Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den, dokázal by mi někdo říct bližší informace o těchto hodně "netipických" Orlících, kdysi jsem je viděl prodávat, ještě novaé, a vím, že existují i v ocelovém pouzdře s černým řemenem.

post-23853-0-92635200-1365635522.jpg

Odesláno

Dobrý den, dokázal by mi někdo říct bližší informace o těchto hodně "netipických" Orlících, kdysi jsem je viděl prodávat, ještě novaé, a vím, že existují i v ocelovém pouzdře s černým řemenem.

O tětcho Orlíkách asi nic. Je to pěknej mišmaš. Vypadaj jako letecké hodinky a přitom Orlík jsou hodinky pro potapěče. A ješte to je výrobek made in china. Tohle z orlíkem nemá co dělat.

Odesláno

Kdysi je tady urputně sháněl Bret, sběratel Orlíků, netušil jsem že sbírá čínské hodinky.....

Ale co si pamatuju tak on je sháněl právě jen jako zajímavost z nápisem orlík ne jako pravý kus do své sbírky.

Odesláno

Ale co si pamatuju tak on je sháněl právě jen jako zajímavost z nápisem orlík ne jako pravý kus do své sbírky.

A pak tady má člověk nečemu věřit.. omluvu beru, ale tohle je fabulace jako hrom.

Odesláno

Děkuji za celou řadu odpovědí, jsem si ale jistý, že v nich byla ETA, ty zlaté stály nové kolem 18 000,- a v ocelovem pouzdře byly asi za 11 000,- rok bych zpětně odhadoval těžko, ale myslim tak 2003

Čínský nejsou. Je to elton. Jestli se nemýlím, tak to pohání miyota a říká se jim oblekové orlíky.

Edit: jo a sháněl je Bert.

Odesláno

a snad měly být původně navrženy pro ČSA..

Děkuji za celou řadu odpovědí, jsem si ale jistý, že v nich byla ETA, ty zlaté stály nové kolem 18 000,- a v ocelovem pouzdře byly asi za 11 000,- rok bych zpětně odhadoval těžko, ale myslim tak 2003

Odesláno

Kdysi je tady urputně sháněl Bret, sběratel Orlíků, netušil jsem že sbírá čínské hodinky.....

Bert, nikoli Bret :-) ...... a jak uz asi vsichni vedi, ciny to nejsou.

Odesláno

Chlapi přehodil jsem písmenko při psaní (zřejmě mozková disfunkce) a odkaz je na Bert, netušil jsem, že to vyvolá více reakcí než samotné hodinky :)

Odesláno (upraveno)

OK ale jedině Ron Zacapa 23 y jinak jsou to všechno sra.čky :)

Upraveno uživatelem Josef01
Návštěvník Kamil
Odesláno

Je možné, že ETA, nehádám se, ale nějak jsem měl dojem, že se tam dávala miyota.

Je v nich 2824.

Odesláno

Dovolím si citovat z tohoto vlákna jednoho z nejpovolanějších k danému období, pana Prokopa (ex PRIM):

... jsou to naše hodinky, ... Jde o první naše luxusnější hodinky s nerezovým pouzdrem, safírovým sklem a v té době ještě plným dnem. Byly odvozeny z modelu Premier a spolu s nimi byly v nabídce od roku 2000 do půli roku 2004, kdy na místo modelu Orlík nastoupil plnohodnotný remake.

Jinak tehdejší model Orlík se prodával velmi dobře a zasloužil se o celkovou změnu orientace firmy. V tomto smyslu to byl přelomový model. Na druhou stranu i já souhlasím s tím, že s tématem Orlíku nemají mnoho společného. Jde v podstatě o společenské hodinky s lunetou z masivního bílého zlata. ..

Uvnitř těchto hodinek PRIM ORLÍK typového čísla 73-022/1 a 73-023/1 je PRIM kalibr 73 neboli ETA 2824-2.

Přidávám také dvě stránky z tehdejšího katalogu ELTONu a několik nedávných fotek z Aukra: 

post-9612-0-47896900-1365802898_thumb.jpg

post-9612-0-14697800-1365802918_thumb.jpg

post-9612-0-22435500-1365802932_thumb.jpg

post-9612-0-89235300-1365802937_thumb.jpg

post-9612-0-30934900-1365802954_thumb.jpg

post-9612-0-36070000-1365802962_thumb.jpg

post-9612-0-71330100-1365802971_thumb.jpg

a snad měly být původně navrženy pro ČSA..

Zde došlo k popletení pojmů. Normálně sice ČSA znamená České aerolinie (respektive Československé aerolinie), ale v kontextu těchto hodinek to znamená Československá armáda. V katalogu Eltonu je to mírně terminologicky nepřesně - tehdejší armáda se označovala jak Československá lidová armáda (ČSLA).

Taktéž datace na rok 1968 je špatně, ale to tehdy asi nikdo nevěděl. Správný rok 1965 je až pozdějším výsledkem bádání největšího experta na Orlíky - Accutrona.

P.S. Osobně si myslím, že všechno o těchto novodobých hodinkách PRIM Orlík kal.73 by si zasloužilo přesun do samostatného vlákna a zde to ponechat puristicky věnované pouze a jedině původnímu modleu PRIM Orlík z roku 1965.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...