Ráfky je těžko radit, podstatné je na co je používáš a kolik jsi ochoten zaplatit. Z dražších ráfků na XC je ze zkušenosti určitě nejlepší Mavic X717. V zapletených kolech je výběr o hodně složitější. Tvůj dotaz bych chtěl přesněji specifikovat.

Ještě přihodím fotku svého nového mazlíka, vyměním ještě sedlo (Selle Italia Prolink Trans Am) a páčky Sram X9) mám X7 ale mají naprd indexaci, opravdu nedoporučuji.

post-1740-1203867166.jpg

Odkaz ke komentáři

Taky mi leží jeden starej bike pěkně uskladněnej, už ho ani nevytáhnu, kolem mě ze starý party už skoro nikdo nejezdí a já se dal na jiný pohybový aktivity ... Skládačka - Alu rám Campione, RockShox Judy SL Ti, hydrauliky Magura Race-line, Syncros, Shimano XTR, Ritchey WRC ... Bez vytahování, ve svý době, když jsem přijel za kámošema do jednoho z nejlepších krámů u nás, HET v Praze, lidi se nejvíc zajímali o moje kolo, který bylo opřený o zeď ... Jo, to byly bezstarostný časy ... :)

Kangaroo zaniklo?!? :eek: Když jsem ještě hodně jezdil, byly to první vidlice u nás s takovym zdvihem a pomalu půlka závodníků v českym sjezdovym poháru s nima jezdila, později začali dělat i zadní tlumiče a rámy ... To je teda síla ... No, konkurenční prostředí je neúprosný a tak se malá česká firma nepřizpůsobila, resp. nenašla ten svůj segment ... Což se třeba PRIMu podařilo, když to mam vrátit zpátky k hodinkám ... B)

Odkaz ke komentáři

B.F.G. : Já měl za to, že Pace už je pod jiným jménem nebo je koupila nějaká firma...Jinak Giant chválím, krásně sladěn, takový "elegán " :) ten rám jsem viděl většinou v modro-bílé kombinaci, tahle opravdu nemá chybu :)
Pace byli Angličani, nemýlím-li se ...
Odkaz ke komentáři

Omluva, mám to domíchaný DT koupilo Pace a Magura koupila Rond WP.

http://www.pace-racing.co.uk

http://www.magura.com/english/frameset/frameset.htm

Ten můj rám je Reign X, proto jsi ho možná neviděl v této barvě. Je to model 2008. Udělal jsem jen pár vylepšení, Nokony, Fox DHX5.0 air, ráfky Mavix X823, náby z vlastní produkce :), dráy DT Alpine, karbonové podložky, titanové šrouby do třemenů a kotoučů, kazeta PG 990, řetěz XTR a gripy Odi Ruffian.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...