Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím přívržence japonských hodinek,

včera mi došly ORIENT STAR WZ0021DV, a po pravdě, jsem překvapen, jak dobře to proběhlo včetně naší pošty a vzniklé byrokracie, ikdyž letěly z Japonska.

Přál jsem si k narozeninám oblekovky. Sice mě trochu překvapila velikost 39mm a užší tah 20mm - 18mm spona, ale na ruce pod košilí vypadají skvěle. Ještě dodám, že jsou na ruce pěkně cítit - svou hmotností.

Bílý ciferník prost jakýchkoli serepetiček včetně indikace rezervy nátahu je velmi elegantní, jak se říká v jednoduchosti je krása. Safír má nenápadnou AR vrstvu (jestli ji vůbec má - tak modrofilajovou)

Jen malý detail, na který jsem s překvapením hleděl, hyzdí menší hodinky - celkově drobnější oproti skx a tissot sea touch, jaksi se ztrácí v pralese světlých chlupů na ruce nějak víc než je zdrávo. (asi to začnu redukovat - možná přidám foto :)).

pár technických informací:

ORIENT STAR Classic Automatic Collection WZ0021DV
Mechanical Movement: ORIENT caliber 40750 Made in Japan
Drive system: Self-winding movement with Hand winding mechanism
(Second hand halts mechanism)
22 jewels, 21600/hour vibrations
Running time: More than 40 hours
Case: Stainless steel
Screw see-through caseback (crystal glass)
Band: Stainless steel bracelet
Water resistant: 50m
Size: 39mm / 42mm with crown
Thickness: 11.30mm
Glass: Sapphire crystal (anti-reflective coating)
Dial: White

Nevím, zda má cenu měřit přesnost sotva je dám na ruku, ale zatím to vypadá 2-3 sec do mínusu/den. Má někdo zkušenost, jak se chovají obecně automaty po vybalení a nošení? Mění se hodně přesnost?

Svoje fotky připojím později, až se vrátí foťák domů i se ženou.

Odesláno

připojuji fotky, zatím stažené z netu.

snad to má tu správnou velikost.

Čeho jsem si všiml je, že mají hlučnější rotor - ložisko než skx 007 a to o dost. Nevíte, někdo o tom něco?

Odesláno

Jsou parádní a ta hlučnost je asi vlastnost, kterou jsem měl a mám u všech Orientů. Ale na funkčnost to nemá vliv :-)

Odesláno (upraveno)

tak snad se mi ted podaří nahrát fotky.

Na té druhé fotce vyniká jejich krutopřísnost - vážně pěkné hodinky. :)

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

Vypadají parádně a jak psal gougy, na té druhé fotce opravdu vynikají. především se mi líbí precizní zpracování ciferníku a indexů ;-)

Odesláno

Gratuluju k pěkným hodinkám. Docela obdivuju, že jsi se pro ně rozhodl, že tě nepřetáhly na svou stranu v tomto segmentu asi neporazitelné Sarby.

Odesláno

ještě, že máme každý tak trochu jiný vkus, jinak by nebylo ani tolikero různorodých hodinek ani našeho slavného fóra ... někdo má prostě rád vdolky a jiný zase holky, v tomdle případě nejspíš Japonky ..

i když na mě jsou také až moc strohé a komisní, decentní, nikoho neurazí, jsou klasické, možná i trochu fádní, obyčejné, někdo by řekl nudné, ale věřím, že budou dělat právě svou nadčasovostí dlouho radost, tomu kdo si je našel

ja ti neviem, nicim ma neoslovili. 

Odesláno

Moc pěkné hodinky. Mají tradičního elegantního ducha japonských hodinek, který kombinuje jednoduchost s výborným zpracováním a s rafinovanou pozorností věnovanou detailům.

Odesláno

Jsou parádní a ta hlučnost je asi vlastnost, kterou jsem měl a mám u všech Orientů. Ale na funkčnost to nemá vliv :-)

Tak ja u tých mojích strojček takmer nepočujem,ani keď si ich dám k uchu... :guitar: Žeby som bol nedoslýchavý?

Odesláno

Tak ja u tých mojích strojček takmer nepočujem,ani keď si ich dám k uchu... :guitar: Žeby som bol nedoslýchavý?

Mám na mysli především rotor a vyšetření sluchu není nikdy na škodu  :boxing:

Odesláno (upraveno)

Ja som len začiatočník-"chronolaik" a tak veľa skúseností v tomto smere ešte nemám.Mám /zatiaľ len dvoje hodiniek/Orient s kal.469 a Invicta s kal.Seiko NH35R/,tak som pre porovnanie zahrkal s obomi pri uchu a rotor na Seiko kal.je tak o 20% hlučnejší...Možno je to tým,že na tých Invictách je dýnko priehľadné a na Orientoch plné.../Pre istotu a objektivitu som to skúsil pri ľavom aj pravom uchu,aby som vylúčil prípadný rozdiel v nedoslýchavosti,či inú poruchu sluchu, inak táto po 25rokoch manželstva  príde niekedy celkom vhod. :lol2:

Upraveno uživatelem Baldur
Odesláno

K těm 25 rokům gratulace, jinak já taky nemám jiné srovnání než japonské automaty. Možná že švýcarské automaty jsou tišší. Na YT jsem viděl video, kde se srovnávali řešení samonatahu mezi Etou a Orientem a můj dojem z toho byl že Orient má jednodušší konstrukci ale na druhou stranu velmi efektivní. Píšu z mobilu, tak ten odkaz nemám po ruce.

Odesláno

Můžu Tě poprosit o foto na ruce ? Taky se rozhoduji mezi starama a sarb. Ale ty velikosti kolem 38 mm me trochu odrazuji. Nedavno jsem poridil steinharty 42 mm a uz si rikam, ze jsem mel vzit 44. Jinak kde jsi je kupoval SeiyaJapan.com? Díky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...