Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Neodolal jsem a vydražil tyhle cibulky. Původně jsem myslel, že použiji strojek na nějaký můj pokus (předělávka na náramkové), ale jsou tak krásné a bez známek nošení, že do nich nebudu šťourat. Jdou přesně.

Hodinky měří 46 mm a jsou v 10 karátů "gold filled" pouzdru.

Fotky jsou od ebay prodejce.

15czuwk.jpg

ehg8cx.jpg

hs15hf.jpg

e8a6n4.jpg

2aer1j9.jpg

swv0wp.jpg

Upraveno uživatelem Karlosek
Odesláno (upraveno)

blahopřeji

na předělávku je tohoto kusu škoda, leda že bys měl podobně intaktní strojek s větší hodnotou, 921, 923, nebo tenhle (zbytek raději neukážu, vůči Tvým by se styděl):

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Rs.
Odesláno (upraveno)

Díky.

Já nejdřív koupil tenhle Hamilton 975:

ioemau.jpg

Ale zjistil jsem pozdě, že je trochu velký a navíc nemá standartní natahování pomocí hřídelky.  :frusty:

Upraveno uživatelem Karlosek
Odesláno (upraveno)

Neodolal jsem a vydražil tyhle cibulky. Původně jsem myslel, že použiji strojek na nějaký můj pokus (předělávka na náramkové), ale jsou tak krásné a bez známek nošení, že do nich nebudu šťourat. Jdou přesně.

Hodinky měří 46 mm a jsou v 10 karátů "gold filled" pouzdru.

Fotky jsou od ebay prodejce.

15czuwk.jpg

ehg8cx.jpg

hs15hf.jpg

e8a6n4.jpg

2aer1j9.jpg

swv0wp.jpg

Ty jsou velmi pěkné a na nějakou předělávku je jich opravdu škoda.Raděj uložit a kochat se velmi pěkným stavem.Že jsem tak smělý,na kolik to přišlo?

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno

Jo, Hamilton, má krásné strojky. Gratuluju k nákupu. A já bych na předělávu určitě zvolil nějaký typ, co nemá vteřinovku proti natahování, ale kolmo (tříplášťové hodinky), prostě aby to šlo použít komplet a bez nutnosti výroby nového ciferníku.

A jaký systém natahování má ten kalibr 975?

Pro Bohuše: Bohušu, citovat fotky? Už to nedělej!

Odesláno

A jaký systém natahování má ten kalibr 975?

Na 3ce má z boku toto:

2cpaveo.jpg

Původně do toho zapadalo nějaké prodloužení korunky, která bohužel zůstala u zbytku pouzdra. Přišel mi jen samotný strojek. Ale je krásný.

Anglicky je to typ "Pendant watch".

Odesláno (upraveno)

No, z toho co máš na trojce (kde ve slově trojka vidíš číslici 3?) toho moc nepoznám. Asi nějaký trochu složitější systém, středová hřídelka pro seřizování a vnější čtyřhran pro nátah? Nebo jinak? Nezná to prosím někdo?

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno (upraveno)

Buď tenhle systém, nebo lever-set, mají všechny ameriky. Není spojení mezi strojkem a hřídelkou v pouzdru, ale jenom se to zasune do sebe.

Pokuď je stem set, tak ten čudlík uprostřed čtyřhranu přesouvá keyless works. U lever set je někde mezi 3-5 páčka, je to typické pro starší a RR strojky. Páčka se povytáhne po odšroubování sklíčka.

Je to vcelku fajn - nic nikam při rozklopení nemůže spadnout, mají to třeba i 0s dámské ... prostě žádné levné švýcary ...

Karlos - až se dostanu domů a budu mít čas, vyfotím Ti to zevnitř, 4hr je pro obojí, zatlačený čudlík - nátah, uvolněný jako na foto - seřizování

Upraveno uživatelem Rs.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...