Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prosím poradte, dva měsíce se nemůžu rozhodnout mezi ML a RW.

Hledám hodínky na skoro každodenní nošení do práce a do společnosti, s rodinou, víkendy, apod. Sportovat jsem už přestal.

Něco jako busines casual, na košile a tak, ne oblek. Obvod ruky 20 cm, jsem trochu větší chlap. Momentálně nosím Frederique Const. art deco.

Jakoukoliv radu,nápad,návrh ocením.

Mám možnost za stejnou cenu koupit:

Maurice Lacroix Phase de Lune Chronograph LC1148-SS001-830

http://www.chrono24.cz/mauricelacroix/ref-lc1148ss001830.htm

nebo

Raymond Weil Tradition Herrenuhr 9579-STC-65001

http://www.chrono24.cz/search/index.htm?query=9579-STC-65001&dosearch=true&searchexplain=1&resultview=list

Zatím jsem neuvažoval o pozdější hodnotě, ale jen přemyšlím jestli nezkusit prodat FC a hledat nějaký dražší automat, anebo dokonce něco pěkného ještě v záruce.

Odesláno

I za mně jsou to za obojí hodinky vyhozené docela velké prachy. Projeď si tady prodejní vlákno a vlákno všeobecné diskuse a sám zjistíš, že tudy asi cesta nevede. Velmi brzy by jsi, pokud se sem budeš vracet, získal chuť na něco trvalejšího, ale baterkáčů v tomhle provedení by ses už bez větší ztráty nezbavil

Odesláno

jde o to že ta cena je o 10.000 míň než obvykla v čr. jsou to asi starší modely. cena cca 680eur. pravděpodobně koupím ML.

Odesláno

Tak já quartz čarodějnici pálit nebudu, pokud chceš baterkáče (celkem jedno proč), tyhle úvahy svůj smysl mají - nemyslím kvůli tradičním výhodám quartzu, který každý zná, ale kvůli tomu, co tady nepřekvapivě nezaznělo. Sice to rozhodně neplatí obecně, ale v dražším quartzu značek jako je právě ML nebo RW se často vyskytují modely, které jsou ovšem zpracované na vyšší úrovni než obdobně drahé automaty levnějších značek. Pár takových quartzů taky mám a vím moc dobře, že např. na takové povrchové úpravy, antireflexy, tahy, řemeny, spony, atd. se dá u automatů za stejnou cenu celkem spolehlivě zapomenout, stejně jako že se takovéhle quartzy mohou zpracováním vyrovnat čtyřnásobně dražším automat bráškům ze stejné stáje. Nakonec to odpovídá i selské logice, opentlit tohle, když strojek stojí pár drobných se nabízí (bohužel pravidlem to není a je potřeba konkrétní hodinky vidět naživo).

Nic, zpět k tématu - osobně bych si z těchhle dvou nevybral ani jedny, ty RW retrogrády se mně osobně nelíbí, neladí mi to. Když se bavíme o quartzu, zkus je porovnat třeba s Bulova Accutron Amerigo, které třeba mě přijdou dál. ML jsou mnohem lepší, byť si myslím, že se u nich dá najít taky líp a nezaznělo tu nic o velikosti - každý má jiné gusto, ale mně přijdou na casual 40 mm hodinky na 20 cm zápěstí jednoduše málo. A pokud není quartz podmínkou, zkus se podívat třeba na řadu 1931 od Louise Erarda - má tam small secondy, GMT, chrona, big daty, moonphase,... všechno možné a snad všechno se dá při troše šikovnosti (a trpělivosti) za těch 800-1000 éček koupit. A je toho mnohem víc, když budeš chvíli rozmýšlet a zkoumat, tak najdeš a kolegové tu ti jich jistě nasypou hromadu...

Odesláno

Když na něco narazím,co mi přijde ucházející,zkopíruju název a vygůglim obrázky,jak tam nejsou živý fotky minimálně ze zahraničních for,jdu od toho,hele co mi vyšlo: jenom prodej,žádný chlubení

(jasně nefunguje to v každý cenový skupině,ale v týhle bezpečně),tedy můj závěr?Rozhodně neopouštěj svou myšlenku s quartz pohonem má své použití i důvody k němu (zárovenˇ ovšem opravdu milovat budeš jen zubatý kolečka,v některých případech i kostičky :-)),ale projdi si víc forum a udělej si lepší obraz.Vidím,že vybíráš společenský model hodinek,ovšem právě u něj je přeci mechanika (automatika) nepostradatelná.Hlavně tohle zvaž.

Takže ty chlubírny co se nekonaj:

https://www.google.cz/search?q=Maurice+Lacroix+hodinky+-+Ref+LC1148-SS001-830&client=firefox&hs=ITQ&rls=org.mozilla:cs:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=4UKsUai2EI_c4QSM14G4DA&ved=0CAoQ_AUoAQ&biw=1680&bih=903#client=firefox&hs=wn5&rls=org.mozilla:cs%3Aofficial&tbm=isch&sa=1&q=Maurice+Lacroix++Ref+LC1148-SS001-830&oq=Maurice+Lacroix++Ref+LC1148-SS001-830&gs_l=img.3...95655.95655.0.96858.1.1.0.0.0.0.90.90.1.1.0...0.0...1c.1.15.img.ejKXA7B4Zsk&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.47244034,d.bGE&fp=6591bcedefd498c8&biw=1680&bih=903

Odesláno

jde o to že ta cena je o 10.000 míň než obvykla v čr. jsou to asi starší modely. cena cca 680eur. pravděpodobně koupím ML.

Akorát, že za "cenu obvuyklou" to v ČR nikdo nekoupí.

Vykašli se na oba modely, projdi si chronomag a koupíš si něco úplně jiného..

Odesláno

Zatím děkuji všem. Jsou to inspirujíci odpovědi. Původně a možná i teď jsem uvažoval o Longines HydroC., teď jsem zjistil že budou mít i nové modely za stejnou cenu ( venku cca 800? ), ale nějak nejsem rozhodnutý jestli je to pro mně (aqua hodinky a 300m opravdu nepotřebují). 

Recenze tady na foru jsou spíš negativní.

Osobně mi dizajn těchto hodinek nevadí, ale zase celková filosofie značek jako ML nebo RW se mi líbí víc.    

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...