Přejít na obsah

Hodinky a magnet

Drummer

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
  • Odpovědi 77
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po měsících...

Ja som sa stretol s magnetizmom hodín už pred 30 rokmi, keď mi nove Rolexi začali robiť + 20 sec. Od magnetizoval do pan Časny Laco Rolex servisak na ul. Červenej Armady v Bratislave ... , silný magnet je napr. aj na indukčnej varnej platni ,el.zámok brán,, a veru aj v autách ako bolo už písane ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sem taky přidám dotázek. Mám hodinkovnici, jejíž víko je opatřeno zavíráním na magnet. Při dovírání je přitaženo k tělu boxu, aby lépe drželo. Dost mě to překvapilo a pro jistotu do ní mechaniky nedávám. Není to přehnané? Máte taky někdo hodinkovnici s magnetickým zavíráním?

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Pri prohlizeni Omega stranek a hledani neceho noveho co stejne asi nenajdu, jsem narazil na toto:

http://www.omegawatches.com/collection/seamaster/aqua-terra-150-m/presentation/seamaster-aqua-terra-15000-gauss

A vzpomel si na toto vlakna a napadlo me nekolik otazek.

Odolnost zajimava a nevim zda uz to tu nekdo na foru neresil?

Jen mi stale vrta hlavou ta jejich nazorna animace. Kde klasicke hodinky jsou chraneny pouzdrem a zakrivuji pole, o tom zadna. Ale proc u techto maji uplne rovne nakreslene silocary. To by to pouzdro nemohlo byt ze stainless steel, ale neceho  jineho? Vzdyt preci kazda ocel ovlivni magneticky tok. Nebo sem mimo ohledne oceli? Vzdyt kazda by mela obsahovat zelezo.

A druhe zamysleni, je ohledne toho pole. Je fajn odolnost do 1,5 T, tudiz i magneticka rezonance (teda ne v dobe vysetreni) by s tim asi nic neudelala ale to by i naramek a pouzdro nesmelo byt pritahovano magnetem, jinak by vam to tu ruku pekne tahalo nebo z ruky strhlo :-)

Nicmene pokud by nejake hodinky odolaly kompletne MRI, tak by to mohla byt docela dlouha diskuze s obsluhou, ze mate MRI kompatibilni hodinky...

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

trochu to tu oživím, včera jsem si přečetl příspěvky o magnetizaci, odmanetizování, demagnetizérech a trochu jsem znejistil, protože vrtič mám na skříňce, která je mezi zadními  reprobednami domácího kina (takové ty větší bedny, ne ty plastové prckové) a to tak, že je vrtič od beden vzdálen 40 cm. navím, mam v pokoji kombo VOX s 12 palcovým reprákem a pořádným magnetem. Proto jsem se rozhodl hodinky odmagnetizovat a dát vrtič jinam. Doma jsem návodu vyrobil demagnetizér z pájky a na magnetické špičce šroubováku vyzkoušel, že opravdu funguje. Následně jsem pájkou prohnal pro jistotu staré primky a pak po úspěšné zkoušce i moje Glycine Sub. Pak jsem si pustil na netu přesný čas a zaznamenal odchylku hodinek, abych jí dnes zkontroloval. Asi po pěti minutách jsem se na hodinky a přesný čas podíval znovu a dostal jsem šok. Hodinky se zrychlily o 2 minuty :(. V tomto šoku jsem setrval dalších pět minut a jen si v duchu nadával. Když jsem začal opět reálně uvažovat, tak mě napadlo zaktualizovat na PC přes wifinu čas a  ten se o dvě minuty posunul, takže hodinky šlapou jak mají :) . Každopádně jak se tak na  ně dívám, tak jdou nadále ve stejné odchylce +5 vteřin za den.       

Upraveno uživatelem Rudina
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Sorry za vecne tema "magnet". Nedavno jsem stal v kuchyni casteji nez obvykle a az po delsi dobe mi doslo ze kdyz se vyzbrojim chnapkou na hrnce, tak magnet co v ni je presne licuje s hodinkami na ruce... je to duvod k hysterii, sestavovani smycek dratu do pajky a celkove revolty vuci manzelce ze doma proste varit nemuzu, nebo ne? Uff

Odkaz ke komentáři

A co si při vaření sundat hodinky?  :D

Tahle problematika mě osobně taky dost zajímá. Řekl bych, že magnet v chňapkách je už docela silný. Některým hodinkám by vlásek slepit mohl. Otázkou ovšem je, jak dlouho by musel působit.

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

automaty mají magnetickou odolnost 60 gauss  ( zdroj SEIKO ) , což moc není. běžný malý  školní neodymový magnet má  3000-5000 gauss

cosik jsem k tomu našel

http://www.nosime-hodinky.cz/antimagnetismus-hodinek/

http://www.nosime-hodinky.cz/magneticti-nepratele-hodinek/

Odkaz ke komentáři

..... Pak jsem si pustil na netu přesný čas a zaznamenal odchylku hodinek, abych jí dnes zkontroloval. Asi po pěti minutách jsem se na hodinky a přesný čas podíval znovu a dostal jsem šok. Hodinky se zrychlily o 2 minuty :(. V tomto šoku jsem setrval dalších pět minut a jen si v duchu nadával. Když jsem začal opět reálně uvažovat, tak mě napadlo zaktualizovat na PC přes wifinu čas a  ten se o dvě minuty posunul, takže hodinky šlapou jak mají :) . Každopádně jak se tak na  ně dívám, tak jdou nadále ve stejné odchylce +5 vteřin za den.       

Doporučuju otevřít si na komplu nějakou stránku s přesným časem a před měřením dát aktualizaci stránky (F5).

Nebo použít nějakou appku, která si čas stahuje - AtomicClock nebo WatchCheck. 

Odkaz ke komentáři

Doporučuju otevřít si na komplu nějakou stránku s přesným časem a před měřením dát aktualizaci stránky (F5).

přesně - spolehlivý je tento portál  https://time.is/

Odkaz ke komentáři

Souhlasím s Watchcheck, akorát jsem si s ní hrál a pro detailisty je určitě radost jí používat ;)

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...