Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Odesláno

na hokeji, respektive na sportu obecně je nejlepší to, že i to největší hovado vytáhne vlajku a nalepí si jí na auto .... hned vím, že o něco jde ..... ani nemusím číst internety  :lol:

• Odpovědi 3,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

K těm našim. Já nevím, nad čím všichni zase tak jásáme. Tohle MS vzhledem k počtu omluvenek a probíhajícímu play off NHL je jak rozbitý krasohled. Pravý stav se ukáže na světovém poháru. A tam si myslím, že se v celé nahotě zobrazí, jak je náš hokej v řiti. Tihle kluci jsou snaživí hráči z naší extraligy, z KHL a 3 z NHL. Při vší úctě ke KHL, zámoří to není a uchytí se tam i hráči, kteří jdou z naší EHL jako lehce nadprůměrní.  BTW Rusáci na světový pohár nenominovali nikoho ze své vlastní soutěže. 

Švédi, které jsme porazili, mají 30 omluvenek z NHL a celkem jich je v NHL asi 80. Našich 30, co nastupují a z nich možná  10, co patří k nadprůměru soutěže. Beci jsou v hajzlu úplně. Obávám se, že až potkáme na světovém poháru USA v plné palbě, tak jen na sucho polkneme :)

Brankáři: Ben Bishop (Tampa Bay/NHL), Jonathan Quick (Los Angeles/NHL), Cory Schneider (New Jersey/NHL)

Obránci: Dustin Byfuglien (Winnipeg/NHL), John Carlson (Washington/NHL), Ryan McDonagh (NY Rangers/NHL), Ryan Suter (Minnesota/NHL)
Útočníci: Justin Abdelkader (Detroit/NHL), Patrick Kane (Chicago/NHL), Ryan Kesler (Anaheim/NHL), T.J. Oshie (Washington/NHL), Max Pacioretty (Montreal/NHL), Zach Parise (Minnesota/NHL), Joe Pavelski (San Jose/NHL), Derek Stepan (NY Rangers/NHL), Blake Wheeler (Winnipeg/NHL).

Před dvěma týdny jsem seděl na pivě s jedním bývalým bekem Dynama, co trénuje malé kluky. Řikám mu:"tvl. je to pravda, že náš hokej nemá talenty, protože hrajou žáci synkové prachatejch, co sypou do klubu a šikovní kluci sedí nebo jsou ve třetí, čtvrté lajně?" A von na to:" Neřek bych, spíš mladý seděj u kompu nebo plejstejšnu a já nemám z koho vybírat. Jsou to daleko větší pohybový kopyta než dřív."

Takže si myslím, že jak jsme porazili nervózní Rusáky a chromý Švédy, že je to příjemný bonus a překvapení, ale výkonostně fakt patříme už za tu silnou pětku, a když porazíme Švýcary nebo Litevce, tak to je úspěch. 

edit: ale většinou hráli hezky, dopředu, agresivně. To s mi líbilo. Zvlášť, když s nimi někdo ten hokej chtěl hrát. Se silovými betonáři už to tak slavný nebylo

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno

Myslím, že jásají nad tím, že i kluci z extraligy zahráli solidně, že na to, že byla polovina nováčků, tak hráli solidní hokej.

Jinak samozřejmě ve srovnání třeba s Kanadou a Finy to byla bída a prakticky herně zapadali mezi Němce, Švýcarsko, Dánsko a jiné druhořadé týmy. Od začátku jsem nechápal to přeceňování půlkou národa, kteří už je viděli jako mistry světa:-). Ano, na nováčky a kluky z extraligy solidní výkon, dokonce mě příjemně překvapili, ale jinak to byl velmi slabý průměr.

Odesláno

Myslím, že jásají nad tím, že i kluci z extraligy zahráli solidně, že na to, že byla polovina nováčků, tak hráli solidní hokej.

Jinak samozřejmě ve srovnání třeba s Kanadou a Finy to byla bída a prakticky herně zapadali mezi Němce, Švýcarsko, Dánsko a jiné druhořadé týmy. Od začátku jsem nechápal to přeceňování půlkou národa, kteří už je viděli jako mistry světa:-). Ano, na nováčky a kluky z extraligy solidní výkon, dokonce mě příjemně překvapili, ale jinak to byl velmi slabý průměr.

Jasně, lítali po ledě, byli nahecovaní a odvedli poctivou práci. Ale to blýskání na lepší časy nějak furt nevidím  :)

Odesláno

Kvalitních gólmanů máme dost (Mrázek, Neuvirth, Furch,...). Útočníci lepší průměr (Pastrňák, Palát, Simon,...) Hlavně ale nemáme obránce, to je dost problém.

Jeřábek, Šimek, Šustr ještě něco ukážou, ale zbytek docela bída, takže není na čem stavět a Gudas to nezachrání. :(

Odesláno

Roman I a Mafrael- vim ze mate pravdu,ale tohle ted slyset nechcem :-).

Karle na Gudase mam svuj nazor a jak vidim,nekoresponduje s tvym :-). Dobre, mlade beky nemame.

Odesláno

Tak sorry, ze mě se stává k stáru hroznej vysírač.  Říkaj to i doma. 

Odesláno

Tak sorry, ze mě se stává k stáru hroznej vysírač.  Říkaj to i doma. 

Ale ne,shrnul jsi to naprosto presne,ale po tech vysledkach ve skupine se to proste hrozne spatne zkousava a posloucha.

Odesláno

Ale ne,shrnul jsi to naprosto presne,ale po tech vysledkach ve skupine se to proste hrozne spatne zkousava a posloucha.

Mně se děsně líbili Maďaři. Jak je ten hokej bavil  :D . A bacha, v Maďarsku zažívá hokej velký boom mezi mladými a oni rvou do mládeže velký peníze. Hokej strmě stoupá v popularitě.  Abychom se za pár let nedivili, jak to husaři válí

Odesláno

Mně se děsně líbili Maďaři. Jak je ten hokej bavil  :D . A bacha, v Maďarsku zažívá hokej velký boom mezi mladými a oni rvou do mládeže velký peníze. Hokej strmě stoupá v popularitě.  Abychom se za pár let nedivili, jak to husaři válí

Jojo,to fandeni,zapal hokejistu,radost z vstreleneho golu,to jsem obdivoval. O rozvoji u nich nevim,ale asi mas pravdu

Ten zapal a pristup se musel libit vsem. Maji tym v EBEL lize,myslim jeden.

U nas taky neni vse spatne,vracej se centra mladeze a placeny treneri i do malych tymu,ale bude to trvat dyl.

Odesláno

Jojo,to fandeni,zapal hokejistu,radost z vstreleneho golu,to jsem obdivoval. O rozvoji u nich nevim,ale asi mas pravdu

Ten zapal a pristup se musel libit vsem. Maji tym v EBEL lize,myslim jeden.

U nas taky neni vse spatne,vracej se centra mladeze a placeny treneri i do malych tymu,ale bude to trvat dyl.

http://www.ceskatelevize.cz/mshokej/tymy/madarsko/331235-madarsko-velky-hokejovy-boom-v-rusku-ale-jeste-bez-ocekavani/

Odesláno

Tak já taky přidám svoji trošku "rozumu". Z letošního MS mám celkem slušný pocit. Hlavně mám radost, že konečně dal někdo šanci mladým klukům a podle mě nezklamali. Nasazení, obětavost a zápal pro hru v tom mančaftu prostě byly.

Kde vidím hlavní rozdíl oproti Kanadě, Finsku a dnes už rozjetému Rusku? Oni jdou do brány a chtějí dát gól. A když pak vedou o 3 góly, tak si dovolí i nějakou tu parádu pro radost. Naši to pořád motaj kokem manťáku, ale před bránu se jim moc nechce. Hlavně v přesilovkách je vidět, jak Kanada a Finové maj před bránou jednoho hráče pořád a křídla si sjíždí fakt blízko. To u nás bohužel není.

Co mě ale strašně štve je, že naši hrajou 1:1, nebo i o gól padají, a místo tlaku a střelby je to samá klička a nahrávka. Nejkřiklavější byla šance Kašpara včera ve 3. třetině. Sám se krásně vytočil před gólmana a ještě se ho snažil objet. Dlouhodobě nemám rád Červenku a jeho alibistický styl. Tentokrát mě občas překvapil, ale třeba s Dánama a se Švýcarama hrál spíš na schovku, než hokej. Jediný hráč, který mě hodně zklamal, byl Kovář. Jeho silnou stránkou bývala bojovnost a síla, letos toho fakt moc neukázal. Škoda, že tam Vůjtek nedal na konec Jarůška. Sice spálil spoustu šancí, ale dostával se do nich. Já bych mu tu příležitost dal.

Beci podle mě nebyli špatní. Chybí jim zkušenost a třeba na Šimkovi bylo vidět, jak získává sebedůvěru. Kempný super za hru tělem a velmi dobré čtení hry, občas trochu zazmatkoval s pukem. Jordán i Jeřábek velmi slušný.

Celkový hodnocení ale vesměs pozitivní.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...