karel hb Odesláno 22. srpna 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2013 Mam nová černá monstra s 4R36 a jsem naprosto spokojen.Jednou za měsíc je šoupnu o minutu zpět a mam vystaráno,protože mi dělají stabilní odchylku +2 vteřiny denně. O výhoděhackingu a ručním nátahu netřeba mluvit Nic ve zlém, ale kdo si myslí, že nová monstra nemají koule, tak je to čistě jeho problém Je to můj názor a moje zkušenost a nikoho od nových monster nezrazuju. Hacking a ruční nátah je určitě výhodou, ale u mechanických hodinek s přesností, jaká je, mi přijde hacking kvůli nastavení na vteřinu skoro zbytečný. A pokud mám hodinky celý rok nebo celé léto na ruce, tak při dostatečné rezervě nátahu, kolikrát využiji manuální nátah? Pokud by cena byla stejná, možná bych taky sáhl po nových monstrech raději, ale mám prostě pocit, že stará varianta je kultovnější a časem se bude prodávat lépe a za víc peněz než inovovaná verze, ale mohu se mýlit. Prostě co se týká vzhledu, líbí se mi indexi a korunka víc na starém modelu, tak nějak lépe to k nim pasuje. Ale samozřejmě chápu, že pokud někdo využije ruční nátah ve větším rozsahu a ne jen pro pocit, že tu možnost má a vyladí chod na téměř nulovou odchylku, bude i hacking výhodou. Já osobně bych další třetinu ceny navrch oproti ceně starých monster za těch několik inovací nedal, ale je to pouze můj názor. Měl jsem krátkou dobu oba modely a mohu tedy srovnávat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
palom Odesláno 22. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2013 Ak máš na mysli SKZ277, tak napríklad v Thajsku sa občas objavia okolo 900 Eur...to je on....len thajsko mi na okolie nepripada :-)...nieco blizsie by nebolo?...ked nezozeniem, budem musiet kupit oranzove...a to uz uberam zo svojich narokov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skřet Odesláno 22. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2013 Co se týká kalibru, mám přesně opačnou zkušenost. Kalibr 7Sxx je dle mých zkušeností daleko přesnější než 4Rxx. Moje Atlasy (7S36), když si po třech měsících sedly, tak se pohybují zhruba +7s do týdne ve všech režimech a manželčiny SRPY (4R36) utíkají jako blázen, i po záběhu dělají minutu denně do plusu a to už jsou potřetí na seřízení (a pan hodinář opravdu umí), ale začíná být nešťastný. Bohužel nemají odchylku stabilní, den jdou přesně a potom se za půl dne předejdou o minutu. Takže můj laický názor je ten, že staré, vyzkoušené kalibry bez hackingu a ručního nátahu jsou odolnější vůči okolním vlivům (změna teploty, polohy, nošení a klidový stav atd.), ale mohu se mýlit. Tento názor jsem si udělal na základě příspěvků ohledně přesnosti jednotlivých kalibrů od zdejších členů. Takže výhoda hackingu a ručního nátahu u hodinek, které mám denně na ruce pro mne není až takovým argumentem oproti kalibru s vyšší a stabilnější přesností. Prosím, nebrat mne za slovo, vycházím ze svých zkušeností a ze svého sledování, spousta lidí to může mít naopak. A navíc, jak se tu mockrát řešilo, starý monstra maj mnohem větší koule a nevidím tedy důvod připlácet nemalou sumu pouze za "lepší kalibr", když se jedná o identické hodinky a korunka i indexy jsou dle mého soudu na starých monstrech monstroznější. No mám tu samou zkušenost s 7S26. Je to nejméně 20s +. Když je mám a dělám něco při čem dochází k rázům a otřesům, tak dělají i minutu dvě (to je ale asi pochopitelné). Nevím jak to má SEIKO s označováním kalibrů, ale věz, že jsem měl 3 roky SEIKO "NEON" nevzpomenu si už na referenční číslo, ale kalibr tam byl 4R15 (bez hackingu a ručního nátahu, 22kamenů) a dával do 10s+. Víc nikdy a seřizovan během těch tří let nebyl ani jednou. Nevím čím to může být, že mají lidi tak rozdílné zkušenosti. Evidentně je to možné. Jinak už jsem četl několik recenzí na ta nová Monstra a byla to zatím samá chvála. Nemít ta stará doma, tak přemýšlím opravdu nad těmi novými, ale nikoho nechci přesvědčovat. No a jinak i když budete uvažovat nad těmi dražšími novými, tak je třeba si uvědomit, že za tu cenu stejně líp (poměr cena / výkon) jinde nepořídíte. Jsem trochu fanda SEIKA právě z tohoto důvodu. Dělaj pěkné a dostupné hodinky. Jenom škoda, že top modely si syslí pro Japonsko a člověk aby si pro ně skoro do toho Japonska jel (dělám si srandu, daj se samo objednat, ale bez záruky v ČR). "Suma" jsem musel objednávat přez SEYA JAPAN, který je opět otevřen pro všechny. Tak pokud chcete nějaký profláknutý model pro Japonsko, tak lze objednat u nich (mají GS,PROSPEXY atd.) Seikaři určitě znají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brumko Odesláno 27. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2013 Ahojte. Jakožto milovník vintage hodiniek som sa pred časom rozhodol, že si kúpim niečo, s čím nebudem mať každý deň starosť, bude to mať zafír a titán, dobrú vodeodolnosť a presnosť. Kúpil som teda citizen AS2031 57E. Každé ráno keď vstanem, otvorím hodinkovnicu a pár minút počúvam tikot všetkých hodiniek. Je to ako v úli a ohromne ma to ukludňuje. Nejak mi ten tikot na ruke začal chýbať, tak som všetky vymoženosti citizenov oželel a siahol som aj ja po týchto "hnusných" oranžových monstrách. Nikdy by ma nenapadlo, že budem niekedy nosiť relatívne lacné oranžové monstrózne hodinky s obrovskou lunetou ale časy sa menia, trocha extravagancie nebude na škodu a predsa len tikot je tikot. Už sú na ceste a moja radosť je neskutočná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brumko Odesláno 17. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2013 Po klasickej 14 dňovej peripetii s našimi colníkmi mi dnes konečne dorazili oranžády SKX781K. Za tie prachy dosť dobrá muzika. Lumi neskutočné.Aj prostredníctvom tohto fóra začínam meniť názor na to, ktoré hodinky sú dobré a že aj lacnejšie hodinky môžu mať niečo do seba.To, že sa mi môj vkus otočí o 180 stupňov som ale nečakal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 18. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2013 Po klasickej 14 dňovej peripetii s našimi colníkmi mi dnes konečne dorazili oranžády SKX781K. Za tie prachy dosť dobrá muzika. Lumi neskutočné.Aj prostredníctvom tohto fóra začínam meniť názor na to, ktoré hodinky sú dobré a že aj lacnejšie hodinky môžu mať niečo do seba.To, že sa mi môj vkus otočí o 180 stupňov som ale nečakal. dosť bežný jav na fóre. Mne sa kedysi nepáčili. A už vôbec nie inovovaný model. No a už ich mám na ruke. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
palom Odesláno 18. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2013 dufam, ze sa k vam mozem pridat do klubu. tento tyzden som sa stal majitelom frankensteinovych monstier SKZ255 ! lumi neskutocna...vecer ju pouzivam na miesto baterky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brumko Odesláno 19. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2013 Po prvom dni nosenia 7S26 odchylka +2s. Trocha ma prekvapilo, že deň v týždni je v dvoch jazykoch. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skřet Odesláno 19. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. září 2013 Po klasickej 14 dňovej peripetii s našimi colníkmi mi dnes konečne dorazili oranžády SKX781K. Za tie prachy dosť dobrá muzika. Lumi neskutočné.Aj prostredníctvom tohto fóra začínam meniť názor na to, ktoré hodinky sú dobré a že aj lacnejšie hodinky môžu mať niečo do seba.To, že sa mi môj vkus otočí o 180 stupňov som ale nečakal. JJ, taky jsem nad nima nejdřív ohrnoval nosánek, ale když jsem je měl pak zkušebně na ruce, musel jsem je objednat. Mám tedy "Black Monster" SKX779K1. Mám je už asi 3 roky a jako domácí hodinky jsou super a zjistil jsem, že se i docela líbí lidem okolo. Lumi je opravdu výrazná - v dané cenovce nejlepší. SEIKO tradičně svítí výborně. Mám ještě SBDC003 a SKX007K2 a všechny mají lumi, jakou bych za ty prachy nečekal. Když porovnám lumi na dalších potápkách co mám ve sbírce např. Schaumburg AQM3 (hodinky vyšší cenové kategorie) s potápkami za pár korun od Seika, tak musím říct, že se mohou jít ostatní výrobci klouzat. Superluminova není tak dobrá jako Lumi Brite od Seika. To je prostě fakt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VitekB Odesláno 22. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2013 (upraveno) Dnes můj zrak poprvé spočinul na SRP313K1 s červenými prvky a můj "nákupní seznam" do budoucna zase obsahuje to sprosté slovo:"MONSTER" Indexy vypadají, jakoby Monstra měla krvavou večeři v podobě červených čínských quartzek z tržnice. Upraveno 22. září 2013 uživatelem VitekB Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel K. Odesláno 22. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2013 Dnes můj zrak poprvé spočinul na SRP313K1 s červenými prvky a můj "nákupní seznam" do budoucna zase obsahuje to sprosté slovo:"MONSTER" Indexy vypadají, jakoby Monstra měla krvavou večeři v podobě červených čínských quartzek z tržnice.Jojo, ty indexy vypadají jak upíří zuby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brumko Odesláno 24. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2013 Po šiestich dňoch nosenia oranžád 7S26 a zaťažkávacej skúške vo vlnovom a termálnom bazéne veľmi slušná odchylka +4s. Jediné čo mi na nich vadí je to, že príliš často na ne čumím a neviem ako dlho na ruku iné hodinky nevezmem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jurryk Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 Po šiestich dňoch nosenia oranžád 7S26 a zaťažkávacej skúške vo vlnovom a termálnom bazéne veľmi slušná odchylka +4s. Jediné čo mi na nich vadí je to, že príliš často na ne čumím a neviem ako dlho na ruku iné hodinky nevezmem.A to tě hned tak nepřejde,mám ty samý,skoro měsíc a pořád se nemohu vynadívat,jen už začínám pokukovat po strapu,či gumě,ale to má ještě čas.Mimochodem je mám od týpka kousek od tebe-ze Žiliny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brumko Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 Práve sa snažím mojej polovičke vysvetliť, prečo nutne potrebujem aj čierne monstrá. V podstate by to nebol až taký problém, keby mi do oka nepadli úžasné automaty SEIKO MM 300, ktoré by som chcel k tým monstrám pribaliť. To bude sakra ťažký oriešok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rommir Odesláno 28. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2013 nemůžu si pomoc , ale jestli se nestane ,,něco", tak své monstra pošlu dál ,jiskra je zdá se definitivně pryč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emef Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2013 Přišel mi mail z creationwatches, že Seiko končí s výrobou starejch dobrejch Monster a bude dělat už jenom ty nový. Nevíte, co je na tom pravdy? Jako jestli si mám narychlo obstarat černou i oranžovou variantu do trezoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shotik Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2013 No ja zas kouzlu monster da se rict propadam a co nevidet je budu shanet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rommir Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2013 Tak jestli opravdu končí starý monstra tak to bude to "něco" po čem jsem tady včera volal.zrovna jsem dodělal fotky k prodejní nabídce,ale když je to teda takhle tak to jako teda fakt jako zas nevim no.takže to ještě nechám vyhnít.asi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gab79 Odesláno 30. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2013 Zdravím, potřebuji radu - přes víkend se mi zbláznily černá monstra - šly do plusu od pátku odpoledne do pondělního rána 3 minuty ! Skoro jsem je přes víkend neměl na ruce, takže byly málo natažené... Ale stejně mi 3 minuty přijde moc. Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jurryk Odesláno 5. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2013 Tak to abych začal shánět černý -za slušný peníz.V plánu jsem to měl,ale až tak za rok.Chtěl jsem teď drobet zainvestovat do vintážek.Pokud to není kachna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se