Pulsar Odesláno 8. května 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2014 specifikace magnetic resistance Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 16. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2014 Narazil jsem na stránkách Orientu na M-Force, že splňují normu ISO 764 antimagnetic watches viz wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Antimagnetic_watch Zajímal by mě údaj i u ostatních Orientů, bohužel na webu nic, tak se raději magnetu vyhnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter tham Odesláno 26. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2014 Ja som sa stretol s magnetizmom hodín už pred 30 rokmi, keď mi nove Rolexi začali robiť + 20 sec. Od magnetizoval do pan Časny Laco Rolex servisak na ul. Červenej Armady v Bratislave ... , silný magnet je napr. aj na indukčnej varnej platni ,el.zámok brán,, a veru aj v autách ako bolo už písane ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 27. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2014 Tak sem taky přidám dotázek. Mám hodinkovnici, jejíž víko je opatřeno zavíráním na magnet. Při dovírání je přitaženo k tělu boxu, aby lépe drželo. Dost mě to překvapilo a pro jistotu do ní mechaniky nedávám. Není to přehnané? Máte taky někdo hodinkovnici s magnetickým zavíráním? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
neferirkare Odesláno 27. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2014 Mam, dostal jsem k Vanocum z Tchiba. Bylo mi ji lito a tak jsem magnetky vypreparoval. Mely docela silu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 27. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2014 Tak to mám tu samou. Bylo vypreparování složité? Pokud jsem zkoušel, jsou 4. Dva v těle a 2 ve víku. Souhlasí? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 27. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2014 Vypreparováno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milhauszn Odesláno 13. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2014 Pri prohlizeni Omega stranek a hledani neceho noveho co stejne asi nenajdu, jsem narazil na toto: http://www.omegawatches.com/collection/seamaster/aqua-terra-150-m/presentation/seamaster-aqua-terra-15000-gauss A vzpomel si na toto vlakna a napadlo me nekolik otazek. Odolnost zajimava a nevim zda uz to tu nekdo na foru neresil?Jen mi stale vrta hlavou ta jejich nazorna animace. Kde klasicke hodinky jsou chraneny pouzdrem a zakrivuji pole, o tom zadna. Ale proc u techto maji uplne rovne nakreslene silocary. To by to pouzdro nemohlo byt ze stainless steel, ale neceho jineho? Vzdyt preci kazda ocel ovlivni magneticky tok. Nebo sem mimo ohledne oceli? Vzdyt kazda by mela obsahovat zelezo.A druhe zamysleni, je ohledne toho pole. Je fajn odolnost do 1,5 T, tudiz i magneticka rezonance (teda ne v dobe vysetreni) by s tim asi nic neudelala ale to by i naramek a pouzdro nesmelo byt pritahovano magnetem, jinak by vam to tu ruku pekne tahalo nebo z ruky strhlo :-)Nicmene pokud by nejake hodinky odolaly kompletne MRI, tak by to mohla byt docela dlouha diskuze s obsluhou, ze mate MRI kompatibilni hodinky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudina Odesláno 21. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2014 (upraveno) trochu to tu oživím, včera jsem si přečetl příspěvky o magnetizaci, odmanetizování, demagnetizérech a trochu jsem znejistil, protože vrtič mám na skříňce, která je mezi zadními reprobednami domácího kina (takové ty větší bedny, ne ty plastové prckové) a to tak, že je vrtič od beden vzdálen 40 cm. navím, mam v pokoji kombo VOX s 12 palcovým reprákem a pořádným magnetem. Proto jsem se rozhodl hodinky odmagnetizovat a dát vrtič jinam. Doma jsem návodu vyrobil demagnetizér z pájky a na magnetické špičce šroubováku vyzkoušel, že opravdu funguje. Následně jsem pájkou prohnal pro jistotu staré primky a pak po úspěšné zkoušce i moje Glycine Sub. Pak jsem si pustil na netu přesný čas a zaznamenal odchylku hodinek, abych jí dnes zkontroloval. Asi po pěti minutách jsem se na hodinky a přesný čas podíval znovu a dostal jsem šok. Hodinky se zrychlily o 2 minuty . V tomto šoku jsem setrval dalších pět minut a jen si v duchu nadával. Když jsem začal opět reálně uvažovat, tak mě napadlo zaktualizovat na PC přes wifinu čas a ten se o dvě minuty posunul, takže hodinky šlapou jak mají . Každopádně jak se tak na ně dívám, tak jdou nadále ve stejné odchylce +5 vteřin za den. Upraveno 21. listopadu 2014 uživatelem Rudina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel01011001 Odesláno 9. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2014 Sorry za vecne tema "magnet". Nedavno jsem stal v kuchyni casteji nez obvykle a az po delsi dobe mi doslo ze kdyz se vyzbrojim chnapkou na hrnce, tak magnet co v ni je presne licuje s hodinkami na ruce... je to duvod k hysterii, sestavovani smycek dratu do pajky a celkove revolty vuci manzelce ze doma proste varit nemuzu, nebo ne? Uff Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 9. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2014 A co si při vaření sundat hodinky? Tahle problematika mě osobně taky dost zajímá. Řekl bych, že magnet v chňapkách je už docela silný. Některým hodinkám by vlásek slepit mohl. Otázkou ovšem je, jak dlouho by musel působit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johny111 Odesláno 9. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2014 Ja som to vyriešil jednoducho - zo všetkých chňapiek, ktoré sa doma nachádzali, som magnety jednoducho vypreparoval. A je po probléme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quido Morava Odesláno 25. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2019 automaty mají magnetickou odolnost 60 gauss ( zdroj SEIKO ) , což moc není. běžný malý školní neodymový magnet má 3000-5000 gauss cosik jsem k tomu našelhttp://www.nosime-hodinky.cz/antimagnetismus-hodinek/http://www.nosime-hodinky.cz/magneticti-nepratele-hodinek/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 25. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2019 ..... Pak jsem si pustil na netu přesný čas a zaznamenal odchylku hodinek, abych jí dnes zkontroloval. Asi po pěti minutách jsem se na hodinky a přesný čas podíval znovu a dostal jsem šok. Hodinky se zrychlily o 2 minuty . V tomto šoku jsem setrval dalších pět minut a jen si v duchu nadával. Když jsem začal opět reálně uvažovat, tak mě napadlo zaktualizovat na PC přes wifinu čas a ten se o dvě minuty posunul, takže hodinky šlapou jak mají . Každopádně jak se tak na ně dívám, tak jdou nadále ve stejné odchylce +5 vteřin za den. Doporučuju otevřít si na komplu nějakou stránku s přesným časem a před měřením dát aktualizaci stránky (F5). Nebo použít nějakou appku, která si čas stahuje - AtomicClock nebo WatchCheck. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Quido Morava Odesláno 25. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2019 Doporučuju otevřít si na komplu nějakou stránku s přesným časem a před měřením dát aktualizaci stránky (F5). Nebo použít nějakou appku, která si čas stahuje - AtomicClock nebo WatchCheck. přesně - spolehlivý je tento portál https://time.is/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zachary Odesláno 26. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2019 Doporučuju otevřít si na komplu nějakou stránku s přesným časem a před měřením dát aktualizaci stránky (F5). Nebo použít nějakou appku, která si čas stahuje - AtomicClock nebo WatchCheck. Souhlasím s Watchcheck, akorát jsem si s ní hrál a pro detailisty je určitě radost jí používat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 27. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2020 (upraveno) Trochu to tu oživím: In-Depth A Rolex Milgauss, An Omega >15,000 Gauss, And A 4,000 Gauss Neodymium Magnet History of the Anti-Magnetic Watch Upraveno 27. května 2020 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MatoMato Odesláno 9. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2022 Môzu sa odmagnetizovat aj baterkove rucickove hodinky? Neublizi to cievke v hodinkach, baterke alebo inym suciastkam v nich? Dik za cenne rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se