Paullus Odesláno 26. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2007 Přátelé a co taková renovace v Eltonu stojí? Já mám tyhle Igeny svoje vlastní, ale absolvovaly se mnou ZVS a vypadají poněkud omšele.
JJ Odesláno 26. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2007 Děkuji za gratulace. X-Bob - ano, ručky jsou černé, je to barvené matnou barvou, vrstva velmi tenká, vůbec to není znatelné. Mimochodem, pouzdro je celé matné/kartáčované a to včetně ploch, které jsou obvykle leštěné do vysokého lesku (nožky). Cigi - nezáří. Fakt nevím, co v Eltonu používají za barvu, ale i Poljoty za 5 tisíc Kč svítí asi tak desetkrát lépe. O Fortisech s tritiem ani nemluvě :-(( Tohle, ukecané logo a dlouhé termíny jsou jediné věci, které mi na dnešních Primkách vadí ;-) Tyhle svítí ještě výrazně hůř, než moje první Sport I (ty červené, s vysokým minerálním sklem). Jinak čitelnost za šera je s těmi černými ručkami velmi dobrá. To s datem je dobrý postřeh, opravdu je to znatelný rozdíl. Paullus - záleží na stavu a požadavcích, s plastovým sklem to vychází na ca 8-10kKč, safír snad do 20 nebo tak nějak. Asi nejlépe zkontaktovat p. Prokopa a domluvit se s ním.
Paullus Odesláno 26. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2007 Děkuji za gratulace. Paullus - záleží na stavu a požadavcích, s plastovým sklem to vychází na ca 8-10kKč, safír snad do 20 nebo tak nějak. Asi nejlépe zkontaktovat p. Prokopa a domluvit se s ním. Ač nejsem praktikující katolík, vkrádá se mi na mysl: "Kriste Pane"...
Jakubisko Odesláno 11. května 2007 Nahlásit Odesláno 11. května 2007 Dnes mi volala pani z Eltonu, aby semnou pre-probrala renovaci mych Sport I. Bohuzel me docela zaskocila. Do toho pouzdra (hodne zachovale, mosaz prosvita jen na 2 malych misteckach u reminku), co mam, nejde dat pruhledne dynko! Ono se jich delalo vic nebo z jakeho duvodu? Nabidla mi ale moznost prehozeni do matneho nerezu vc. proskleneho dynka, nove korunky, proste komplet vymena za radove 4,5tisice. Ted babo rad. Ma tu nekdo tuto matno-nerezovou variantu? Nebo prosel nekdo podobnym dilematem? :/
Tomasek Odesláno 11. května 2007 Nahlásit Odesláno 11. května 2007 Dnes mi volala pani z Eltonu, aby semnou pre-probrala renovaci mych Sport I. Bohuzel me docela zaskocila. Do toho pouzdra (hodne zachovale, mosaz prosvita jen na 2 malych misteckach u reminku), co mam, nejde dat pruhledne dynko! Ono se jich delalo vic nebo z jakeho duvodu? Nabidla mi ale moznost prehozeni do matneho nerezu vc. proskleneho dynka, nove korunky, proste komplet vymena za radove 4,5tisice. Ted babo rad. Ma tu nekdo tuto matno-nerezovou variantu? Nebo prosel nekdo podobnym dilematem? :/ Nabízí se otázka, proč je vůbec dáváš na "renovaci" Pokud máš originální pouzdro v tak dobrém stavu, předpokládám, že ručky a ciferník na tom budou podobně. A na strojku mimo setrvačky stejně není nic ke koukání. Originální NOS korunku ti tam nedají a takhle máš zachovalý originál. Někdy míň je víc...
Alexandr Odesláno 11. května 2007 Nahlásit Odesláno 11. května 2007 Taky mě postihla nemoc chronománie, toto je můj přírůstek, nejsem odborník, nevíte někdo o jaký se jedná kalibr a přibližnou dobu prodeje? V katalogu zde jsem je nenašel. Děkuji Alex
Tomasek Odesláno 11. května 2007 Nahlásit Odesláno 11. května 2007 Taky mě postihla nemoc chronománie, toto je můj přírůstek, nejsem odborník, nevíte někdo o jaký se jedná kalibr a přibližnou dobu prodeje? V katalogu zde jsem je nenašel. Děkuji Alex Řekl bych, že je to kalibr 7.65 a doba prodeje přibližně okolo 9.3.1966.
Jakubisko Odesláno 11. května 2007 Nahlásit Odesláno 11. května 2007 Dnes mi volala pani z Eltonu, aby semnou pre-probrala renovaci mych Sport I. Bohuzel me docela zaskocila. Do toho pouzdra (hodne zachovale, mosaz prosvita jen na 2 malych misteckach u reminku), co mam, nejde dat pruhledne dynko! Ono se jich delalo vic nebo z jakeho duvodu? Nabidla mi ale moznost prehozeni do matneho nerezu vc. proskleneho dynka, nove korunky, proste komplet vymena za radove 4,5tisice. Ted babo rad. Ma tu nekdo tuto matno-nerezovou variantu? Nebo prosel nekdo podobnym dilematem? :/ Nabízí se otázka, proč je vůbec dáváš na "renovaci" Pokud máš originální pouzdro v tak dobrém stavu, předpokládám, že ručky a ciferník na tom budou podobně. A na strojku mimo setrvačky stejně není nic ke koukání. Originální NOS korunku ti tam nedají a takhle máš zachovalý originál. Někdy míň je víc... No proc, protoze jsem uneseny z Krtkovych a jeste zadne hodinky s pruhledem vzad nemam. Ale kdyz nad tim premyslim uz s par hodinovym odstupem, za 4 tisice to nestoji. Do Eltonu ale pujdou stejne - cifernik je sice v poradku, ale rucicky chyta rez a stupnice na lunete se mi zda osoupana. Ja vim, dnes mi dokonce muj hodinar rekl, ze jsem perfekcionista
vor Odesláno 11. května 2007 Nahlásit Odesláno 11. května 2007 Dnes mi volala pani z Eltonu, aby semnou pre-probrala renovaci mych Sport I. Bohuzel me docela zaskocila. Do toho pouzdra (hodne zachovale, mosaz prosvita jen na 2 malych misteckach u reminku), co mam, nejde dat pruhledne dynko! Ono se jich delalo vic nebo z jakeho duvodu? Nabidla mi ale moznost prehozeni do matneho nerezu vc. proskleneho dynka, nove korunky, proste komplet vymena za radove 4,5tisice. Ted babo rad. Ma tu nekdo tuto matno-nerezovou variantu? Nebo prosel nekdo podobnym dilematem? :/ Nabízí se otázka, proč je vůbec dáváš na "renovaci" Pokud máš originální pouzdro v tak dobrém stavu, předpokládám, že ručky a ciferník na tom budou podobně. A na strojku mimo setrvačky stejně není nic ke koukání. Originální NOS korunku ti tam nedají a takhle máš zachovalý originál. Někdy míň je víc... No proc, protoze jsem uneseny z Krtkovych a jeste zadne hodinky s pruhledem vzad nemam. Ale kdyz nad tim premyslim uz s par hodinovym odstupem, za 4 tisice to nestoji. Do Eltonu ale pujdou stejne - cifernik je sice v poradku, ale rucicky chyta rez a stupnice na lunete se mi zda osoupana. Ja vim, dnes mi dokonce muj hodinar rekl, ze jsem perfekcionista Sežeň si u hodináře nový ručky, lunetu ze spodu natři černou barvou a máš to.
krtek Odesláno 12. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2007 No, krtkovo jsou v nerezu... ale je fakt, ze puvodni pouzdro nebylo nic moc - takze si to budes muset rozhodnout sam :-) No proc, protoze jsem uneseny z Krtkovych a jeste zadne hodinky s pruhledem vzad nemam. Ale kdyz nad tim premyslim uz s par hodinovym odstupem, za 4 tisice to nestoji. Do Eltonu ale pujdou stejne - cifernik je sice v poradku, ale rucicky chyta rez a stupnice na lunete se mi zda osoupana. Ja vim, dnes mi dokonce muj hodinar rekl, ze jsem perfekcionista
chaver Odesláno 17. května 2007 Nahlásit Odesláno 17. května 2007 Taky mě postihla nemoc chronománie, toto je můj přírůstek, nejsem odborník, nevíte někdo o jaký se jedná kalibr a přibližnou dobu prodeje? V katalogu zde jsem je nenašel. Děkuji Alex Řekl bych, že je to kalibr 7.65 a doba prodeje přibližně okolo 9.3.1966. Já si naopak myslím, že je to kalibr 9 a doba prodeje okolo 21.8.1968, ale byl jsem tehdy prcek a mohu se mýlit Datum v březnu 1966 ještě nebylo, to si pamatuju zcela jistě, ač ještě prckovatější prcek.
krtek Odesláno 11. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 11. června 2007 na četné žádosti (ok, byla jedna ) sem vracím fotky... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
JJ Odesláno 11. června 2007 Nahlásit Odesláno 11. června 2007 Pěkné, pěkné. Ten kaučukový řemínek jim sedne, co? Taky ho na jedněch mám. Mimochodem, měl bych dva dotazy: - monogram na můstku je rytý, nebo vysázený na povrchu? - jak svítí? Moje Sport I svítí málo, což by zase tak moc nevadilo, ale především nerovnoměrně, což na ručkách vypadá dost blbě.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se