Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak pohon Promatic šlape pěkně, je to tichounké (používá řemen oproti řetězu), rychlé  a chytré, po zapnutí si to samo nastavilo optimální dojezdy a síly. Přes to jsem po mé minulé zkušenosti se chcíplým pohonem nainstaloval nouzové ruční otvírání (nemám do garáže dveře či okno). Zatím  :smoke:

• Po letech...
Odesláno

ja by som to asi neriskoval, mali sme na dome ručne otváraciu bránu, dali sme ju zautomatizovať za lacno a do pol roka pokazené a bola by potebná komplet výmena mechanizmu..rozhodli sme sa teda zainvestovať a dať si to spraviť naozaj profíkom.

• po měsících...
  • po měsících...
Odesláno

Ahoj, rád bych se zeptal na dálkové ovladače a lepší vlákno jsem nenašel :)

Napadlo mě, že bych našim k Vánocům koupil jeden nebo dva záložní ovladače na otevírání brány a garáže, protože jak se zdá, je jich vždy nedostatek, např.když přijede na svátky ségra z Itálie apod.

Mají ovladače Hormann, typové označení hs (m) 2/4 ce0682

Googlením jsem zjistil, že už je to nějaký zastaralý typ ovladače. Nevíte zda se ty současné budou dát s těmito spárovat a budou normálně fungovat? 

Musí to být navíc origo Hormann nebo stačí nějaký jiný neznačkový ovladač? Překvapilo mě, že ten jeden ovladač stojí bezmála litr, tak zda je to opravdu nezbytný.

Díky za případnou radu :)

Odesláno

Ahoj, rád bych se zeptal na dálkové ovladače a lepší vlákno jsem nenašel :)......

Zítra ti to zjistím mám Horrmann na patře. Já ale naopak chtěl jejich ovladač (protože nejsou tak velký jak ty moje) na jiný vrata a neslo to. Používají úplně jiný frekvence než ostatní. Cenu ti zjistím taky ale ani po slevě to nebude nic moc levnějšího, stojí to všechno od šesti stovek do litru bez ohledu na výrobce.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Odesláno

neni to problem pro pana wonga - ty se nauci vsechno

rozhodne Hormann nepouziva uplne jiny frekvence. pokud chces ovladacem od jednoho vyrobce ovladat jiny vyrobek, musis si do nej koupit kartu pro prijimani signalu

jestli jich budes kupovat vic, vyjde te levneji ovladani pres gsm

kazdopadne ovladac kvuli sestre, ktera prijede jednou za cas jsou vyhozene penize - stejne se vice aut, nez je tam ted do garaze nevejde...

Odesláno

hreba: díky budeš hodnej :cheers:

nekdo: není to samozřejmě jen kvůli sestře, já tam třeba často taky mám uklizené auto, protože u nás s přítelkyní kde bydlíme jsou modrý zóny a stejně tam často vůbec nezaparkuju...takže krom jednoho místa v garáži se na pozemek ještě další dvě tři auta vejdou, jen nejsou ty pípáky no.... takže si je dycky složitě půjčujem a tak. Jinak kartu pro přijímání signálu kupovat nechci takže se tomu Hormanovi asi nevyhnu no

Odesláno (upraveno)

Realne potrebujes cinsky vysielac za 5 eur ktory pripojis na com pin a pin oznaceny ako Open-stop-close-stop. K tomu ovladace asi za 3e/ks. Mozno som to jemne prehnal s tymi cenami ale ziadnej "karty" by som sa nebal. Su to celkom primitivne zariadenia (tie brany) a customizovat to tymto sposobom nieje ziaden problem.

Edit: Ale ako bolo spominane - treba zistit frekvenciu a dokupit len cinske ovladace ktore sparujes. Pripadne asi za 25e kupis gsm modul.

Upraveno uživatelem eskimak

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...