Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chci si koupit své druhé hodinky v životě a jsem dost na vážkách co vybrat.Limit jsou 4.000 kč.V téhle cenové kategorii dostanu vždy jen něco z toho co bych chtěl.1 možnost absolutní přesnost ale zase horší renomé značky-CASIO-WAVE CEPTOR WVA-210DE-2AVER(http://www.obchod-hodinky.cz/casio-wave-ceptor-wva-210de-2aver.html). 2 možnost vynikající materiál:celotitan+safír u PULSAR - PXH321(http://www.obchod-hodinky.cz/pulsar-pxh321.html) 3 možnost perfektní design ESPRIT - EQUALIZER BLUE METAL CHRONO 4260635(http://www.obchod-hodinky.cz/esprit-equalizer-blue-metal-chrono-4260635.html).Co by jste mi doporučili?Nějaké vyjádření k těm značkám.Dík

• Odpovědi 45
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Vitej!!! Zapomen na cely svuj vyber, procti si tohle forum a za tyden budes mit vyber uplne jiny. Znacky Casio, Pulsar a Esprit tady ale moc nenajdes. Je to shit. Zacni v sekci japonske hodinky a hlavne Seiko - to bych pro zacatek zkusil. Potom ruske modely - Poljot a Vostok. No a potom treba i Prim. Nicmene za mesic skoncis u svycaru a limit budes mit tak kolem 20 000,- :-)!!

Návštěvník tolja
Odesláno

Chvilku si tu počti,a sám přijdeš na to,že jsou mnohem lepší hodinky za podobné peníze.Zbytečně by Tě potom mrzelo,za co jsi vyhodil peníze.Na pikosekundy se vykašli-s většinou mechanických hodinek se dostaneš na +-10s/24hodin,a to je podle mne přesnost víc než dostatečná. =)

Odesláno

Tak nevím +/-10 sekund za den mi připadá šílený.Myslím že snem všech hodinářů vždycky bylo vytvořit dokonale přesné hodinky.Teď když se to konečně podařilo tak se to nikomu nelíbí.

Odesláno

Vidis, ja mam za den tak +15 az 20 sekund a vubec mi to nevadi. Jednou za tri, ctyri dny je seridim a je to. Na co potrebujes vedet, kolik vterin presne je?

Pokud chces presne hodinky, poohledni se po quartzu, ale priprav se na to, ze te za to ostatni vypiskaji biggrin.gif

Návštěvník tolja
Odesláno

emka napsal:
Vidis, ja mam za den tak +15 az 20 sekund a vubec mi to nevadi. Jednou za tri, ctyri dny je seridim a je to. Na co potrebujes vedet, kolik vterin presne je?

Pokud chces presne hodinky, poohledni se po quartzu, ale priprav se na to, ze te za to ostatni vypiskaji biggrin.gif

Ale nevypískají =).Akorát jde o to,jestli si za svoje peníze koupíš kus železa,tištěnej spoj a baterku,nebo něco,co se hýbe,a když se k tomu budeš slušně chovat,tak Tě to i přežije =).

Odesláno

raider napsal:
Tak nevím +/-10 sekund za den mi připadá šílený.Myslím že snem všech hodinářů vždycky bylo vytvořit dokonale přesné hodinky.Teď když se to konečně podařilo tak se to nikomu nelíbí.

Ale ono se to hodně lidem líbí... Jenže fórum Chronomag není opravdu vzorkem většinové populace smile.gif Řeknu ti to takhle, já jsem taky nosil dlouhé roky quartzy - Casia, čas jsem seřizoval jen když se měnil na letní či zimní a ony dělaly za toho půl roku plus 30 sekund. A byl jsem spokojený člověk. Pak kamarád objevil tohle fórum a začali jsme se o hodinkách víc bavit a zajímat se o ně. Stačilo to tady pročíst a už jsem quartzky nechtěl. Kamarád si pořídil Prim Sport II. generace v nerezu a já jsem také propadl kouzlu mechanických hodinek... Začal jsem doma zhromažďovat staré Primky, oprášil Poljoty po dědovi a byl jsem ztracen... smile.gif Víš ono to objektivně vysvětlit nejde, mechanické hodinky mají prostě své kouzlo a jak říká klasik Jirotka... "náš dědeček pochopitelně nemá hodinky poháněné elektřinou, takový nesmysl může snad vymyslet jen Saturnin..." A teď k tvému dotazu: Pokud nejsi profesionální pilot, přesnost hodinek do 20 sekund denně ti bude plně dostačovat, jednou za týden čas sešteluješ a budeš spokojený (pokud teda překonáš quartzovou fázi wink.gif ). Já jsem si nedávno pořídil z azwatch.cz Vostok-Europe K3 Submarine, tedy mechanické hodinky s automatickým nátahem s možností manuálního nátahu v "bondovském" stylu za přijatelných 3390,- Kč, včetně poštovného. Mohu vřele doporučit. Jinak jak už říkali kolegové, se Seiko řady 5 rozhodně neprohloupíš. Pokud by jsi chtěl opravdu přesné mechanické hodinky, tak sleduj, jestli mají COSC certifikaci. Obávám se ale, že s takovými hodinkami by ses asi o řád, možná o dva nevešel s jejich cenou do svého rozpočtu biggrin.gif Takže asi tak. A jestli ti stále připadá záliba v mechanických hodinkách jako lehká (či těžká) úchylka smile.gif tak tohle fórum už nikdy nenavštěvuj, kup si Casia a ušetříš spoustu peněz. Jestli tě ale mé řádky přimějí ke čtení a třeba ke změně názoru, pak vítej mezi námi ztracenými smile.gif

Odesláno

My nejsme ztracení, my jsme ti co zvedli ohořelou pochodeň svých otců a dědů, opět jsme ji zažnuli a nyní s hlavou pozvednutou procházíme temnými hodinářskými doupaty odhalujíc krásu starého řemesla. smile.gif

Nebo tak něco biggrin.gif

Odesláno

Já jsem měl za to,že tohle je už podle nadpisu "Chronomag fórum-svět příznivců hodinek" fórum pro všechny příznivce hodinek,nejen fórum pro příznivce mechanických hodinek. wink.gif

Odesláno

To MarvinX, kdybych nevěděl, čím se živíš, myslel bych si, že jsi spisovatel. Tak krásně jsi to formuloval....

Odesláno

raider napsal:
Já jsem měl za to,že tohle je už podle nadpisu \"Chronomag fórum-svět příznivců hodinek\" fórum pro všechny příznivce hodinek,nejen fórum pro příznivce mechanických hodinek. wink.gif

No on ten název trošku klame smile.gif Ale mohlo tě varovat, že "čtení tohoto fóra rychle žere čas a dost leze do peněz smile.gif "

Návštěvník tolja
Odesláno

Pokud by jsi založil tohle vlákno v sekci quartz,tak by Tě nikdo nelámal,ale protože jsi tady,tak bojuj,ale stejně podlehneš laugh.gif .Zajdi někam do slušnýho hodinářství,nech si předvést mechaniky s proskleným dýnkem a uvidíš

Návštěvník Kamil
Odesláno

raider napsal:
Já jsem měl za to,že tohle je už podle nadpisu \"Chronomag fórum-svět příznivců hodinek\" fórum pro všechny příznivce hodinek,nejen fórum pro příznivce mechanických hodinek. wink.gif

Je to tak, ale když quartz, tak aspoň Citizen, Junghans a výše.smile.gif

Odesláno

Pokud trváš na přesnosti, zkus tohle http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=6133

Poctivé hodinky za super cenu. Mám je a nedám na ně dopustit. Sice quartz, ale není v nich stroječek 6x10 mm. Funkcí mají plno. Datum, čas, stopky do 12h, 1/50 s, odpočet času 50 minut a budík. Přesné jsou skoro absolutně - seřizuju je o 5 s 2x do roka při změně času. Pro přesnost jiná volba, než quartz není, ale mechanické hodinky jsou něco jiného. Buď je nemusím seřizovat, pak přichází v úvahu jedině DCF nebo je musím seřizovat a pak je jedno, jestli jednou týdně mechanické nebo jednou měsíčně quartz.

Včera jsem si koupil tyhle a musí se vidět ve skutečnosti. Automat, leštěný titan. "Potřeboval" jsem nutně modré hodinky biggrin.gif

Odesláno

Pavel R. napsal:
To MarvinX, kdybych nevěděl, čím se živíš, myslel bych si, že jsi spisovatel. Tak krásně jsi to formuloval....

Pavel R.: Děkuji, jen bych si dovolil upozornit, že jsem to psal s určitým nadhledem, nebrát doslova smile.gif

Odesláno

raider napsal:

To je fakt - problém je v tom, že když se někdo zamiluje do hodinek, dřív nebo později skončí u mechanik :-) A pak už je to jenom horší: fáze Měsíce, rattrapante, tourbillon, equation of time...

Nicméně bych se přimluvil za to, abyste do nebohýho raidera nezajížděli. Kolikrát už se tady říkalo, že jde o pocit? V někom holt kolečka budí sounáležitost a jinej je má v paži. To jen my jsme nenormální, ne on :-)))

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...